Mosógép felszerelése a konyhába: csináld magad

A mosógép a konyhában lehet teljesen beépített, részben beépített vagy szabadon álló A konyhai mosógép lehet teljesen beépített, részben beépített vagy szabadon álló. A mosógépnek köszönhetően jelentősen csökkentheti a mosáshoz szükséges erőfeszítéseket és időt, ezért egyre több család vásárol könnyen használható automata mosógépek. De az ilyen háztartási készülékek megvásárlása után felmerül a kérdés, hogyan kell helyesen telepíteni, esetünkben a konyhában.

Hogyan válasszunk mosógépet a konyhához

Fontos, hogy olyan mosógépet válasszon, amely tökéletesen illeszkedik a számára biztosított helyre. Ehhez nemcsak a méreteire kell figyelnie, hanem a dob, a dobok stílusának, színének, felületének, elhelyezkedésének is. Jobb a konyhában olyan mosógépet választani, amelynek dobja oldalra nyílik, és a felső felület asztalként használható.

A fémes színű mosógép harmonikusan fog kinézni a munkalap alatt a többi azonos színű konyhai készülék hátterében A fémes színű mosógép harmonikusan fog kinézni a munkalap alatt a többi azonos színű konyhai készülék hátterében A háztartási készülékek kontrasztos elemként működhetnek a konyha belsejében A háztartási készülékek kontrasztos elemként működhetnek a konyha belsejében A fekete mosógép harmonikusan fog kinézni ugyanazon homlokzatok hátterében A fekete mosógép harmonikusan fog kinézni ugyanazon homlokzatok hátterében Ha a gépet korábban vásárolta, és nem harmonizál a konyha általános belsejével, akkor az eredeti módon telepítheti Ha a gépet korábban vásárolta, és nem harmonizál a konyha általános belsejével, akkor az eredeti módon telepítheti

Telepítési lépések

A mosógép saját kezűleg történő telepítése kellemes és rövid életű folyamat lehet, ha világos utasítások szerint járjon el:

 1. helyválasztás;
 2. bekötőgép;
 3. vízellátó csatlakozás;
 4. vízelvezetés;
 5. vezető áram;
 6. a lábak összehangolása.

Mit kell keresni a telepítés előtt (videó)

Hely mosógéphez

Az automata gép megkülönböztető jellemzője, hogy álló eszköz. A csatlakoztatás után a gép nem mozgatható, ezért gondosan kell kiválasztani a telepítés helyét.

Mindenekelőtt a vízellátást és a csatornázást a csatlakozási pont közelében kell elhelyezni. Az áramellátást hosszabbító kábellel lehet biztosítani.

A mosógép legnépszerűbb szobái: 

 • fürdőszoba;
 • WC;
 • kombinált fürdőszoba;
 • konyha.

Bizonyos esetekben a fenti helyek kicsik és nem alkalmasak a telepítésre. Ezért felmerül a kérdés, hogyan kell csatlakoztatni a mosógépet a konyhában..

Ha nincs elég hely a konyhában, akkor az eredeti megoldáshoz folyamodhat, ha mosógépet telepít a folyosóra..

A mosógép meglehetősen esztétikus lehet a konyhában, ha az azonos magasságú szekrények közé vágja. Megengedett a gép felületének használata asztalként zöldségek és gyümölcsök vágásához. Ehhez további panel telepítése szükséges.

Ideális hely a mosógép behelyezéséhez - a munkalap alatt Ideális hely a mosógép behelyezéséhez – a munkalap alatt Ha nincs hely az autó számára, akkor a mosogató alá szerelhető Ha nincs hely az autó számára, akkor a mosogató alá szerelhető

Megmérheti a mosógép magasságát, és olyan magasra ágyazhatja a konyhaasztalt, hogy a mosógép a nyílásba helyezhető.

Készítmény

Érkezéskor csomagolás mosógéppel, a következő sorrendben kell eljárnia:

 1. vegye ki a készüléket a dobozból;
 2. távolítsa el a rögzítőelemeket, amelyeket konzolok, rudak és csavarok formájában mutatnak be.

A konzolok a gép hátuljához vannak rögzítve, hogy rögzítsék az elektromos vezetéket és a tömlőt, és merevséget biztosítsanak szállítás közben. A rudak a gép megdöntésekor könnyen eltávolíthatók, a tartály és a test között helyezkednek el. A csavarok a dobot a helyükön tartják. Az alkatrészek eltávolítása után a csomagolásba kell helyezni őket, és addig kell tárolni, amíg fel kell venni a kapcsolatot a szervizzel..

A csavarok kicsavarása után a készülék a rugókra lóg. Mielőtt csatlakoztatja az összes szükséges vezetéket, be kell dugnia a műanyag dugókat azokba a helyekbe, ahol a csavarok voltak.

Fontos, hogy mindaddig ne kapcsolja be a gépet, amíg a rögzítőelemeket nem távolította el, különben eltörhet..

A mosógép kicsomagolása (videó)

Vízszerelés

A mosógép saját kezű telepítése nem nélkülözheti a vízellátást. A vízellátásnak két előfeltétele van:

 1. A víznek tisztának kell lennie. A víztisztításhoz speciális szűrőt helyezhet el.
 2. A csövekben a nyomás nem haladhatja meg az egy atmoszférát. A nyomás növeléséhez önállóan tehet egy szivattyút a gép elé..

