DIY køkkenlampe – 3 måder og designideer baseret på dem

Der er ingen tvivl om, at den rigtige køkkenbelysning sætter tonen i hele interiøret. En lysekrone kan blive et centralt element i dette hyggelige og varme rum..

Ved hjælp af materialer ved hånden – eller endda skrammel – kan du lave en lampeskærm af tråde, en øko -lampe af jutegarn eller plastflasker, eller du kan lave et rigtigt mesterværk – en smuk lysekrone lavet af træ eller glasperler.

Og også en lampe lavet med dine egne hænder kan ikke kun hænges i køkkenet eller i spisepladsen, men også gives til kære..

Metode 1. Fra skrotmaterialer – alle kan!

trådlampe

Den enkleste DIY -lampe er lavet af tråde. Selv et barn kan faktisk klare et sådant design. Så for at lave en trådlysekrone har vi brug for:

En lampe af tråde, som er påkrævet til fremstilling

 • Tråde – du kan tage almindelige jutegarn eller tykke bomuldstråde med en samlet længde på mindst 100 meter, farven vælges ud fra din fantasi og det eksisterende interiør;
 • PVA lim og en pensel til påføring af det;
 • Petrolatum;
 • 2 balloner – en til arbejde, den anden til test; det er bedre at tage bolden ikke almindelig, men rund, så vil lampens form have den korrekte form.

Råd! En baby- eller gummibadbold er også velegnet. Til meget store armaturer kan en fitballbold, som f.eks.

Arbejdet med at skabe en kugle af tråde udføres i følgende rækkefølge:

 1. Pust ballonen op i den nødvendige størrelse. Glem ikke, at den resulterende trådlampeskærm vil gentage kuglens form. Tegn med en markør en eller to cirkler øverst og nederst (du kan få flere nederst).
 2. Hæld limen i en beholder og behandl forsigtigt trådene. Og selve bolden kan belægges med en pensel med vaselin.

Råd! Du bør ikke straks påføre lim på alle tråde – det er bedre at flytte rundt på viklingsstedet.

 1. Dette efterfølges af snoede tråde på en kugle under hensyntagen til de trukne huller – viklingstætheden afhænger af, hvordan din lampeskærm ender.

DIY køkkenlampe

 1. Når bolden er pakket ind, skal du lade den kommende lysekrone tørre i mindst 24 timer..
 2. Bolden brister, og dens rester fjernes let fra den nu solide struktur. Resultatet er en solid tråd lampeskærm..
 3. Et hul er skåret ovenfra – kammeret til.
 4. Det er nødvendigt at kontrollere styrken – en anden bold indsættes i lampen og pustes op. Dette vil demonstrere designfleksibilitet..

Således kan du også udføre lokal belysning i køkkenet ved at oprette flere trådlamper med dine egne hænder. Og kan hænges i spisepladsen, som vist på billedet.

Lampe lavet af tråde i interiøret

Lampe lavet af tråde i interiøret

Glem ikke, at for en kugle af tråde kan du lave yderligere indretning i form af interessant farve, perler, sommerfugle eller kunstige blomster, eller du kan lave en hel flok bolde i forskellige størrelser.

DIY køkkenlampe

Efter samme princip kan du komme med dit eget unikke lampedesign. For eksempel lavet af blonder eller en loftslampe som på billedet herunder.

DIY lampe - mesterklasse

DIY lampe - mesterklasse

Metode 2. Opret et mesterværk – du skal prøve!

Fremragende belysning af køkkenet fungerer, selvom du laver en lampe af perler eller stof med egne hænder. Du får en shabby chic lampe eller en rigtig lysekrone-lysekrone.

Til sådant arbejde skal du bruge:

 • Gamle bøjler, havekurv, hængende metalgryder eller tråd til at skabe en ramme;
 • Dekorative kæder;
 • Perler, perler, bånd, stærke tråde;
 • Lampe holder.

Køkkenlampe - mesterklasse

Køkkenlampe - mesterklasse

Armaturet vil være en to- eller tre-niveau struktur af ringe placeret oven over hinanden og forbundet med kæder eller ledninger.

Ringene kan tages i forskellige størrelser, hvilket skaber en lampeskærm i vintage klassikernes ånd eller det samme – det er den slags belysning, der udføres i jugendstil..

DIY lysekrone

DIY lysekrone

Lampens bund er bestemt malet, indpakket eller dekoreret, hvorefter de begynder at snøre perler.

DIY lysekrone

Forbruget af perler i dette projekt er som følger:

Bunddel: perler med en diameter på 16 mm, 15 stk. på en tråd;

Overdel: perler med en diameter på 12 mm, 31-32 stk. på en tråd.

Her kan du variere spændingsgraden og antallet af tråde..

Råd! Arbejdet skal udføres ved først at hænge lysekronen og indsætte en patron i den..

Til analogi kan du oprette en kunstig frugtlysekrone til køkkenet. Og svag belysning vil vise sig, hvis du bruger stof til beklædning af rammen. Som regel er en sådan lampeskærm lavet til country- og Provence -stilarter..

Metode 3. Lamper fra affaldsmaterialer – til et moderne køkken!

Den mest originale lampe kan fremstilles af affaldsmateriale som plastflasker og engangsskeer – det er smukt, billigt og miljøvenligt.!

Vi laver en lampeskærm i stil med minimalisme og hi -tech – ingen yderligere udsmykninger fra tråde og perler, kun mat hvid eller farvet plast. For at lave sådan dæmpet køkkenbelysning med egne hænder har vi brug for:

 • Base fra en 5 liters plastflaske;
 • Stikkontakt med ledning og lampe;
 • Klæbemiddel til fiksering af høj kvalitet;
 • Mange engangsskeer.

For at lave en lysekrone med egne hænder skal du skære bunden af ​​flasken ud og skære håndtagene på skeerne (ikke helt, så der forbliver en lille stilk). Ved hjælp af lim fikserer vi de skårne skeer på bundflasken. De skal arrangeres jævnt, velordnet, så ser lampeskærmen attraktiv ud..

Råd! Hver næste række overlappes uden huller.

Den resulterende lysekrone vil ligne fiskeskæl. Det skal dog huskes, at en sådan struktur er ret tæt, hvilket betyder, at der helt sikkert vil være behov for ekstra belysning i køkkenet..

Lampens form kan være anderledes, for eksempel i form af en lotus.

Lampe lavet af engangsskeer i form af en lotus

Sådanne dekorationer kan laves af engangsskeer..

Håndværk fra plastskeer

En lampe lavet af plastflasker, eller rettere sagt, fra deres bund, lavet i hånden, kan virke lacy eller bestå af mange små blomster.

Lysekrone lavet af plastflasker

Råd! En sådan lampeskærm kan gøres ikke hvid, men farvet – hvilket betyder, at du skal tage farvede flasker eller male den med maling af den originale farve: kobber, guld, stål, pink, sort osv..

Den resulterende lampeskærm kan hænges i køkkenet eller over spisebordet..

Lad dit køkken være hyggeligt og let! Vi ønsker dig kreativ succes og præsenterer nogle flere fremragende ideer til at lave køkkenlamper med egne hænder fra improviserede midler..

DIY lampe - ideer

DIY lampe - ideer

DIY lampe - ideer

DIY lampe - ideer

DIY lampe - ideer

DIY lampe - ideer

DIY lampe - ideer