Alegerea unui set pentru o bucătărie mică: criterii și reguli

Libertatea unui spațiu mic este principalul criteriu pentru alegerea unei căști mici Libertatea unui spațiu mic este principalul criteriu pentru alegerea unei căști mici.De obicei, într-o bucătărie mică, este cel mai convenabil să amplasați un set de colț. Desigur, cineva ar susține că și un set drept de mobilă arată grozav. Dar totuși, nu numai imaginile camerei sunt luate în considerare, ci și celelalte caracteristici ale acesteia – o bucătărie pătrată sau alungită, cât de îngustă este. Prin urmare, are sens să luăm în considerare fiecare caz separat..

Seturi de bucătărie pe colț pentru o bucătărie mică

O bucătărie pe colț poate fi în formă de L sau invers – în formă de L. Dacă bucătăria este pătrată, atunci este mai bine să nu găsiți un set de colț.

Căștile din colț sunt:

 • Cu o articulație de 45 de grade. Bun pentru o cască cu o cutie foarte spațioasă. Acest modul are următoarea diferență: de obicei, două aripi de blat sunt adiacente acestuia..
 • Cu o articulație de 90 de grade. Potrivit pentru o cască de dimensiuni destul de limitate. Cel mai frecvent tip de andocare aripilor în acest caz este de 60 și 42 cm.

Dulapurile de colț în care există cinci colțuri sunt populare în bucătăriile mici. Adesea ușa batantă din astfel de dulapuri este ușor rotunjită și curbată spre interior. Dar, de obicei, este încă situat la un unghi de 45 de grade față de alte fațade. Cea mai mică dimensiune a unui astfel de modul este de 800X800 mm.

Dulapurile cu colțuri rotunjite sunt cu un ordin de mărime mai scumpe, cu toate acestea, avantajul lor este incontestabil Dulapurile cu colțuri rotunjite sunt cu un ordin de mărime mai scumpe, cu toate acestea, avantajul lor este incontestabil

Desigur, un astfel de dulap este convenabil de utilizat, iar colțurile rotunjite îi conferă foarte moale care lipsește atât de mult în bucătărie. Dar prețul va fi adecvat, astfel de dulapuri (sau căști cu ele) sunt mai scumpe decât modelele mai standard.

Dar dacă creați un modul de bucătărie personalizat, puteți deveni proprietarul unei căști cu sertare de colț. Este la modă și funcțională, arată foarte original și nu există un loc mai bun pentru depozitarea ustensilelor mici de uz casnic.

Set de colț pentru o bucătărie mică (video)

Cum se alege un set de bucătărie pentru o bucătărie mică

Există, desigur, mai multe criterii de selecție. Și ceea ce este mai important, este greu de spus. Dar puteți elabora o schemă de sugestii, folosind care va fi mai ușor să alegeți opțiunea ideală..

Cum să alegeți setul cu cască potrivit:

 • Material de producție. Va fi din material plastic sau din lemn masiv sau poate din PAL? Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale, este important să vă concentrați asupra sumei disponibile pe care vă puteți permite să o plătiți pentru mobilier. Opțiunea de mijloc va fi din plastic, ale cărei caracteristici tehnice sunt destul de bune, designul este modern și prețul este rezonabil. Și este ușor să ai grijă de o bucătărie din plastic.
 • Producător de căști. Dacă decideți să nu confecționați mobilier cu propriile mâini, dar alegeți totuși un modul gata făcut, va trebui să aruncați o privire mai atentă asupra companiilor de marcă sau a omologilor lor mai puțin renumiți. Ascultați recenziile clienților, citiți recomandări, luați în considerare dacă compania oferă servicii suplimentare. De exemplu, are un serviciu gratuit de livrare și instalare pentru mobilă, ia măsurători (în cazul mobilierului personalizat). În catalog, vedeți la ce concept de design aderă compania, dacă urmează cele mai noi din lumea modei interioare.
 • Forma căștii. Dacă bucătăria este mică, atunci aveți două opțiuni – va trebui să alegeți între căști de colț și drepte, deoarece în formă de U este o raritate pentru o chicinetă mică. De obicei, îl pun doar dacă zona de luat masa este scoasă din cameră..
 • Culoare și design. Culorile deschise sunt cu siguranță în favoarea. Luminoasa este, de asemenea, adesea aleasă, deoarece proprietarii cred că cel puțin cumva este necesar să decorați, va desemna o cameră mică. Dar strălucitor nu înseamnă pestriț, evitați modelele multicolore, mari, ornamentul aspru. Dar are nevoie de mai mult luciu: suprafețele reflectorizante dintr-o bucătărie mică o vor aduce beneficii.
 • Căști de decor. Principalul lucru aici este să nu exagerați. Nu ar trebui să existe o mulțime de elemente mici, designul este laconic și chiar strict, fără balonare și presiune de culoare. Dacă decorul este făcut doar cu propriile mâini și într-o cantitate mică – minunat.