A vízellátás megszüntetésének három módja van:

 • Kuplung használata;
 • Fém -műanyagba szerelvény segítségével;
 • Pólóval.

A mosógép vízellátó rendszerhez való csatlakoztatásának részletes rajza A mosógép vízellátó rendszerhez való csatlakoztatásának részletes rajza A mosógép csatlakoztatása a vízellátáshoz póló segítségével A mosógép csatlakoztatása a vízellátáshoz póló segítségével

Telepítés kuplunggal

Ahhoz, hogy a gépet a tengelykapcsolón keresztül behelyezze, el kell vennie a tömlőt, és egyik végét a készülékhez kell csatlakoztatnia, a másik végével pedig egy szeleppel kell a csőhöz rögzíteni.

A hüvely a következő részekből áll:

 • csavarok;
 • pipa;
 • tömítő tömítés;
 • csipesz.

A csipesz két felét a csőre helyezzük, és csavarokkal rögzítjük. Annak érdekében, hogy a víz áthaladjon a csövön, lyukat kell fúrnia a hüvelyen keresztül.

Illesztéssel szerelve

Ha a csövek fém-műanyag anyagból készülnek, akkor a kötéshez póló szükséges. A csőből speciális lyukat vágnak ki, és a nyílásba illesztést illesztenek, amelyhez golyósszelepet rögzítenek. A csatlakozásokat gumitömítéssel kell lezárni..

T-idom csatlakozás

Azonnal csatlakoztathatja a gépet a keverőhöz, de ehhez a tömlőnek hosszúnak kell lennie, és a csatlakozási ponton pólót kell használni. Egy ilyen kapcsolatnak van egy hátránya, a tömlőt minden alkalommal el kell távolítani.

A vízellátó tömlő közvetlen csatlakoztatása a tartályhoz csak akkor tűnhet praktikus megoldásnak, ha a WC és az autó egy helyiségben vannak..

Annak érdekében, hogy a mosógép hosszú ideig szolgáljon hibák és meghibásodások nélkül, fontos, hogy helyesen telepítse és csatlakoztassa. Annak érdekében, hogy a mosógép hosszú ideig szolgáljon hibák és meghibásodások nélkül, fontos, hogy helyesen telepítse és csatlakoztassa.

Összekötő gép folyó víz nélkül

Tehát befejeződött az első szakasz, amikor tiszta vizet juttatunk a készülékhez. Továbbra is csatlakoztatni kell a tömlőt a szennyezett, szappanos víz kivezetéséhez.

A leeresztésnek három módja van:

 • Csatlakoztassa a lefolyót a fürdőszobához vagy a WC -hez.
 • Használjon szifont.
 • Vágja le a tömlőt a csatornába.

Az első lehetőségnél horogtömlőt kell használnia. A tömlő magasságának hatvan centiméterrel meg kell haladnia a mosógépet.

A második esetben egy speciális szifont kell vásárolnia egy mosógép csatlakozójával. Ha a készüléket közvetlenül a csatornához csatlakoztatja, akkor piszkos víz kerülhet az autóba, és kellemetlen szag lesz.

Fontos megjegyezni a következő pontokat:

 • A tömlő hossza nem haladhatja meg a gyártó által megadott értéket, ellenkező esetben a szivattyú nyomása nagyobb lesz, mint a megengedett.
 • A tömlőt úgy kell meghajlítani, hogy légrés keletkezzen a csatorna és a szifon között, ami megakadályozza a kellemetlen szagokat.
 • A csatornacső vastagsága nem haladhatja meg az öt centimétert. Feltétlenül használjon tömítőanyagot, és a leeresztő tömlő ne érjen a szennyvíz felületéhez. A felső szél magasságának legalább fél méterre kell lennie a padlótól.

Mosógép csatlakoztatása (videó)

Elektromosság

Az utolsó szakasz a villamos energia bekötése annak érdekében, hogy a gép működjön..

Annak érdekében, hogy az áram ne kerüljön a vízbe, a pajzsot földelni kell egy busszal, amelynek vastagságának legalább 3 milliméternek kell lennie. Az aljzatnak három vezetékkel, a hosszabbító vezetéknek pedig földelő érintkezőkkel kell rendelkeznie.

Az ideális megoldás az lenne, ha külön vezetékkel csatlakozna. Hordozható eszköz használata a csatlakozáshoz.

Ne csatlakoztassa a földelővezetéket fűtőberendezésekhez, gázvezetékekhez.

A lábak igazítása

Annak érdekében, hogy a lábak jól álljanak a padlón, csak lapos, vízszintes felületeket kell használni. A megengedett legnagyobb eltérés magassága két fok.

A legtöbb nyírógépen a lábak állíthatók. A lejtés hiánya szinttel mérhető. A lábak alatt nem lehetnek habdarabok, rudak vagy linóleum.

Mosógép beszerelése (videó)

Következtetés

Mielőtt saját maga telepítené a gépet, figyelmesen olvassa el a telepítési utasításokat, és problémák esetén feltétlenül hívjon vízvezeték -szerelőt..

Előfordul, hogy nincs mód felhívni a mestert, de meg kell mosni. A Toga átmeneti lefolyóval felszerelhető közvetlenül a mosogatóba.

A mosógép telepítésekor a legfontosabb dolog a szükséges eszközök és alkatrészek készlete..