Valitsemme potin bonsai: hienovaraisuuksia ja salaisuuksia

Bonsai sopii huoneistoihin: tämä sisustus vie vähän tilaa ja näyttää hyvältä kaikissa sisätiloissa Bonsai sopii huoneistoihin: tämä koristelu vie vähän tilaa ja näyttää hyvältä kaikissa sisätiloissa Nykyään bonsai on erittäin suosittu japanilaisen kulttuurin tuntijoiden keskuudessa. Oikean lähestymistavan ansiosta pienikokoisen puun kasvattamiseen ruukussa on mahdollista luoda ihana villieläinten kulma..

Ruukkubonsai -kasvatuksen taidetta

Monet ihmiset uskovat virheellisesti, että bonsai -tekniikka ilmestyi ensimmäisen kerran japanilaisessa kulttuurissa. Mutta itse asiassa koristepuita alkoi kasvattaa yli 2000 vuotta sitten, muinaisessa Kiinassa..

Bonsain valmistukseen käytetään erityistä katajaa tai muuta stabiloitua materiaalia. Bonsain valmistukseen käytetään erityistä katajaa tai muuta stabiloitua materiaalia.

Japanissa bonsai saavutti suosionsa vain buddhalaisuuden kehittyessä. Täältä tämä taide levisi jonkin ajan kuluttua, mikä vaikutti kasvien esiintymiseen muiden maiden alueella. 1900 -luvulla leimasivat uusimmat menetelmät puiden kasvattamiseksi aluksissa.

Verrattuna muihin itämaisiin taiteisiin, tekniikka kasvien kasvattamiseksi astioissa on kokonainen filosofia..

Oikean tekniikan noudattaminen edellyttää useita vaatimuksia.:

 1. Rungon on oltava vahva ja sillä on oltava voimakas juuripohja.
 2. Oksat ovat oikeat ja selkeät.
 3. On tärkeää, että lehdet eivät peitä runkoa ja oksia kokonaan, vaan päinvastoin, kasvin selkäranka on selvästi näkyvissä.
 4. On parempi valita kattila, joka on huomaamaton ja yksinkertainen..
 5. Puun ja astian on vastattava toisiaan täydellisen koostumuksen luomiseksi..

Yleensä bonsai valmistetaan pienellä kaltevuudella: tämäntyyppiset kasvit ovat kalleimpia Yleensä bonsai valmistetaan pienellä kaltevuudella: tämäntyyppiset kasvit ovat kalleimpia

Menestys vaatii useita persoonallisuuden piirteitä, kuten viisautta ja hyväntahtoisuutta. Siksi ihmisten, jotka eivät ole tämän kulttuurin edustajia, tulisi osoittaa mahdollisimman paljon huomiota tähän taiteeseen. Loppujen lopuksi ruukussa olevan puun asianmukainen hoito edistää sen olemassaoloa monien vuosien ajan..

Mikä on bonsai ja miten sitä kasvatetaan (video)

Kuvaus tämän japanilaisen taiteen päämuodoista

Monet tämän taiteen tuntijat ovat huolissaan kysymyksestä: “Kuinka hoitaa bonsai oikein?”.

Shakan -puunrungon kallistuskulma - 70-90 astetta Shakan -puunrungon kallistuskulma – 70-90 astetta

Mutta ennen kuin vastaat siihen, sinun tulee tutustua tärkeimpiin kasveihin, jotta voit määrittää tulevaisuudessa, mitä lomaketta käytetään.:

 1. Chokkan. Tämä laji erottuu symmetriastaan ​​ja yhtenäisestä oksien järjestelystään. Tynnyri on kartion muotoinen.
 2. Mayogi. Tässä puun muoto on epäsymmetrinen ja runko on hieman kalteva pohjaan nähden. Verkat peittävät tasaisesti tällaisen bonsai.
 3. Shakan. Puulla on hyvin määritelty kaltevuus ja vahva juuristo. Toisin sanoen kasvin juuri ja yläosa on suunnattu eri suuntiin..
 4. Fukinagashi. Tälle muodolle on ominaista suuri kaltevuus, etenkin yläosan lähellä..
 5. Hokidachi. Vaikka runko on suora, sen muoto on tuulettimen muotoinen..
 6. Kengai ja Khan-Kengai. Ensimmäiselle tyypille on ominaista köysien ripustus- tai porrastusjärjestely, ja toisessa se on puoliksi riippuva muoto..
 7. Ishitsuki. Tämä bonsai pidetään rock bonsai. Normaalin kasvun kannalta on välttämätöntä, että puun juuret maassa peittävät kiven.
 8. Sokan, Sankan ja Kabudachi Kaksi ensimmäistä ovat kaksivartisia ja kolminkertaisia ​​kasveja, jotka kehittyvät yhdestä juurakosta. Ja viimeinen laji on bonsai, jossa on paljon runkoja..
 9. Yose -Yu – pidetään metsäkoostumuksena, jossa on monia eri ikäisiä kasveja.
 10. Ikadabuki. Tällaiselle puulle on tärkeää saada oikea runko, jossa oksat on järjestetty pystysuoraan ja koko koostumus koostuu useista kasveista..

