A mosogatógépek közös méretei

A mosogatógép vásárlása több okból is indokolt. A szokásos mosogatáshoz képest 3-5-ször kevesebb vizet fogyaszt, sokkal jobban megbirkózik ezzel a feladattal és időt takarít meg. A mosogatógép méretei az egyik fő kiválasztási kritérium, különösen akkor, ha beépített vagy részben beépített modellt szeretne vásárolni. Nézzük meg, melyek a különböző típusú gépek méretei, és milyen méretek lesznek optimálisak a konyhája és családja számára..

A berendezések fő típusai

A mosogatógépek kiválasztásakor és telepítésekor figyelembe kell venni néhány funkciót.

 • Ne feledje, hogy az azonos méretű PMM -ek eltérő kapacitással rendelkezhetnek..
 • Mosogatógép vásárlásakor ügyeljen arra, hogy az árcédulán feltüntetett méretek helyesek legyenek. Az a tény, hogy az eladók lekerekíthetik a szélesség és magasság értékeit, és a helyes paramétereket csak a kapcsolási rajz mutatja..
 • A csavarzatok segítségével a szabványos magasság megváltoztatható és beállítható a berendezés elhelyezkedésének megfelelően. Ennek köszönhetően a beépített mosogatógép pontosan illeszkedik a konyhakészlet magasságához. Leggyakrabban az ilyen típusú berendezéseket 3 lábbal szerelik fel – egyet hátul (a helyét szabályozó csavart az alapra helyezik) és 2 elöl.

Szabadon álló mosogatógép, a fedél eltávolítva, részleges felszereléshez

 • A legtöbb fix rögzítésű modellnél a fedél eltávolítható. Ha eltávolítja a burkolatot egy szabadon álló gépről, akkor magassága 83, nem pedig 85 cm lesz – ugyanúgy, mint a beépített készülékek. Egy ilyen gép már szabadon elhelyezhető egy szabványos fülhallgató munkalapja alatt, bár elülső homlokzata nem zárható le bútorhomlokzattal..
 • Az elhelyezéskor nem csak a berendezés jellemzőit vagy méreteit, hanem a csatlakozó tömlő hosszát is figyelembe kell venni. Szabályozott, hogy a szennyvízcsatorna távolsága nem haladhatja meg az 1500 mm -t.
 • Egy nagyon hasznos lehetőség a kosarak magasságának beállítása, amely lehetővé teszi még a nagy tárgyak könnyű elhelyezését is.

Melyek a beépített, szabadon álló, keskeny és kicsi mosogatógépek szabványos méretei?

Mosogatógép típusok

A beépített keskeny mosogatógép méretei

Ma a PMM méretei nagyjából megegyeznek:

 • Magasság – 82 cm;
 • Mélység – 55 cm;
 • Szélesség – 45 cm (keskeny modellek) és 60 cm (teljes méretű modellek);
 • A kis mosogatógépek mérete: 46x45x48 cm (nagyon kicsi) és 450x550x500 (kicsi).

Pedig a gyártók valamivel nagyobb vagy kisebb méretű autókat kínálnak. Például:

 • A keskeny PMM modellek szélessége néha 46,6 cm és 44,8 cm, magasabbak lehetnek, mint a teljes méretű modellek – 84-85 cm és mélyebbek – 57,3 cm.
 • A teljes méretű modellek (süllyesztett és álló) egyaránt 56,8 cm és 56,9 cm szélesek lehetnek, míg a magasság 81,5 cm vagy akár 85 cm, a mélység pedig 62 cm.

Különböző típusú PMM kapacitása

A beépített vagy helyhez kötött, keskeny és standard szélességű, kicsi vagy nagyon kicsi mosogatógép kiválasztásakor nemcsak a méretet, hanem a szükséges edények számának eltartását is figyelembe kell venni..

Az 1 készlet olyan ételkészlet, amelyre 1 személynek szüksége van egy ebédhez. A készlet tartalma: 2 tányér – mély és lapos, 2 kanál – nagy és kicsi, valamint kés, villa, teapár és egy pohár.

Az optimális szettek számát a családtagok száma és a vendégek gyakorisága alapján számítják ki. Ne feledje azonban, hogy a nagy serpenyők és edények több helyet igényelnek, mint több edénykészlet. Ezért a mosogatógép méretét kis árréssel kell megválasztani. De nem szabad túlbecsülni a mosogatási igényeket sem. Például egy háromtagú család számára, amely körülbelül 10 készletet halmoz fel 1 nap alatt, egy keskeny PMM nagyon alkalmas..

Tehát a különböző típusú gépek különböző számú edénykészletet tudnak elhelyezni..

Kis mosogatógép

 1. Hordozható PMM. A mini-gép általában 1 személy vagy 2 fős család számára alkalmas, mivel 5-6 készlet edényt tud elhelyezni. A kis mosogatógépek elhelyezhetők a munkalapon, vagy beépíthetők egy szekrénybe, például a mosogató alá.
 • Ha mini-PMM-et szeretne vásárolni beágyazáshoz vagy részleges beágyazáshoz, akkor ne feledje, hogy sok modell nagy kiálló gombokkal rendelkezik a vezérlőpulton, de méreteiket nem veszik figyelembe a műszaki leírásban, bár néha jelentős 1,5 cm.
 1. Keskeny PMM. A 45 cm szélességű mosogatógépek tömörségük miatt igényesek – a csökkentett szélesség lehetővé teszi a készülékek kis konyhákban való elhelyezését. Körülbelül 10 edénykészletet moshatnak, ami azt jelenti, hogy átlagosan 3-4 fős család számára alkalmasak.
 2. Teljes méretű mosogatógépek, szélességük 60 cm, a készülék kapacitása 12-15 edénykészlet. Egy nagy, 5 fős család számára ez a legjobb választás.