5 måder at rengøre ovnen for fedt og kuldepoter

I denne artikel vil vi fortælle dig om 5 måder at rengøre ovnen fra gammelt fedt, kuldepoter og brændt sukker så hurtigt, let og hjemme som muligt..

Metode 1. Verificeret

Denne populære opskrift er god, fordi du kan finde alle ingredienserne i dit køkken, metoden er velegnet til rengøring af ovnen med en middel grad af forurening..

Hvad du har brug for:

 • Bagepulver;
 • Eddike;
 • Vand;
 • Gummihandsker;
 • Våd klud;
 • Plast- eller silikonspatel;
 • Spray.

Instruktioner:

 1. Fjern risten fra ovnen: fjern og rist, bageplader, pizzasten, ovntermometer og alt det andet til side.

Rengøring af ovnen

 1. Lav en natronpasta: I en lille skål kombineres 1/2 kop bagepulver med et par spiseskefulde vand. Tilsæt vand, indtil blandingen bliver pastaagtig. I vores tilfælde blev der brugt 3 spiseskefulde vand.

Bagepulver

 1. Behandl ovnen med dette produkt: Påfør blandingen på alle ovnens indvendige overflader, undgå varmeelementer. Husk at bære handsker for at undgå at blive hænderne snavsede og til at dække de områder, der er svært tilgængelige med pastaen. I særligt snavsede områder kan blandingen blive brun af aflejringer og fedt og danne klumper – sådanne områder skal dækkes særlig tykt..

Rengøring af ovnen

 1. Lad natronen stå natten over: Lad den bagepulverdækkede ovn stå natten over eller mindst 12 timer.
 2. Rengør rist og bageplader: Rengør risten og bagepladerne, mens ovnen er i blød. Dette kan også gøres ved iblødsætning i et opvaskemiddelbad efterfulgt af en mekanisk rengøring med bagepulver..

Rengøring af grillen

 1. Rengør ovnen: Tag en fugtig klud om morgenen (eller efter 12 timer) og fjern så meget tørret pasta, fedt og kulstofaflejringer som muligt. Brug en plastik- eller silikonspatel efter behov for at skrabe snavs af.
 • Rengøring af ovnen
 • Rengøring af ovnen
 1. Spray med eddikeopløsning: Hæld lidt eddike i sprayen og behandl de områder, hvor der er spor af bagepulver og snavs. Eddike reagerer med bagepulver for at danne et blødt skum..

Rengøring af ovnen

 1. Tør ovnen ren: Tør nu eventuelle rester og skum væk fra eddiken og natron. Fugt din klud med vand eller eddike efter behov, indtil ovnvæggene er helt rene og skinnende.
 2. Sæt bagepladerne og risten ind: ja, det er alt, det eneste, der er tilbage, er at returnere alt det, du normalt gemmer i cellen, til stedet og tørre fronten af ​​ovnen.

Rengøring af ovnen

Se også materialet: Sådan rengøres en gaskomfur i 8 trin.

Metode 2. Hurtig

Lad os nu se på en måde at rense ovnen for fedt ved hjælp af damp, syre eller … almindeligt opvaskemiddel. Metoden er velegnet til rengøring af en medium snavset ovn..

Hvad du har brug for:

 • Citronsyre, eddike 70%eller konventionelt opvaskemiddel;
 • Vand;
 • Dyb bageplade eller stor skål;
 • Gummihandsker;
 • Svamp og fugtig klud.

Instruktioner:

 1. Fjern alt unødvendigt fra ovnen: fjern og stil bagepladerne og alt det, der er indeni, til side, men lad risten sidde på plads – det vil også drage fordel af et rensende “bad”.
 2. Tænd ovnen og lad den varme: forvarm ovnen til 150-200 grader.
 3. Hæld vand i en bageplade og fortynd citronsyre i den: mens ovnen opvarmes, hældes vand i en skål eller bageplade og opløses en pose citronsyre (10-20 g) i den. Citronsyre kan erstattes med 1-2 tsk eddikeessens eller lidt opvaskemiddel.

