Aluat de clătite: 3 metode de gătit

 • Pentru clătite, aluatul trebuie pregătit corespunzător, pentru că atunci se vor dovedi luxuriante și gustoase. Pentru clătite, aluatul trebuie pregătit corespunzător, deoarece atunci se vor dovedi luxuriant și gustos Timp de gătit: 20 de minute;
 • Porții: 6;
 • Kcal: 193;
 • Proteine ​​/ Grăsimi / Carbohidrați: 5g / 4,9g / 32,6g.

Oladushki este un fel de mâncare vechi rusesc cunoscut în toată lumea. Este ideal pentru micul dejun și are multe variante. Gustul și splendoarea clătitelor depind direct de calitatea aluatului. Prin acest proces majoritatea gospodinelor care sunt nemulțumite de produsele de patiserie nu pot face față. Aluatul pentru clătite trebuie să fie mai gros decât plăcinta cu jeleu, dar mai subțire decât aluatul cu gogoși. Poate fi dulce, sărat sau chiar fad – totul depinde de preferințele dvs. de gust. Astăzi vă vom spune despre tehnologia de gătit a mai multor dintre cele mai populare opțiuni..

Ingrediente

 1. Kefir sau lapte acru – 450 g;
 2. Făină – 350 g;
 3. Sare – 1 vârf;
 4. Zahar – 40 g;
 5. Doua oua;
 6. Pudră de copt – 1 pungă de servit.

Aluat pentru clătite din produse lactate fermentate

Aluatul deosebit de gustos și fraged poate fi frământat pe chefir și lapte acru. Consistența și textura sa diferă de aluatul clasic de drojdie, dar acest lucru nu afectează înălțimea clătitelor. O puteți face într-o perioadă destul de scurtă de timp, totuși, dacă ați decis să începeți ieri o clătită, dar ați putea să o gătiți doar astăzi, atunci va fi și mai aerisită.

Clătitele sunt deosebit de gustoase și fragede, aluatul pentru care se prepară pe produse lactate fermentate Clătitele sunt deosebit de gustoase și fragede, aluatul pentru care se prepară pe produse lactate fermentate

O varietate de arome și umpluturi pot fi adăugate aluatului de clătite, cum ar fi vanilina cu pere și bucăți de ciocolată.

Rețeta la care ne vom uita astăzi este destul de simplă. El îi va ajuta pe bucătarii începători să înțeleagă cum să frământe aluatul pentru clătite obișnuite..

Cum se frământă aluatul de lapte fermentat pentru clătite:

 1. Încălziți kefirul sau laptele acru la 40 de grade și adăugați sare și praf de copt.
 2. Pasărește ouăle la temperatura camerei cu zahăr.
 3. Se amestecă masa de ouă cu lapte fermentat lichid.
 4. În porții mici, treptat, adăugați făină în amestecul de kefir-ou. Se amestecă ingredientele până se transformă într-o masă netedă și omogenă..
 5. În această etapă, puteți include orice aditivi în test. Dacă doriți să faceți o clătită cu umplutură de carne, atunci adăugați jumătate din zahăr.

Acest aluat nu trebuie așezat într-un loc cald pentru o lungă perioadă de timp pentru a crește. Datorită prafului de copt, datorită căruia clătitele se ridică în timpul prăjirii, puteți începe să gătiți imediat după combinarea tuturor ingredientelor.

Prăjirea unui lot de clătite durează în medie 3 minute. În medie, o parte durează 2 – 2,5 minute, iar cealaltă doar 30 de secunde.

Care ar trebui să fie aluatul pentru clătite

Înainte de a începe inventarea propriilor rețete, trebuie să vă răspundeți la întrebarea – „Care ar trebui să fie aluatul pentru clătite?” – La urma urmei, ușurința de preparare și calitatea rezultatului final depind de acesta. Din aluat, veți obține clătite subțiri, mai degrabă decât clătite pufoase și aerisite, iar din prea groase, veți putea coace doar ceva care arată ca tortilla, deci este atât de important să respectați consistența și tehnologia de gătit..

Cele mai clasice ingrediente lichide care pot fi folosite pentru a ciocni aluatul în clătite sunt kefirul, apa sau laptele. În primul caz, felul de mâncare se va dovedi fraged, cu un gust ușor acrișor, va fi, de asemenea, foarte gustos pe apă, dar mai dietetic, iar clătitele cu lapte combină proprietățile acestor două opțiuni.

Pe lângă aceste lichide, puteți folosi ayran, smântână, katyk sau chiar apă spumantă..

Pentru a face aluatul să crească, se adaugă praf de copt, drojdie sau sifon. Sifonul merge bine cu produsele lactate fermentate, iar drojdia cu apă și lapte. Pudra de copt poate fi folosită singură sau în combinație cu sodă sau drojdie, începe să-și arate proprietățile numai sub influența temperaturii ridicate.