Yksi houkuttelevimmista japanilaisista puulajeista - hokidachi Yksi houkuttelevimmista japanilaisista puulajeista – hokidachi

Kun olet valinnut haluamasi bonsai -tyypin, sinun on huolehdittava oikean astian valinnasta kasvin kasvattamiseksi.

Säännöt bonsai -ruukkujen ja epätavallisten bonsai -ruukkujen valitsemiseksi piirustuksilla

On tärkeää tietää, että sen jatkokehitys riippuu koristepuun astian oikeasta valinnasta. Tällaisten säiliöiden tulisi olla sopusoinnussa laitoksen kanssa ja vastata vaadittuja mittoja..

Bonsai -ruukun valmistukseen käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Astia voi olla keramiikkaa, lasia tai savia. Lisäksi on tärkeää, että se on tasainen..

Suosituimpia ovat kevyet bonsai -ruukut: itse säiliön suunnittelun tulisi olla mahdollisimman vaatimaton. Suosituimpia ovat kevyet bonsai -ruukut: itse säiliön suunnittelun tulisi olla mahdollisimman vaatimaton.

Bonsai -taiteessa on suositeltavaa valita saviastiat tai luonnonmateriaaleista valmistetut astiat. Kannattaa myös huolehtia astian oikeasta koosta. Jos ruukku ei täytä tarvittavia vaatimuksia, juurijärjestelmä ei pysty muodostumaan kunnolla. Ilmanvaihdon varmistamiseksi astiassa on oltava useita tyhjennysaukkoja ja pienet jalat pohjassa..

Se on litteä kukkaruukku, joka on parempi oikean juurijärjestelmän kehittämiseksi, joten on parempi valita matala, erimuotoinen astia.

Hyvin usein japanilaisen kulttuurin tuntijat käyttävät astiaa, jossa on kuvio. Lisäksi piirustusten ei pitäisi olla liian kirkkaita, vaan luoda pikemminkin yksi koostumus kasvin kanssa. Tällaisissa tapauksissa bonsai -ruukut on lasitettu ulkopuolelta, eikä sisäpuoli sovellu tällaiseen käsittelyyn. Tämä on tarpeen maan normaaliin kosketukseen seinien kanssa ja sen estämiseksi liukumasta ruukun sisään..

Lasittamattomat astiat soveltuvat paremmin nuoren juurijärjestelmän muodostumiseen. Niiden seinät tarjoavat hyvän hapen pääsyn, joten tällaisia ​​astioita suositellaan käytettäväksi väliaikaisina. Ja kun puu on tarpeeksi vahva, voit siirtää kasvin.

Ei ole tarpeen valita ruukku, joka vastaa lehtien sävyä - suuntaus yhdistää vastakkaisia ​​värejä on tullut varsin muodikasta. Ei ole tarpeen valita ruukku, joka vastaa lehtien sävyä – suuntaus yhdistää vastakkaisia ​​värejä on tullut varsin muodikasta.

Kun valitset bonsai -säiliön värin, sinun on huolehdittava sen harmonisesta yhdistelmästä lehtineen. Kukkiville kasveille on parempi valita vaalean sävyisiä astioita. Ja tummien sävyjen ruukut sopivat tummille vihreille. Näiden vaatimusten noudattaminen mahdollistaa harmonian saavuttamisen tässä taiteessa (hachiutsuri).

Bonsai -ruukun tekeminen omin käsin

Nykyään bonsai -ruukun valitseminen erikoisliikkeissä ei ole ongelma. On kuitenkin monia, jotka pyrkivät luomaan epätavallisen astian omin käsin..

Suosituimmat materiaalit tällaisten ruukkujen valmistukseen ovat savi tai keramiikka. Nämä materiaalit eivät tuhoa kosteutta ja sekoittuvat hyvin kasveihin..

Paremman ilmanvaihdon saavuttamiseksi bonsai -ruukkuun on porattava useita reikiä Paremman ilmanvaihdon saavuttamiseksi bonsai -ruukkuun on porattava useita reikiä

Matalaa keraamista astiaa voidaan käyttää tällaisen astian luomiseen. Kulho tai salaattikulho, jolla on oikea koko ja väri, sopii. Sitten, käyttämällä erityistä keraamista poraa, sinun on tehtävä useita tyhjennysreikiä juurille..

Tämän vaihtoehdon lisäksi voit tehdä puisen astian. Suorakulmainen bonsai -astia on helppo tehdä käyttämällä monia erityisiä pieniä lohkoja.

Sinun on ensin huolehdittava luonnoksen luomisesta tulevasta potista. Kaikki osat on kiinnitettävä puuliimalla. Tyhjennysreiät ja jalat tehdään pohjan kokoamisen jälkeen ja sitten muu rakenne kiinnitetään. On myös syytä huolehtia veden tyhjennykseen tarkoitetun telineen luomisesta. Sen koon tulisi olla hieman leveämpi kuin astia itse..

Valmis ruukku on pohjustettava huolellisesti, maalattava halutulle värille ja lakattava kuivumisen jälkeen.

Kuinka valita ruukku bonsaiille (video)

Bonsai -taide on löytänyt ihailijoita ympäri maailmaa. Mutta harmonisen kuvan luomiseksi sinun on huolehdittava puun säiliön valinnasta ja varmistettava sen asianmukainen hoito..

Bonsai -ruukun suunnittelu (kuva)