Rengøring af ovnen med citronsyre

 1. Læg bagepladen med opløsningen på ovnens nederste hylde: læg bagepladen med opløsningen på det nederste niveau i den forvarmede ovn. Skålen kan placeres i bunden.
 2. Lad ovnen stå i 40 minutter: lad ovnen stå i 40 minutter, nemlig indtil vandet koger og kammerdøren “tåger”.
 3. Sluk for ovnen, og lad bagepladen afkøle: Når vandet koger, skal du slukke for ovnen og lade bagepladen afkøle i cirka 30 minutter.
 4. Rengør ovnen og risten: Når bagepladen er kølet af, skal du tage en fugtig klud og tørre siderne af tilberedningsrummet og risten grundigt af. Brug den hårde side af svampen, spray med vand og bagepulver eller citronsyre efter behov for at fjerne genstridig fedt og kulstofaflejringer..
 5. Sæt bakkerne og risten på plads igen: Woo-ala! Ovnen skinner igen og inspirerer til kulinariske bedrifter.

Metode 3. “Tungt artilleri”

Og lad os nu overveje en mere radikal måde at vaske ovnen for gammelt fedt og dampe ved hjælp af speciel Amway, Faberlik eller Bagi Shumanit spray.

Hvad du har brug for:

 • Ovnrengøringsgel. Kort om populære ovnrensere:
 • Amway “Ovnrens” – lugtfri, effektiv, økonomisk forbrugt, sælges med en børste til distribution af produktet, men har en høj pris;
 • Faberlik “Midler til rengøring af ovne og ovne” – koster mindre, har gode anmeldelser, men forbruges uøkonomisk;
 • Bugs “Shumanit” – effektive, lette at bruge, da de sprøjtes fra en spray, sælges i enhver butik, relativt overkommelige, men har en skarp lugt.

Ovnrensere

Hvad vi har brug for:

 • Vand;
 • Gummihandsker (påkrævet!);
 • Svamp, klud, børste til svært tilgængelige steder;
 • … Frisk luft fra et åbent vindue (især hvis du bruger Shumanit og andre produkter med en stærk lugt).

Instruktioner:

 1. Fjern alle unødvendige genstande fra ovnen: tag risten, bagepladerne og resten af ​​ovnfyldet ud og sæt dem til side.
 2. Påfør gelen på alle overflader af kammeret og døren: det er meget praktisk at gøre dette med en børste eller børste (f.eks. En tandbørste). Inden behandlingen påbegyndes, skal du åbne vinduet og tage handsker på!
 3. Lad agenten “arbejde”: lad ovnen stå i 15-30 minutter, afhængigt af tilsmudsningsgraden.
 4. Rengør ovnen for forbrændinger og fedt: efter sådan “gennemblødning” vil gammelt fedt og forbrændt mad blive vasket hurtigt nok af.
 5. Fjern rester af produktet: når du har renset alle overflader for snavs, skal du skylle den resterende gel grundigt af. Sprøjtning med vand hjælper med at skylle kameraet ud på svært tilgængelige områder.
 6. Sæt bakkerne og risten tilbage på plads: ja, det er alt. Det er kun at tørre døren udefra.

Metode 4. Effektiv

Denne metode vil gøre det meget lettere for dig at slippe af med komplekse forurenende stoffer på grund af ammoniakdampe..

Hvad du har brug for:

 • 5 flasker ammoniak (200 ml);
 • Sodavand (om nødvendigt);
 • En lille skål til ammoniak;
 • Stor skål til vand;
 • Vand (ca. 1 L);
 • Gummihandsker;
 • Svamp og klud;
 • … Frisk luft fra et åbent vindue.

Instruktioner:

 1. Fjern bagepladerne fra ovnen: tag bagepladerne ud og sæt dem til side, men lad risten stå..
 2. Forvarm ovnen til 180 grader.
 3. Hæld vand og ammoniak i passende skåle: mens ovnen opvarmes, hældes alle 5 flasker ammoniak i en lille skål og vand i en stor skål. Glem ikke at åbne vinduer.
 4. Sluk for ovnen, og kom begge skåle i den: kom en skål med vand i den forvarmede ovn i bunden af ​​ovnen, og kom en skål med ammoniak lidt højere (på hylden).