Capacitatea dulapurilor poate fi mărită datorită înălțimii camerei și nu a lățimii acesteia. Capacitatea dulapurilor poate fi mărită datorită înălțimii camerei și nu a lățimii acesteia.

Nu știi ce să alegi – clasice sau tendințe noi, alege un stil. Un anumit stil interior care îți va plăcea mai mult decât altele și, pe baza legilor sale, poți alege o anumită cască.

Cum să alegeți o cască pentru o bucătărie mică (video)

Proiectare de seturi de bucătărie pentru bucătării mici

Designul unității mici de bucătărie are unele particularități. Indiferent de stilul care vă interesează, există unele lucruri care ar trebui, într-un fel sau altul, să fie prezente în orice concept de design..

Designul unei căști pentru un spațiu mic de bucătărie este:

 • Metal în decorarea și încadrarea unor elemente interioare importante;
 • Suprafețe în oglindă;
 • Multă lumină;
 • Prin creșterea lungimii dulapurilor și piedestalelor, le puteți reduce lățimea;
 • Designul se poate schimba chiar și din cauza desenului orizontal al fațadelor – un astfel de desen extinde vizual camera.

Uneori este mai ușor să faci o chicinetă mică la comandă, deoarece într-un set mic este mai ușor să ții cont de toate cerințele pe care le ai pentru un modul de bucătărie.

Într-o cameră luminoasă trebuie instalată o cască mică de culoare închisă Într-o cameră luminoasă trebuie instalată o cască mică de culoare închisă

Dar aș dori, de asemenea, să vă atrag atenția asupra faptului că tendința de a echipa singur apartamentul și spațiul din bucătărie, inclusiv fără a folosi căști gata preparate, pot fi considerate astăzi foarte populare. De exemplu, astfel, cu propriile mâini, puteți echipa o chicinetă mică într-unul dintre stilurile interioare populare. Pentru un eșantion, puteți lua în considerare o astfel de opțiune pentru amenajarea unei camere ca o bucătărie în stil suedez de bricolaj.

Set de bucătărie DIY pentru o bucătărie mică: stil suedez

Ceea ce trebuie să existe într-o bucătărie în stil suedez este multă lumină, austeritate în forme, funcționalitate în fiecare articol. Și stilul suedez este, de asemenea, foarte democratic – nu puteți spune niciodată despre prosperitatea unei persoane care trăiește într-un astfel de interior. Dar vă veți asigura cu siguranță că această persoană are un gust.

Când planificați o bucătărie mică, este important să distribuiți corect spațiul. Când planificați o bucătărie mică, este important să distribuiți corect spațiul.

Pentru a vă echipa dimensiunile mici într-un astfel de stil scandinav, aveți nevoie de:

 • Dă preferință unei culori reci, dar albe, accentele strălucitoare (de exemplu, scaunele verzi) vor „încălzi” și o vor îmbrățișa;
 • Căștile ar trebui să aibă un design simplu – foarte confortabil, simplu, fără forme și decor complex;
 • Materiale naturale – stilul suedez este, mai presus de toate, ecologic.

Nu vă fie teamă să folosiți mobilier vechi pe care îl puteți transforma într-un element interior la modă cu propriile mâini. Sifoniera bunicii, vopsită într-o culoare lăptoasă, poate fi utilă în bucătărie.

Set pentru o bucătărie mică: 40 de opțiuni (video)

O bucătărie mică este o scuză pentru ca cineva să renunțe și să o ușureze, dar pentru cineva este o oportunitate de a crea o lume caldă, confortabilă, spre deosebire de orice altceva, unde este plăcut să gătești ceva și să bei un ceai.

Ai o alegere bună!

Exemple de căști pentru o bucătărie mică (foto)