11 sfaturi utile pentru amenajarea unei bucătării de vară

O bucătărie de vară, fie că este un simplu foișor cu grătar sau o structură solidă cu aragaz și comunicații, este o clădire esențială pe orice amplasament. La urma urmei, viața la țară este de neimaginat fără un grătar, întâlniri în aer liber și, de asemenea, fără conservarea sezonieră a alimentelor. În acest articol, am prezentat 11 sfaturi, 70 de idei de fotografii și mai multe videoclipuri pentru a vă ajuta să vă creați bucătăria perfectă de vară..

Ce bucătării de vară sunt acolo?

Pot fi împărțite aproximativ în trei tipuri:

 1. Deschis (de exemplu, un foișor pentru grătar, terasă sau terasă) – o clădire simplă cu cadru fără izolație, adesea fără pereți (complet / parțial) și chiar acoperiș. De fapt, o bucătărie deschisă de vară este un baldachin sau foișor cu un grătar / aragaz și o zonă de luat masa care poate fi folosită doar vara. Este bine pentru că este confortabil să gătești și să mănânci în ea și să comunici cu oaspeții în zilele frumoase de vară. O bucătărie deschisă este mai ușor, mai rapidă și mai economică de construit decât o bucătărie închisă. Iarna, clădirea de vară cu magazie poate fi folosită ca depozit pentru depozitarea fermei. Dezavantajele unei bucătării deschise sunt durata de viață limitată a structurii, precum și lipsa de protecție a locuitorilor de mobilă, echipament și bucătărie împotriva insectelor, ploii, vântului și soarelui. Pentru iarnă, toate mobilierele și echipamentele vor trebui curățate într-o cameră uscată..

Bucătărie de vară în stil clasic

Bucătărie clasică de vară cu grătar și cuptor în curtea unei case de țară din regiunea Moscovei

 1. Închis (de exemplu, o grătar sau o verandă) – o clădire / anexă acoperită permanent cu izolație și geamuri, uneori chiar încălzită pe tot parcursul anului. De fapt, aceasta este o casă reală, formată dintr-o bucătărie și o sufragerie. O bucătărie de vară închisă este bună, deoarece puteți găti și mânca în ea chiar și pe vreme rea, cu ploi și vânt. Datorită pereților și acoperișului dintr-o astfel de casă, puteți echipa o bucătărie completă cu frigider, cuptor cu microunde, gaz/aragaz electric, mașină de spălat vase, TV și alt echipament. Cu toate acestea, în zilele calde, gătitul într-o bucătărie închisă va fi la fel de cald ca în casa principală. De asemenea, rețineți că construirea vă va costa mai mult decât o clădire deschisă..
 • Casă la grătar Casă la grătar
 • Casă la grătar Casă la grătar
 • Interiorul casei la grătarInteriorul casei la grătar cu amenajarea centrală a grătarului
 • Interiorul casei la grătar Interiorul casei la grătar cu amenajarea centrală a grătarului
 • Interiorul casei la grătar
 1. Combinat – acest tip de clădire combină o cameră deschisă și una acoperită sub un singur acoperiș. De asemenea, această categorie include o bucătărie de vară combinată cu o cadă. O astfel de bucătărie este bună pentru toată lumea și are doar câteva dezavantaje – un design dublu complex și un buget sporit..

Acum să ne uităm la caracteristicile bucătăriilor independente și atașate:

 • Cele independente sunt bune, deoarece vă permit să amplasați vatra la distanță de casă, astfel încât mirosurile, fumul și zgomotul să nu pătrundă în casă. Este logic să construiți o bucătărie detașată de vară dacă aveți suficient spațiu pe site, dacă are, să zicem, o grădină frumoasă sau un iaz, dacă doriți să decorați zona cu o nouă structură frumoasă.
 • Adiacent casei – o terasă sau verandă poate deveni o bucătărie excelentă de vară, deoarece este mult mai ușor și mai ieftin de construit (un perete a fost deja ridicat) sau de remodelat și este foarte convenabil să vă deplasați între casă și anexă. Adevărat, minusul bucătăriei de vară de pe verandă / terasă este că fumul, căldura, mirosul și fumul de pe aragaz vor intra în locuințe, iar o parte din bucătărie va rămâne o plimbare.
 • Terasă cu bucătărie de vară
 • Terasă cu bucătărie de vară
 • Terasă cu bucătărie de vară
 • Terasă cu bucătărie de vară
 • Terasă cu bucătărie de vară

11 sfaturi pentru construirea, amenajarea și proiectarea unei bucătării de vară

Sfat 1. Alegeți cel mai bun loc

Indiferent cât de atentă și frumoasă este bucătăria dvs. de vară, locația nefericită pe amplasament poate complica atât construcția, cât și funcționarea ulterioară. Prin urmare, locul este primul lucru la care trebuie să ne gândim cu atenție..

