A mosogatógép telepítésének és csatlakoztatásának szabályai

A mosogatógép saját kezű telepítése 1200 – 2500 rubelt takarít meg. A munka nem a legnehezebb számodra. És mégis, ha nincs tapasztalat, akkor jobb, ha nem kockáztat, és felhívja a mestert.

A mosogatógép felszerelése

De ha hordozható PMM -et vásárolt, akkor könnyen telepítheti saját maga – csak csatlakoztatnia kell a vízellátó tömlőt a hideg vízcsaphoz, és le kell engednie a leeresztő csatornát a mosogatóba.

Az álló mosogatógép csatlakoztatása általában a következő lépésekből áll:

 1. PMM telepítése a működés helyére (és szükség esetén a régi eszköz leszerelése);
 • Ha beépített mosogatógépet vásárolt, akkor azt a bútorokba kell szerelnie, és a homlokzatra kell akasztania – itt a fő nehézség a rögzítőelemek megfelelő jelölése, hogy a homlokzat pontosan fel legyen szerelve..
 1. A mosogatógép csatlakoztatása a lefolyó- és vízkivezető nyílásokhoz (ha szükséges, hosszabbítsa meg a leeresztő tömlőt);
 2. Csatlakozás egy konnektorhoz (ha szükséges – elektromos munkák a konnektor telepítésénél, a kábel lefektetésénél);
 3. Gépszint beállítás;
 4. A telepítés minőségének ellenőrzése.

Ha bízik a képességeiben, akkor kezdjük.

Mire van szükségünk

Mielőtt a mosogatógépet beépítené a munkalap alatti résbe, vagy rögzített modellt csatlakoztatna, előkészítse a szerszámot és a vízvezeték -szerelvényeket.

Eszköz:

 • Fogó, és lehetőleg állítható csavarkulcs;
 • Szigetelő szalag (vinil vagy pamut), egy fémszál köré tekerve fogó, hogy ne sértse meg a rögzítőelemeket meghúzáskor;
 • FUM szalag vízszigeteléshez;
 • Kés;
 • Fúró;
 • Bilincsek.

Gömbcsap

Vízvezeték -szerelvények:

 • Hulladék szifon 1 vagy 2 szerelvényekkel – 2 szerelvény lehetővé teszi a mosógép közvetlen csatlakoztatását;
 • Póló, menet ¾;
 • Durva víztisztítást biztosító szűrő;
 • Golyós szelep;
 • Hank összekötő cső.

Csatlakozási jellemzők

Tehát lépésről lépésre, hogyan kell a mosogatógépet fokozatosan csatlakoztatni:

A beépített mosogatógép felszerelése

 1. Ha beépített PMM-et telepít, először elő kell készítenie egy rést, amelynek általában 60 cm szélesnek kell lennie, keskeny modelleknél pedig 45 cm-nek. A gépet a talapzat szintjével kiegyenlítheti az asztallap eltávolítása és az alsó szekrények lábainak beállítása. Ezenkívül lyukakat kell fúrnia a szekrény testében a lefolyó, a vízbevezető tömlő és az elektromos vezetékek számára..

 • A főzőlap alá tilos mosogatógépet felszerelni;
 • A telepítés helyét úgy választják meg, hogy a leeresztő tömlő hossza ne haladja meg az 1,5 métert. Megengedett a hossza 5 méteres növelése, de a berendezés stabil működését ebben az esetben nehéz lesz garantálni.
 1. A következő lépés az elektromos hálózathoz való csatlakozás. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az aljzatnak Euro típusúnak kell lennie. Szükséges a konnektor cseréje, ha az nem felel meg az előírásoknak (de nem a gép csatlakozója). Ne felejtse el, hogy csatlakoztatáskor garantáljuk a biztonságot, és a mosogatógép jelentős energiafogyasztással rendelkezik. Ez határozza meg a pólók és hosszabbítók használatának tilalmát. Az aljzat felszerelése magában foglalja a 2 mm -nél nagyobb átmérőjű huzal használatát. Ezenkívül egy 16A -es megszakítót is szerelnek az elektromos panelbe. A földelést szintén 3-eres vezetékkel végzik, és nem vezethetők ki a csövekbe.
 2. Következő – a mosogatógép csatlakoztatása a vízellátáshoz. Ehhez el kell zárni a vizet, egy pólót kell csatlakoztatni a csőhöz, majd szűrőt, golyóscsapot és henkát. Minden menetes kötést füstöléssel kell szigetelni – legalább 10 réteget kell feltekerni.

Kötelező egy durva szűrő felszerelése is, mivel nem engedi, hogy a vízcsőből származó homok, rozsda a gép belsejébe kerüljön..

Mosogatógép csatlakoztatási rajza

 1. Ami a berendezések szennyvízrendszerhez való csatlakoztatását illeti, itt egyszerű módon járhat el, ha egy szifont telepít egy további kimenettel és egy szeleppel. Annak érdekében, hogy megvédje a készüléket a szennyvízcsőből származó víz behatolásától, speciális módon kell leeresztő tömlőt elhelyezni – a csatornahálózat kijáratánál 600 mm magasságban kell elhelyezni a fal mentén, majd hajlítva biztosítani kell a víz elvezetését.

Vízelvezető csatlakozó diagram

 1. A mosogatógép csatlakoztatásának utolsó szakasza a készülék működésének tesztelése. Ebben az esetben a gépet alapjáraton tesztelik, szabályozva a víz áramlásának sebességét, a fűtését, valamint szárítási módban. A vizsgálatot edények nélkül, de regeneráló só és mosószerek kötelező hozzáadásával kell elvégezni.