Klar belysning i køkkenet med en strækning: fotos, ideer og muligheder

For et strækloft er speciel belysning påkrævet: en reparationsentusiast vil kunne vælge en lampe til sig selv, uanset køkkenets stil For et strækloft er speciel belysning påkrævet: en renoveringselskende vil kunne vælge en lampe til sig selv, uanset stilen i sit køkken Moderne belysning i køkkenet er fremragende, fordi den er baseret på principperne for multi-level. Lokalt og let og generelt lys sameksisterer i en ordning, som ikke kun giver mulighed for rationelt at forbruge elektricitet, men også komfortabelt kan gøre alt, hvad der er sædvanligt i køkkenet.

For eksempel at forarbejde mad med den bedst mulige belysning eller spise i svagt lys og undgå at overbelaste analysatorerne, der allerede er trætte i løbet af dagen. Kort sagt, du behøver ikke bruge en lysekrone på gammeldags vis eller trække en lampe fra et andet rum..

Særligt bemærkelsesværdig er overvejelsen af ​​spørgsmålet om belysning i et køkken med et strækloft.

Lamper til et strækloft: hvordan de ser ud

Det mest attraktive ved stræklofter er, at uanset hvor beskedne de ser ud, vil de ikke kun fuldt ud opfylde deres hovedfunktion – de vil skabe en hyggelig atmosfære, der forvandler billedet af selve køkkenet.

Dette er funktionel belysning, hvor neutralt design ofte er bedre end det mest eksklusive og sofistikerede..

Den mest gennemprøvede mulighed er spotlights Den mest gennemprøvede mulighed er spotlights

Det er en misforståelse, at der kun bruges højteknologiske lamper til stræklofter i køkkenet. Der er en del modeller på markedet, der efterligner retro -æstetik eller er lavet i klassisk stil..

I de fleste tilfælde bruges forsænkede armaturer i en strækloftsituation..

Typer af forsænkede armaturer:

  • Panel eller modulær – i form;
  • Punkt eller standard – igen i form;
  • Spredte lysarmaturer;
  • Retningsbestemte armaturer;
  • Fuldt forsænket;
  • Ekstern, overflademonteret, fjernbetjent-delvist indbygget.

Der er allerede nok felt til valg, og nogle af de beskrevne typer lamper er værd at fortælle mere detaljeret.

Panel loftlamper til køkkenet

De ligner et loftspanel, hvis størrelse er ret standard – 600 mm ved 600 mm. Typisk er en sådan lampe en del af selve strækloftet (eksternt).

Sådan er panellyset placeret: faktisk kan du installere det i enhver del af loftet. Men i et boliginteriør findes denne type lamper ikke ofte – deres design er mere tilbøjelig til at appellere til kontorstilen..

Grunden til dette er konservativ æstetik og et ret industrielt udseende. Men i et køkken i loftstil eller et ret strengt køkken vil sådan belysning være passende..

I modsætning til spotlys giver panellamper bedre belysning I modsætning til spotlys giver panellamper bedre belysning

Vigtigt: at lyset fra en sådan lampe var ensartet, du har brug for mindst to lamper.

Udvendigt ligner panellampen en kasse med et låg lavet af gennemsigtig plast, hvorfor der opnås et diffust lys.

Installation af en rektangulær lampe i køkkenet (video)

Loftkroner til køkkenet: typer

Og her skal du hellere fokusere på køkkenets stil og på størrelsen. Selvfølgelig for et lille køkken er omfangsrige muligheder eller lysekroner med mange indretningsdetaljer ikke at foretrække..

Lysekrone installation anbefales til klassisk stil Lysekrone installation anbefales til klassisk stil

Typer af lysekroner:

  1. Klassisk stil. Sådanne loftsbelysningsarmaturer har været brugt i mere end et århundrede, mængden af ​​indretning og størrelser ændres, men den generelle logik forbliver den samme. En god mulighed for et køkken-alrum. Krystalloftkroner er ikke længere bare en type lampe, de er dekoration, en egenskab ved et luksuriøst interiør, så de er gode til et stort køkken i den tilsvarende stil.
  2. Moderne. Du kan skelne lysekroner i denne stil fra andre ved blomsterpyntet, som står i kontrast til plafondens baggrund. Grundlæggende er de lavet i en stofversion, selvfølgelig er stofferne taget meget holdbare.
  3. Tiffany lysekroner. Dette er den samme art nouveau -stil, ikonisk belysning, der fremhæves af selve tiden. Udadtil ligner sådanne loftkroner en spredning af rav på grund af brugen af ​​nuancer af beige, gyldne, brune.
  4. Højteknologisk. Det er lysekroner i fastholdte farver og streng geometri. Ikke egnet til stuen (oftest), men god til neutrale køkkener med lidt møbler.

Det er rimeligt at sige, at for et moderne køkken er muligheder med brug af store lampeskærme over spisebordet blevet relevante igen. En grøn lampeskærm er den mest foretrukne mulighed, og dens dekorativitet, billedgenkendelse, komfort frem for funktionalitet er værdsat..

Lysekroner til stræklofter i stil med minimalisme

Minimalisme, en stil der ikke dukkede op i går, men den kun vinder fans, fortolker den samme belysning i køkkenet på sin egen måde.

Generelt skal det siges, at belysning er sådan en “fad” af minimalisme, både naturlig og kunstig. Stil “elsker” en overflod af lys, med et ord – der er aldrig for meget lys. Men kilderne til dette lys bør være så lakoniske som muligt. På samme tid kan ubemærket, selv ikke -beskrivende spotlys sameksistere med selv lidt ekstravagante sconces eller gulvlamper..

I minimalismens stil spiller udseende ikke den vigtigste rolle: for fans af minimalistisk design er det vigtigste funktionalitet I stil med minimalisme spiller udseende ikke den vigtigste rolle: for fans af minimalistisk design er det vigtigste funktionalitet

Ifølge minimalismens love skal lyset være umiddelbart i alle (eller i det mindste hovedzonen), og det bør reguleres i overensstemmelse hermed af forskellige kontakter..

Hvorfor taler vi om lysekroner? Fordi minimalisme ikke ødelægger lysekroner med sin opmærksomhed, er den til spotbelysning. Men hvis dit køkken er i en minimalistisk stil, og du ikke kan undvære en lysekrone, skal du vælge den originale mulighed med et interessant design, måske et stykke produkt. Når alt kommer til alt kan selv den stildannende geometri præsenteres på den mest uventede måde..

Sådan vælger du en lampe til et strækloft (video)

Strækloft er et design, der antager forskellige typer lamper, fra iøjnefaldende spotlights til store lysekroner i forskellige stilarter. Vælg den lampe, der vil “få venner” med headsettet og med køkkentekstiler og med dine æstetiske præferencer..

Eksempler på belysning i et køkken med et strækloft (foto)