Aluatul terminat, indiferent de metoda de preparare pe care o alegeți, în niciun caz nu trebuie să-l amestecați. Pentru a prăji clătitele, le ridică ușor cu o lingură, încercând să nu deterioreze bulele de aer formate..

Dacă nu aveți timp să frământați aluatul cu mâna, puteți încredința această afacere producătorului de pâine. Adesea, setul unei astfel de tehnici include deja o rețetă cu instrucțiuni pas cu pas pentru frământarea aluatului de clătite..

Cum se face aluat din apă și drojdie pe clătite

Acest test poate fi considerat slab. Se pare că este cel mai ieftin, dar nu mai puțin gustos din asta. Datorită drojdiei, clătitele se ridică foarte puternic și devin ca niște crăpături mici.

Un fel de mâncare atât de simplu este servit foarte des în grădinițe și cantine, așa că, dacă doriți să vă amintiți copilăria, rețeta de drojdie se va potrivi gustului dumneavoastră. Este necesar să faceți clătite într-un loc cald și liniștit, deoarece aluatul poate cădea din curenți sau din sunete puternice..

Cum se face aluat de drojdie pentru clătite:

 1. Se toarnă zahăr și drojdie uscată în apă. Cantitatea necesară de drojdie pe kilogram de aluat este de obicei indicată pe ambalaj.
 2. Adăugați făină cernută și amestecată cu sare în porții mici în apă de drojdie. În acest caz, aluatul trebuie frământat cu deosebită atenție pentru a sparge toate bucățile și a satura masa cu oxigen..
 3. Așezați aluatul într-un loc cald, după ce îl acoperiți cu un prosop de bucătărie.
 4. Când aluatul a dublat aproximativ volumul, acesta poate fi împărțit în porții și prăjit într-o tigaie sau copt în cuptor..

Dacă doriți să faceți un lot de clătite proaspete pentru micul dejun, puteți începe aluatul seara și îl puteți păstra la frigider. Dimineața, este suficient să-l mențineți cald timp de 20 de minute, după care poate fi utilizat în scopul propus..

Rețetă de aluat de clătite cu lapte fără drojdie

Vrei să faci clătite fără drojdie cu lapte proaspăt? De ce nu? Această opțiune este, de asemenea, destul de posibilă. Cu toate acestea, va trebui să acidulați laptele cu ceva sau să stingeți sifonul. Aceasta poate fi o soluție de acid citric în apă, oțet sau suc de lămâie..

Puteți găti clătite în lapte fără drojdie, dar va trebui să le înlocuiți cu suc de lămâie Puteți găti clătite în lapte fără drojdie, dar va trebui să le înlocuiți cu suc de lămâie

Se prepară utilizând aceeași tehnologie ca aluatul de chefir, dar trebuie să acidificați artificial laptele. Pentru o jumătate de litru de lapte, ai nevoie doar de o linguriță de suc de lămâie sau oțet. Soda stinsă cu acid este turnată în aluatul gata preparat. După care se infuzează masa timp de 20 de minute..

Clătitele astfel preparate nu sunt atât de pufoase, dar totuși foarte delicate și gustoase. Puteți lăsa acest test să se pregătească timp de câteva zile..

Aluat de clatite (video)

Aluatul de clătite ar trebui să se potrivească în timpul prăjirii. Această abilitate distinge clătitele de clătite sau tortilla. Există multe modalități de a face aluat pufos, dar cel mai bine este să folosiți rețete dovedite..

Aluat de clătite: rețetă (foto)

Conduceți ouăle într-un castron puțin adânc, adăugați sare și zahăr aici Conduceți ouăle într-un castron puțin adânc, adăugați sare și zahăr aici Cu ajutorul unui tel, bateți bine ouăle Cu ajutorul unui tel, bateți bine ouăle Acum adăugați kefir în recipient Acum adăugați kefir în recipient Se toarnă ușor făina cernută în masă și se amestecă cu un tel, rupând bucățile Se toarnă ușor făina cernută în masă și se amestecă cu un tel, rupând bucățile Acum adaugă puțină sifon și ulei de floarea soarelui în aluat. Acum adaugă puțină sifon și ulei de floarea soarelui în aluat. Preîncălziți tigaia, turnați uleiul de floarea soarelui. Puneți clătitele pe o suprafață fierbinte cu o lingură Preîncălziți tigaia, turnați uleiul de floarea soarelui. Puneți clătitele pe o suprafață fierbinte cu o lingură Asigurați-vă că prăjiți clătitele până se rumenesc Asigurați-vă că prăjiți clătitele până se rumenesc Serviți clătitele calde, completând felul de mâncare cu smântână sau gem. Poftă bună! Serviți clătitele calde, completând felul de mâncare cu smântână sau gem. poftă bună!