 • Din punct de vedere practic, este mai convenabil atunci când bucătăria de vară este situată lângă casă. Deci, este mai ușor pentru locuitorii din dacha să se deplaseze între obiecte, iar implementarea utilităților este mai ieftină, mai rapidă și mai ușoară. Cu toate acestea, din punct de vedere estetic, este mai bine să vă așezați lângă „atracțiile” site-ului, pe care le puteți admira (de exemplu, lângă un iaz sau grădină). De asemenea, bonusurile sunt următorii factori: protecția împotriva vântului, intimitatea față de ochii vecinilor și apropierea de copaci, care pot umbri clădirea și pot crea răcoare în ea în zilele toride..

Bucătărie de vară lângă iaz

Bucătărie de vară la țară lângă iaz

 • Locuri nepotrivite pentru o bucătărie de vară: lângă șosea, garaj, toaletă, fose / composturi, găinărie și alte locuri unde mirosuri neplăcute, zgomote, vapori de evacuare etc..

Sfaturi 2. Grătar, grătar, aragaz sau cuptor? Rezolvați această problemă înainte de a dezvolta / selecta un proiect de bucătărie de vară

 • Dacă aragazul este inima bucătăriei orașului, atunci grătarul, brasierul sau aragazul pot fi numite inima bucătăriei de la țară. Înainte de a începe să proiectați, gândiți-vă la ce fel de vatră aveți nevoie: un grătar, grătar, aragaz sau chiar un complex de aragaz? Gratarul trebuie să fie staționar sau portabil? Cărbune sau gaz? Cu sau fără coș de fum? Ce dimensiune și unde va fi localizată sursa de incendiu? Multe depind de alegerea dvs. – de la tipul de fundație până la forma acoperișului. Deci, de exemplu, pentru a construi o sobă, va trebui să aveți grijă nu numai de fundație, coș de fum și placare, ci și să oferiți un loc pentru depozitarea lemnului de foc în proiect..

Pentru a înțelege caracteristicile diferitelor tipuri de vatră de stradă vă va ajuta Acest articol.

Gratar stationar

Gratar stationar pe gaz incorporat intr-o structura din caramida

Sfat 3. Doriți să construiți rapid și cu buget o bucătărie de vară cu propriile mâini? Construiți un foișor deschis din lemn, cu un acoperiș ușor, fără pereți principali și sobă

În acest caz, în loc de o fundație monolitică sau de fâșie, puteți trece cu o fundație coloană. Clădirea în sine va consta din 4 (sau mai multe) suporturi și un acoperiș cu o singură / două pante, cu un acoperiș ușor, de exemplu, din policarbonat. Aceasta este o structură foarte simplă, care poate fi construită cu propriile mâini în doar câteva zile și cu un buget minim..

Următoarea selecție de fotografii prezintă opțiuni de proiectare pentru bucătării simple de vară.

Bucătărie simplă de vară la țară

O bucătărie simplă de vară într-o dacha din suburbii

Bucătărie în grădină

Pentru a construi o bucătărie de vară cu propriile mâini, este cel mai ușor să folosiți un copac. Este adevărat, zada sau tecul ar trebui să fie preferate pinului, deoarece acestea sunt mai puternice și, în plus, îmbătrânesc frumos.

Bucătărie simplă de vară de la un bar

Bucătărie simplă de vară de la un bar cu acoperiș înclinat

Cu toate acestea, există o modalitate de a face o bucătărie de vară cu propriile mâini și mai rapidă și mai ieftină. Îndoiți zona plăcilor de pavaj, montați una sau două umbrele mari de grădină, aranjați mobilierul, montați o chiuvetă și un grătar portabil și începeți să gătiți!

