Midges i køkkenet! Hvem er de, og hvordan slipper man af med dem

Dårlige nyheder: myg i køkkenet kan formere sig op til flere hundrede inden for en uge. Gode ​​nyheder: banan fluer, som også kaldes frugt eller frugt midges, er den mest harmløse art – de bider ikke, tåler ikke infektion og kan let fjernes derhjemme.

Hvor kommer miderne i køkkenet fra, disse små irriterende skadedyr? Der er kun tre svarmuligheder:

 • De fløj fra gaden til duften af ​​et forældet duftende eller forkælet produkt.
 • Midge æg fandt vej ind i dit køkken sammen med indkøbte frugter eller grøntsager.
 • De startede i jorden af ​​indendørs planter på grund af vandlogning eller fordi de stod på en altan udenfor nær et åbent vindue. Hvis du bemærker, at insekter krøller i urtepotter, kan det enten være alle de samme “frugter” eller blomsterfluer (sciarids). Hvordan kan du se dem fra hinanden? Blomstermigger ligner mere sorte myg, og frugtfluer ligner mere små fluer. Du kan se forskellen på billedet herunder. Hvis du indså, at det var frugtmurer, der blev opdrættet i urtepotter i køkkenet, så er denne artikel noget for dig, og hvis du fandt sciarids, så tag et kig på en separat artikel med detaljerede instruktioner..

Typer af midger, der kan vises i køkkenet

Da midges ikke kun er flyvende voksne, men også grådige larver og æg, bør kampen mod dem være kompleks. Læs om, hvordan du slipper af med midges i køkkenet i vores trin-for-trin vejledning..

Sådan slipper du af med frugter (frugter)

Trin 1. Find og fjern kilden til udseendet af midges

For at slippe af med æggene skal du finde en kilde til avl og mad til fluerne og derefter lukke det i en pose og straks tage det ud af huset. Frugtfluer er kendt for at lægge æg i frugt og grøntsager, men ikke kun! Ethvert sted, hvor mad og fugt er til stede, kan tiltrække insekter. Generelt, hvis du ikke kan finde en kilde på nogen måde, skal du kigge efter den på ikke-oplagte steder. Her er nogle søgetips:

 • Hvis du holder kompost til indendørs planter i køkkenet, så er det værd at se nærmere på..
 • Hvornår har du sidst vasket din skraldespand? Selvom du regelmæssigt smider skraldespanden, kan selve beholderen være en kilde til problemer..
 • Eddike, øl og vin tiltrækker også insekter. Tænk, måske ligger der en åben flaske med en duftende væske et sted.?
 • Svampe, korn og oste er langt fra frugt og grøntsager, men selv midges foragter dem ikke.
 • En tilstoppet køkkenvask er en anden potentiel grobund for insekter.
 • Kig efter genstridige fugtige svampe, klude eller en moppe.
 • Nogle gange kan årsagen til midges være en sød væske, der er strømmet ind i bunden af ​​et headset, en køkkenskuffe, under et køleskab eller andre steder..

Trin 2. Skjul og luk alle produkter

Nu skal du skjule alle produkterne i køkkenet for at fratage frugtfluerne mad og ynglepladser..

 • Skjul frugt, grøntsager, syltetøj, slik og andre delikatesser fra midges i køleskabet eller luk dem i tæt lukkede beholdere. Lad ikke modne frugter stå uden for køleskabet, før problemet er løst..

Teoretisk set kan denne foranstaltning være nok til at dræbe midges, men denne proces vil tage fra 10 dage (i den varme årstid) og op til 2,5 måneder om vinteren. Derfor skal du opsætte fælder for hurtigt at slippe af med midges i køkkenet..

Se også materialet: Sådan opbevares frugt derhjemme – generelle principper, notater og fotoideer.