En skål med ammoniak

 1. Lad ovnen afkøle; denne proces tager cirka 30-40 minutter. Men hvis forureningen er meget gammel, så er det bedre at forlade skålen med ammoniak natten over..
 2. Rengør ovnen og rist: Når kammervæggene er afkølede, vaskes alle overflader og rives af fedt og kuldepoter med en fugtig klud, svamp og natron.
 3. Tør ovnen ren: fjern resterende ammoniakrester og snavs.
 4. Sæt bagepladerne og risten tilbage på plads, og aftør ovnlågen udvendigt.

Se også materialet: Sådan rengøres en vaskemaskine for snavs og skala i 5 trin.

Metode 5. Enkel

Og endelig præsenteres den sidste opskrift til at hjælpe med at rense en let til medium ovn med bagepulver i instruktionsvideoen..

Sådan rengøres ovnen fra kraftige kulstofaflejringer – et trick med opvarmning

Ofte, for let at rengøre gammelt fedt og aflejringer fra ovnen, skal snavs først smeltes. Sådan gør du det rigtigt:

 1. Forvarm ovnen til 40-50 grader C °.
 2. Når kammeret har nået den ønskede temperatur, skal du åbne døren og lade kabinettet køle lidt af. Det skal være varmt, men ikke skoldet..
 3. Påfør derefter et færdigt rengøringsmiddel (giftfrit, gerne specielt designet til ovne) på snavset, nok, men ikke for meget, så rengøringsmidlet ikke flyder ned og ikke danner vandpytter..
 4. På dette tidspunkt kan du straks begynde at rengøre, eller du kan lukke døren, lade ovnen “dampe” i yderligere 5 minutter og først derefter begynde at rengøre.

Spørgsmål svar

Sådan rengøres ovnglasset?

For at rengøre ovnglasset kan du bruge de metoder, der er beskrevet ovenfor, eller denne opskrift: lav en pasta med sodavand og vand (3: 1) og fordel det (du kan bruge gummihandsker med dine hænder) på glasset. Lad derefter opløsningen virke i 15 minutter. Til sidst tørres overfladen af ​​i en cirkulær bevægelse med en hård svamp og klud..

Ved genstridig snavs er ovnvarme -metoden velegnet. Varm den op til 40-50 grader Celsius (ikke mere). Når den ønskede temperatur er nået, skal du slukke for ovnen, åbne døren og lade den stå i et minut for at køle lidt af. Så snart døren bliver varm og holder op med at brænde dine fingre, skal du begynde at vaske glasset. For at gøre dette kan du bruge et sikkert rengøringsmiddel (til ovne og mikrobølgeovne). Spred det let, så det ikke drypper ned, og luk derefter døren i 5 minutter. Rengør til sidst døren i en cirkulær bevægelse med en svamp og en klud..

Sådan rengøres indersiden af ​​ovnglasset (mellem glassene)?

Da ovndøre teknisk ikke kan laves lufttætte, sker det ofte, at der kommer noget ind i mellemrummet mellem ruderne og utætheder. For at rengøre glasset fuldstændigt skal du skille døren ad. Heldigvis er dette lettere, end det lyder. Vi foreslår, at du ser en videoundervisning.

Skal du købe en selvrensende ovn? Hvad er fangsten?

Selvrensende ovn lyder som om det lyder for godt til at være sandt. Det er faktisk godt, men med nogle “men”. Princippet for dets drift er som følger: under rengøring opvarmes ovnen til omkring 470 grader. Under sådanne forhold brænder resterne af fedt og mad simpelthen ud, og der er kun en lille håndfuld aske tilbage. Resten af ​​asken fjernes desuden let med en fugtig klud. Det ser ud til, at der kun er fordele – ingen grund til at bruge kemikalier og spilde din tid på rengøring. Der er dog også ulemper: Ovnen renser sig selv i cirka 3-5 timer, og på dette tidspunkt udsender den varme (upraktisk i sommersæsonen) og en ubehagelig lugt. Og vigtigst af alt hjælper funktionen kun med moderat og let forurening. Hvis ovnen kører, vil den selvrensende proces kun forværre situationen – der kommer røg.