Originaltyg för lapptäcke: vilka att välja

De jagar ett vackert tyg, beställer det på Internet och väntar på det åtråvärda paketet i mer än en vecka De jagar efter ett vackert tyg, beställer det på Internet och väntar på det åtråvärda paketet i mer än en vecka. Naturligtvis krävs mycket tyg för lapptäcke. Ju fler lappar desto bättre. Men var får man dem? Ska jag använda gamla bitar, eller kan jag beställa tyg på Internet? Det finns inget recept för var man kan få lapptyg, men det finns minst tre till fyra källor som alla kan använda..

Vilket tyg att använda för lapptäcke

Du måste göra vissa leveranser till en början. För att få din första uppsättning strimlor, skaka kistor, resväskor och mezzaniner. Det är bättre att omedelbart klippa tyget i bitar för att göra det lättare för dig själv att arbeta för senare.

Ett annat bra alternativ är att besöka begagnade butiker. Där kan du hitta billiga saker gjorda av mycket bra tyger, som är perfekta för lapptäcke. Och inte bara lapptäcken kan börja med en hög med begagnade saker, dessa tyger är också lämpliga för andra typer av handarbete..

Naturligtvis är det enklaste sättet att besöka en specialaffär där du kan hitta allt för lapptäcke. Det finns både koreanska tyger och temasatser (till exempel nyår eller japanska).

För att sy vackra lapptäckeprodukter är det rätt val av tyg viktigt. För att sy vackra lapptäckeprodukter är det rätt val av tyg viktigt.

Peppy tyg

En av de mest populära typerna av lapptyg är peppy.

Fördelar med tyg peppig:

 • Bleknar inte;
 • Peppy smulas inte på skivor;
 • Har ett mycket intressant, originaltryck;
 • Peppy använder både fantasibilder i tygdesign och geometriska, blommiga;
 • Nästan inte krympa;
 • Peppy blir inte mjukare med tiden.

Detta är ett förpackat tyg, så du kan köpa mycket Peppy samtidigt, använda erfarenheten av gemensamma inköp. Peppy är perfekt för lapptäcke..

Hur man förvarar tyger korrekt (video)

Kit med lapptyg

En utmärkt uppsättning tyger för lapptäcke kan tas med från Kina, dessutom kommer det att vara ekonomiskt fördelaktigt.

Tyger kan vara:

 • Tillverkad av ren bomull;
 • Från kungliga bomullar;
 • Retro bomull;
 • Vintage tyger.

Färgområdet på dessa tyger är avundsvärt, där kan du hitta ett fantastiskt tryck, ljusa och känsliga nyanser, konsonantnyanser, uppsättningar som du inte längre behöver komponera själv.

Harmonisk allians av flera typer av bomullstyg - en bra kombination för lapptäcke Harmonisk allians av flera typer av bomullstyg – en bra kombination för lapptäcke

Det är lätt att beställa koreanska eller kinesiska tyger, de kommer även till huvudstaden, till och med Nizjnij Novgorod, till och med St Petersburg. Och i en liten by där det finns ett postkontor kommer tyg tillverkat av “Korea” eller “Kina” definitivt att komma. Sådana kit beställs via Internet.

En sådan uppsättning kommer att vara en bra hjälp för en nybörjare som just upptäcker världen av lapptygssömnad. Du kan hitta uppsättningar för att skapa en utmärkt applikation eller en populär mosaik..

Sankt Petersburg är förresten en storstad, där det finns många butiker där du kan köpa tyger i stora mängder billigt. Du behöver inte beställa koreanska paket om tyger inte alls är sämre..

Erfarna hantverkare rekommenderar nybörjare i lapptäcke att arbeta med bomullstyg: chintz, calico eller linne Erfarna hantverkare rekommenderar nybörjare i lapptäcke att arbeta med bomullstyg: chintz, calico eller linne

Patchwork mosaik: vilken typ av tyg behövs

För att göra en lappmosaik vacker måste du inte bara fokusera på vissa uppsättningar tyger, utan också på färgkombinationer. Därför bör en nybörjare hitta en färghjul (och vad det är, läs i detalj nedan) och redan vägledas av det i valet av färger så att färgschemat blir harmoniskt.

Och färghjulet är en ledtråd som visar hur färger kombineras, vilka som är mättade, vilka som är djupa, etc. För att få en ljus mosaik är det användbart att använda en sådan cirkel..

Till exempel gör du en specifik komposition för ett specifikt rum. Låt oss säga en plantskola. Så, du har det gjort i lila toner. Därför bör mosaiken som grund för baby överkastet motsvara rummets färgstil..

En förberedd mall förenklar vävskärningen kraftigt En förberedd mall förenklar vävskärningen kraftigt

Lila är inte bara ljus, mörk och medium. Dessa är färger från djupt blåbär till ljus syren. Med alla nyanser kommer mosaiken att bli riktigt levande. Naturligtvis är färdiga koreanska uppsättningar praktiska i detta avseende – du behöver inte leta efter någonting.

Mosaiken behöver också neutrala färger: svart, vitt och grått kombinerar mångfärgen av lapptäcke..

Aliexpress lapptyg (video)

Patchworkapplikation

Samma koreanska eller amerikanska tyger kan användas för att skapa sådana lapptäcke mästerverk som applikationer.

För att göra en lapptäcke vacker, logisk, komplett, använd naturliga tyger, alltid av olika texturer. För vissa dekorativa element, utan vilka applikationen sällan görs utan, kan du också använda syntet..

Särskilt populära idag är:

 • Patchworkapplikation på sängkläder;
 • Limmad applikation;
 • Applique på en kökshandduk.

Liksom en mosaik måste denna typ av sömnad, som applikation, ta hänsyn till principerna för färgkombinationer..

Materialet måste väljas antingen i samma färgschema eller i kontrastfärger Materialet måste väljas antingen i samma färgschema eller i kontrastfärger

Patchworkväst

Patchworkvästen har redan blivit en lapptäckklassiker. Idag kan du sy en väst baserad på amerikanska motiv. Eller använd japanska idéer som boro, som också är känt för lapptäcke..

En bra idé är julvästar. Eftersom en sådan väst sys tillräckligt snabbt kan du beställa samma koreanska tyger med ett nyårstryck, som kommer till dig med en hyfsad film, och sy en rolig väst i vintagestil för dina vänner.

En sådan väst sys av flerfärgade remsor av bomullstyg, vaddering av vadderad polyester krävs, och du kan dekorera västen med ljusa knappar. Västöglor är gjorda av förspänningstejp.

Urval av tyg för lapptäcke (video)

För sömnad av strimlor, kinesiska, koreanska och amerikanska tyger och enkla bitar är lämningar av gamla saker lämpliga. Huvudsaken är att tygerna är naturliga, fullfärgade, i gott skick. Tja, följ sedan symönstren och din egen fantasi..

Exempel på tyger för lapptäcke (foto)