Sådan laver du en lampe med egne hænder af tråde

Dekorationsgenstande fremstillet af bæredygtige materialer har længe været populære Dekorative elementer fremstillet af miljøvenlige materialer har længe været populære Minimalisme, enkle former og miljøvenlighed har længe været populær i moderne indretning. Funktionelle dekorative elementer fremstillet af naturlige materialer er ikke billige. Så hvorfor ikke spare nogle penge og lave en fashionabel trådlampe med egne hænder ved hjælp af en almindelig ballon.

Universal dekorelement

Det er ganske enkelt at dekorere en lampe med en trådlampeskærm med egne hænder. Dens alsidige sfæriske form passer ind i enhver indretning. Og det kan gøres i enhver størrelse og farve, som du ønsker. Designets tæthed kan også tilpasses dine præferencer..

Vi kombinerer en trådlampe med absolut ethvert køkkenindretning Vi kombinerer en trådlampe med absolut ethvert køkkenindretning

Materialer og værktøjer

For at lave en lampe af tråde med egne hænder har du brug for følgende værktøjer og materialer:

 • en oppustelig gummikugle (en oppustelig kugle kan bruges i stedet for en kugle);
 • et stort nøgle af tyk bomuldstråd – jo større lampeskærmens diameter er planlagt til at blive lavet, jo tykkere skal materialet være;
 • decoupagelim, PVA, majs eller kartoffelstivelse kan også fungere;
 • vaselin, fedt eller solsikkeolie;
 • gennemsigtig fiskelinje;
 • bredt lavt bassin;
 • markør;
 • saks;
 • handsker;
 • pære;
 • patron;
 • flere aviser eller olieklud.

Princippet om fremstilling af en lampe af tråde kan være anderledes Princippet om fremstilling af en lampe af tråde kan være anderledes Trådlampens form vælges efter eget skøn Trådlampens form vælges efter eget skøn

Armaturfremstillingsvejledning

Stedet, hvor du skal lave en lampe af tråde, er dækket med aviser eller olieklud. De beskytter ikke kun bordet, men også gulvet omkring det.

For at lave en sådan lampeskærm med egne hænder har du brug for meget lim, som helt sikkert vil plette dit tøj. Derfor anbefales det at bruge handsker og et forklæde..

Kom godt i gang:

 1. Limen hældes i en skål, og en tråd nøgle gennemblødes i den..
 2. Det er muligt at bruge stivelse i stedet for lim. Det skal brygges på forhånd, så trådene når at blive mættet med sammensætningen.
 3. Ballonen pustes op til den nødvendige størrelse og bindes.
 4. En cirkel med en sådan diameter tegnes rundt om knuden med en markør, så en patron med en pære let kan passere ind i dette hul. For at gøre cirklen jævn skal du vedhæfte en tallerken eller et lille låg til dette sted..
 5. Kuglens overflade med egne hænder er smurt med vaselin eller andet fedt – så de tråde, der er gennemblødt af lim, vil ikke klæbe til gummiet.
 6. De begynder at vikle bolden med tråde fra den bredeste del. Prøv at stramme trådene, så de griber bolden godt. Jo tættere laget, uden huller og huller, desto mere attraktiv vil din lampe se ud..
 7. Når trådene vikles, skal du sørge for, at de ikke går ud over grænserne for cirklen, der er skitseret med en markør. Men hvis du savner et par gange, er det heller ikke skræmmende. Når lampen tørrer, kan du lave et hul til pæren med egne hænder ved hjælp af en saks..
 8. Når bolden er viklet rundt, skal den fremtidige lampeskærm tørre. For at gøre dette hænges den af ​​halen og lades tørre ved stuetemperatur i cirka et døgn. Glem ikke at sprede avis, hvis lim drypper fra trådene..

Når du pakker bolden, må du ikke søge at lave en form for tegning eller mønster. Kaotisk plexus ser mere naturlig ud. Det er vigtigere at gøre trådene jævnt fordelt over bolden..

Det er bedre at tage en gummikugle som ramme, da den er meget stærkere end en kugle. Det er bedre at tage en gummikugle som ramme, da den er meget stærkere end en kugle.

Fjernelse af rammerne

Når emnet til lampeskærmen er tørt, skal du trække rammen ud af vævningen. Bolden tømmes simpelthen, og ballonen er gennemboret med en nål. Trådene holdes omhyggeligt, så der ikke kommer buler på den skrøbelige lampeskærm. Det tømte gummi fjernes forsigtigt gennem hullet, der var tilbage til pæren..

Lampe lavet af tråde (video)

Vi samler lampen

Når lampeskærmen er klar, kan du begynde at samle lampen. En patron med en lampeskærm indsættes i det venstre hul. Fiskesnoren trækkes flere gange gennem trådene hen over hullet for at fastgøre patronen på sit net.

Du kan bruge en gammel skygge eller en hvilken som helst anden dekorativ skål til at skjule leddene i trådene, linjen og patronen. Så lampeskærmen vil have et komplet udseende..

Et element af indretning som en lampe lavet i hånden af ​​miljøvenlige materialer sparer betydeligt dit budget. Et element af indretning som en lampe lavet i hånden af ​​miljøvenlige materialer sparer betydeligt dit budget.

Nogle nyttige tips

 • Afhængig af størrelsen på den fremtidige lampe vælges trådens tykkelse. Tykke tråde tager længere tid at tørre og holder deres form værre.
 • I stedet for en tråd kan du bruge en almindelig garn..
 • Vær ikke bange for at bruge rige, levende farver. Men det er bedre ikke at bruge fluffy tråde – de falmer af limen.
 • En lampe lavet af flere farver i pastelfarver ser interessant ud.
 • Det skal huskes på, at jo tættere vævelaget er, jo mindre vil lampeskærmen overføre lys..
 • Det er ikke nødvendigt at lave en sfærisk lampeskærm. For at gøre dette skal du bruge krøllede kugler eller puste en almindelig runde ikke særlig tæt op. Sådanne i viklingsprocessen kan fremstilles i en langstrakt konfiguration eller i form af et timeglas..
 • Du kan lime bolden over med gamle hæklede servietter af mode..
 • Hvis en lampeskærm af kun tråde virker for enkel og kedelig for dig, skal du bruge perler, perlemorsknapper, blomster til dekoration.
 • Et usædvanligt element i indretningen vil være en flok lamper-kugler i forskellige farver og størrelser..

Fremstilling af en lampe af tråde, mesterklasse (video)

Konklusion

Det er ganske enkelt at opdatere interiøret med egne hænder ved hjælp af en så usædvanlig og selvforsynende ting som en trådlampe. Kostprisen for en sådan indretning er krone, og tiden til produktionen er kun et par timer. Men omfanget af denne teknik er meget bredt og kan kun begrænses af din fantasi..

Eksempler på trådlamper i det indre af køkkenet (foto)