Sfat 4. Prezența unei pivnițe nu este întotdeauna justificată

Pe de o parte, pivnița din bucătăria de vară este foarte utilă, deoarece este atât de convenabilă depozitarea alimentelor în ea, precum și în frigider. Pe de altă parte, crearea sa crește semnificativ costul și complică construcția. Mai ales când vine vorba de o clădire deschisă, pentru că atunci pivnița va trebui izolată și protejată de scurgeri. Chiar și în casa principală, puteți face fără pivniță și subsol, darămite o bucătărie de vară.

Sfat 5. Bucătăria de vară, fațada casei și peisajul trebuie decorate în același mod.

Când alegeți sau dezvoltați un proiect de bucătărie de vară, gândindu-vă la opțiunile de finisare a acestuia, rețineți că acesta ar trebui combinat cu fațada casei și a altor clădiri de pe site. Deci, veți crea un adevărat complex suburban și veți obține un sentiment de ordine. Nu este necesar să fie o coincidență sută la sută în culoare, decor, arhitectură și stil, dar obiectele trebuie să se suprapună. Fotografia de mai jos prezintă un exemplu de bucătărie modernă de vară pe terasa unei case din lemn dintr-un bar.

 • Terasă cu terasă cu bucătărie de vară Proiect de proiectare a unei bucătării-patio de vară în Malakhovka
 • Terasă cu terasă cu bucătărie de vară Proiect de proiectare a unei bucătării-patio de vară în Malakhovka
 • Terasă cu terasă cu bucătărie de vară Proiect de proiectare a unei bucătării-patio de vară în Malakhovka
 • Terasă cu terasă cu bucătărie de varăProiect de proiectare a unei bucătării-patio de vară în Malakhovka
 • Terasă cu terasă cu bucătărie de vară Proiect de proiectare a unei bucătării-patio de vară în Malakhovka

Terasă cu terasă cu bucătărie de vară

 • Cu cât bucătăria de vară este mai aproape de casă, cu atât ar trebui să fie mai asemănătoare ambele clădiri..
 • Dacă pe site există un obiect care iese în evidență din „tabloul general”, să zicem, o baie construită în grabă, atunci proiectarea bucătăriei de vară poate fi planificată în așa fel încât să combine caracteristicile atât ale băilor, cât și ale caselor. Deci, o anumită aleatorie a clădirii va fi corectată..

Sfat 6. Sexul ar trebui să fie deosebit de practic

Într-o bucătărie deschisă, podeaua poate fi învelită:

 • O placă de lemn acoperită cu ulei sau ceară pentru uz exterior (lacul va funcționa mai rău, deoarece va începe să crape în timp și va necesita reînnoirea stratului).

Bucătărie de stradă la țară

Bucătărie în aer liber în țară cu pardoseală din scânduri de zada acoperite cu glazură mată pe bază de rășini alchidice

 • Placă de terasă (din compozit lemn-polimer).
 • Placă de terasă pe terasă
 • Placă de terasă pe terasă
 • Piatră sau gresie specială de stradă. Este adevărat, un astfel de etaj necesită o bază solidă și un buget mare..
 • Piatra în finisajul podelei de vară a bucătăriei Decorarea unei bucătării de vară cu o piatră este durabilă și frumoasă, dar necesită o bază solidă și un buget mare.
 • Piatra în decorarea pereților bucătăriei de vară Decorarea unei bucătării de vară cu o piatră este durabilă și frumoasă, dar necesită o bază solidă și un buget mare.

Într-o bucătărie închisă, puteți utiliza aceleași materiale, precum și dale ceramice tradiționale și gresie porțelanată..

 • Apropo, vă recomandăm să vă abțineți de la o podea prea întunecată, deoarece firimiturile, murdăria și bălțile de apă vor fi deosebit de vizibile pe ea..
 • Dacă podeaua unei bucătării deschise are o ușoară pantă (1-2 cm), apa de ploaie care pătrunde în interior se va scurge singură.

Sfat 7. Respectați regula „triunghiului de lucru” atunci când vă planificați bucătăria

În amenajarea bucătăriilor, există o regulă a așa-numitelor. „Triunghi de lucru”, care constă în faptul că trei zone de lucru (chiuvetă, aragaz și frigider) ar trebui să fie în apropiere rezonabilă una de cealaltă, formând un triunghi. În mod ideal, ar trebui să fie echilateral. Datorită acestui aranjament de zone, bucătăria este cât se poate de convenabilă..