Trin 3. Indstil fælder

Tragt- og agnfælder er en simpel folkemetode, der fungerer 100%. Driftsprincippet er enkelt – fluer lokkes ind i en beholder med et lille hul med lugt af agn, men de kan ikke flyve tilbage. Efterlader en sådan fælde i køkkenet om aftenen, om morgenen finder du en hel sværm af insekter inde i det..

Sådan laver du en fælde:

 1. Tag en glasbeholder, vase eller en anden beholder med høje sider og læg / hæld agn på bunden, for eksempel:
 • Bær eller et stykke frugt, såsom en pære eller banan.
 • Et par skeer marmelade.
 • Lidt æbleeddike.
 1. Rul et A4 -ark eller andet papir til en kegle, fastgør spidsen med tape og skær den om nødvendigt af, og indsæt derefter den resulterende tragt i krukken. Forresten vil den mest effektive fælde være lavet af gult eller orange papir, der for midterne vil virke som citrus – den sikreste delikatesse fra deres fjendes hveps -hvepse..

Frugtfluer fælde

Frugtfluer fælde

 1. Placer en eller to af disse fælder i områder med høj risiko – for eksempel i nærheden af ​​en vask, skraldespand, urtepotte, hvis der er frugtfluer derinde..
 2. Efter et par timer hældes varmt sæbevand i krukken (uden at trakten fjernes!) For at drukne de fangede insekter. Læg opløsningen i blød i et par minutter, og hæld derefter indholdet ud.
 3. Hvis du ikke kan fange alle frugtfluerne på én gang, skal du gentage proceduren, indtil fælden er tom. Derudover anbefaler vi at gentage proceduren 8-10 dage efter et positivt resultat, fordi en “ny generation” af midges kan vokse fra æggene, der forbliver et sted..

Billedet herunder viser andre typer fælder med det samme handlingsprincip. Som du kan se, kan du i stedet for en papirtragt bruge en køkkentragt eller en plastfolie, der er perforeret med et tandstikker (en plastpose vil også gøre det).

Typer af midgefælder

Forresten kan både krukken og tragten laves af en plastflaske. For at gøre dette skal den skæres i to dele, så delen med halsen er kortere, indsæt derefter den resulterende tragt i krukken med nakken nede, og for pålidelighed fastgør fælden med tape som vist på billedet herunder.

Fælde til myg fra en plastflaske

Og lidt om forebyggelse

Bemærk følgende tips for at forhindre, at frugtsnitter dukker op igen i køkkenet:

 • Opbevar din mad tildækket, helst på køl.
 • Prøv at smide skraldespanden hver dag, især hvis du smider gruber og stykker frugt eller grøntsager i. Glem også at vaske skraldespanden selv en gang om ugen, og om sommeren endda 2 gange om ugen..
 • Slip af med andre potentielle ynglepladser for frugtfluer rettidigt. Gamle svampe, klude, fugtige mopper og andre ting, du bruger til at rydde op, kan indeholde midgeæg. Smid dem væk eller vask dem i vaskemaskinen varme..
 • Rengør vasken afløb regelmæssigt.

andre metoder

Ethylalkohol 70 eller 90% hjælper hurtigt med at dræbe midges. For at gøre dette skal du hælde det i en sprayflaske og sprøjte det direkte på de flyvende fluer. Voksne frugtfluer falder øjeblikkeligt til gulvet, og alt du skal gøre er at feje gulvet. Denne metode er god, fordi alkohol er et sikrere “insekticid” end særlige midler, og desuden kan det dræbe æg.

Men hvad nu hvis midterne i køkkenet starter i vasken? For at kontrollere, om det er en gydeplads til en frugtflue, kan du gøre dette: lim et stykke husholdningsfilm belagt med et tyndt lag honning til blommen, og vend derefter tilbage til vasken efter en time. Hvis du ser frugtfluer sidde fast i honningen, så er din vask en del af problemet. For at løse det skal du sørge for, at afløbet fungerer korrekt, og derefter fylde det med kogende sæbevand. Til sidst skal du bruge en pensel til at skrubbe siderne af afløbet..