 • În bucătăria de vară, această regulă nu este întotdeauna aplicabilă în forma sa pură, deoarece poate fi prea mic, îngust, alungit, de formă neregulată, în loc de sobă, folosește cel mai adesea o sobă, un grătar sau un brazier și este posibil să nu existe deloc un frigider. Cu toate acestea, încercați să vă apropiați cât mai mult de ideal și să nu aliniați zonele de lucru într-o singură linie..

De exemplu, dacă în bucătăria dvs. de vară sursa de foc este un brazier și este scoasă din el, atunci chiuveta și zona de pregătire a alimentelor ar trebui instalate cât mai aproape de ieșire.

 • Dacă bucătăria este mică, atunci puteți aranja bucătăria în formă de L. Pentru o bucătărie îngustă (de exemplu, pe o verandă), poate fi potrivit un aspect pe două rânduri. V bucatarie patrata aspectul în formă de U se va potrivi cel mai bine.
 • Bucătărie de vară în formă de L
 • Bucătărie bară Peninsula Bucătărie bară Peninsula
 • Bucătărie de vară în formă de U Aspect în formă de U

Dacă în bucătăria dvs. de vară este posibilă doar dispunerea unui singur rând, atunci o insulă / peninsulă mobilă compactă vă va ajuta să o faceți mai convenabilă..

Sfat 8. Zona de luat masa ar trebui să fie la o distanță de cel puțin 2 m de grătar / aragaz

În mod ideal, distanța dintre masă și arzător / aragaz / grătar ar trebui să fie de aproximativ 3 m. În acest caz, fumul, căldura și mirosurile nu vor deranja oaspeții, iar așchii, cenușa și scânteile nu vor strica aspectul zonei de luat masa..

Sfat 9. Folosiți mobilier care va rezista condițiilor de exterior

Seturile de bucătărie și mobilierul de luat masa din bucătăria de vară trebuie să reziste la umiditate ridicată și temperaturi extreme, prin urmare, mobilierul luxos din lemn, mobilierul din plăci aglomerate / MDF, precum și mobilierul tapițat în țesătură sau piele trebuie aruncat..

Dar pentru o bucătărie de vară, sunt potrivite următoarele opțiuni:

 • Mobilier MDF furniruit;
 • Mobilier de grădină din lemn (structurile pliabile sunt deosebit de potrivite, care la sfârșitul sezonului estival pot fi ușor transferate în cămară);
 • Mobilier de exterior forjat;
 • Mobilier din oțel inoxidabil (dacă nu doriți să scoateți setul de bucătărie pentru iarnă, alegeți mobilier din oțel inoxidabil);
 • Mobilier din răchită realizat din viță de vie naturală, ratan sau plastic;
 • Mobilier din plastic (de ex. Policarbonat).

Fotografia de mai jos prezintă un exemplu de design al unei bucătării-terase de vară cu un set de oțel inoxidabil pentru tot sezonul.

 • Bucătărie terasă cu set din oțel inoxidabil Soba din această bucătărie pe o butelie de gaz ușoară și sigură
 • Bucătărie terasă cu set din oțel inoxidabil Soba din această bucătărie pe o butelie de gaz ușoară și sigură
 • Bucătărie terasă cu set din oțel inoxidabil Soba din această bucătărie pe o butelie de gaz ușoară și sigură
 • Bucătărie terasă cu set din oțel inoxidabil Soba din această bucătărie pe o butelie de gaz ușoară și sigură
 • Bucătărie terasă cu set din oțel inoxidabil Soba din această bucătărie pe o butelie de gaz ușoară și sigură
 • Bucătărie terasă cu set din oțel inoxidabil Soba din această bucătărie pe o butelie de gaz ușoară și sigură

În această selecție de fotografii puteți vedea idei pentru amenajarea unei mese de vară..

 • Mobilier de luat masa din lemn și sticlă în interiorul unei bucătării de vară Mobilier de luat masa din lemn și sticlă
 • Mobilier pentru o zonă de recreere din plastic de răchită sub ratan Mobilier pentru o zonă de recreere realizat din plastic de răchită sub ratan
 • Scaune din răchită din răchită Scaune din răchită din răchită
 • Mobilier de grădină în zona de luat masa a bucătăriei de vară Mobilier de grădină în zona de luat masa
 • Masă și scaune din plastic de răchită sub ratan Masă și scaune din plastic de răchită sub ratan

Sfat 10. Distribuiți sursele de lumină uniform

Adesea locuitorii de vară uită să acorde suficientă atenție iluminării bucătăriei de vară. Dar cu ajutorul său puteți crea confort și confort real..

 • În mod ideal, lumina artificială seara ar trebui să fie moale, uniformă și pe mai multe niveluri. Pentru a face acest lucru, camera ar trebui să fie iluminată nu cu un singur candelabru, ci cu mai multe lămpi: lămpi de podea / pandantive, aplice de perete, spoturi spot, suspensii, veioze, veioze și / sau ghirlande de becuri.
 • Cu ajutorul luminii, puteți împărți spațiul în zone, de exemplu, bucătărie și sufragerie. Așa că veți avea ocazia în timpul meselor de seară să ascundeți zona de lucru în întuneric și să luminați doar o masă frumoasă..

Iluminarea zonei de grătar

 • Pentru a vă ajuta să gătiți confortabil seara, instalați iluminatul chiar deasupra zonei de lucru. Dacă vă limitați la lumina din spatele ei, spatele dvs. va bloca lumina în timpul gătitului..
 • Pentru iluminarea unei bucătării deschise de vară, sunt potrivite lămpile din metal, plastic, lemn și răchită, cu protecție suplimentară împotriva apei. În mod ideal, acestea ar trebui să fie lămpi de grădină și parc..
 • Iluminarea bucătăriei de vară-foișor Aceste fotografii arată un exemplu de iluminare a unei bucătării-foișor de vară
 • Iluminarea bucătăriei de vară-foișorAceste fotografii arată un exemplu de iluminare a unei bucătării-foișor de vară
 • Lămpile cu energie solară pot fi instalate în jurul bucătăriei de vară și de-a lungul pasarelei. În timpul zilei acumulează energie, iar seara pornesc automat. Adevărat, dau puțină lumină, iar în zilele înnorate nu încarcă deloc..

Sfat 11. Cu cât este mai multă verdeață în jurul clădirii, cu atât mai bine

 • Cu ajutorul gardurilor vii, pergolelor sau ecranelor cu plante cățărătoare, puteți face bucătăria de vară mai retrasă, închideți vederea la locuri inestetice de pe site.
 • Plantările ornamentale, paturile de flori și tufișurile pot marca limitele zonelor, pot ascunde fundația și pur și simplu pot decora bucătăria de vară și vederea generală a teritoriului.
 • Amenajarea teritoriului bucătăriei de vară-foișor
 • Amenajarea teritoriului bucătăriei-foișor de vară
 • Amenajarea teritoriului bucătăriei de vară-foișor
 • Amenajarea teritoriului verandei de bucătărie de vară
 • Amenajarea teritoriului
 • Este bine dacă plantele vor decora și interiorul. De exemplu, pot fi copaci înalți în ghiveci și topiar.
 • Pentru a păstra copacii pe site-ul, o bucătărie de vară poate fi chiar construită în jurul sau ocolind copacii. Următoarele fotografii arată clar această tehnică..
 • Arborele din bucătăria de vară de pe verandă
 • Arborele din bucătăria de vară de pe verandă

Verandă cu copac

Și câteva fotografii mai frumoase pentru inspirație

În cele din urmă, vă invităm să culegeți idei de design dintr-o selecție a celor mai originale bucătării de vară ale caselor rurale și private..

Bucătărie de vară dintr-o fostă magazie auto

Această bucătărie de vară a fost transformată dintr-un fost carport

Zona de lucru într-o nișă

Această bucătărie este interesantă, deoarece zona de lucru și grătarul din ea sunt ascunse într-o nișă.

Bucătărie de vară din cărămidă

Bucătărie de vară din cărămidă

Complexul Dacha

Complex suburban frumos, cu o cameră de zi acoperită, o bucătărie deschisă și o terasă

 • Bucătărie cu aragaz cu șemineu Bucătărie cu sobă cu șemineu
 • Bucătărie cu aragaz cu șemineu Bucătărie cu aragaz cu șemineu

Și, în cele din urmă, vă prezentăm bucătăria de vară, care are o grămadă de detalii interesante, și anume: o copertină reglabilă pe înălțime, un balcon, un ghișeu de gresie, imitația vitraliilor și un grătar cu efect de șemineu..

Casă-bucătărie

 • Interior bucătărie-casă
 • Interior bucătărie-casă
 • Interior bucătărie-casă
 • Interior bucătărie-casă

Și pentru cei care intenționează să construiască o bucătărie de vară cu propriile mâini, vă recomandăm să urmăriți următoarea selecție de videoclipuri.