Beépített páraelszívó a konyhához: kiválasztási kritériumok

Beépített páraelszívó - kiváló lehetőség a korlátozott helyű konyhákhoz A beépített páraelszívó kiváló lehetőség a korlátozott helyiségű konyhákhoz. A főzés illata a kényelem egyik szimbóluma a házban. De az “ízletes vacsora előjele” telítheti az egész lakást, beleértve a személyes tárgyakat is. Ezenkívül minden háziasszony tudja, milyen nehéz elvégezni a konyha általános tisztítását, amely magában foglalja a mennyezet, a bútorok és az elektromos készülékek tisztítását a felhalmozódott koromtól és a porral kevert zsíros lerakódásoktól. A legutóbbi felújításokat pedig hamarosan újra kell végezni. Az ilyen problémák elkerülése érdekében kiválaszthatja és felszerelheti a motorháztetőt. Ma meglehetősen nagy a kereslet a konyhai páraelszívók iránt, akárcsak a háztartási gépek piacán tett javaslatok száma. A megfelelő eszköz kiválasztásához ismernie kell annak kritériumait..

Mire való a konyhai páraelszívó és hogyan működik?

A motorháztető beszerzése előtt ismernie kell működésének elvét és a választás néhány jellemzőjét. Ez az egyedülálló találmány alkalmas a korom, a füst, a zsír és a szagok megfogására a főzés során, megakadályozva, hogy azok elterjedjenek a lakásban, és leülepedjenek a bútorokra és a falakra..

Szívó beszerelésével a lakás levegője mindig tiszta lesz, és a konyha tisztítása nem okoz sok gondot.

A kipufogórendszer a kényszerített szellőzés elvén működik. Eltávolítja a levegőből a füstöket, zsírt, kellemetlen szagokat és égéstermékeket, ezáltal tisztítja a levegőt. A motorháztető belsejében szűrők vannak, amelyek megkötik a koromot és a szennyeződéseket, így a már megtisztított levegő kijön. A tok elülső részén, amelyben a szűrőrendszer van, egy vezérlőmodul látható mechanikus, csúszó vagy elektronikus panellel.

A beépített motorháztető kiválasztásakor figyelni kell annak műszaki paramétereire. A beépített motorháztető kiválasztásakor figyelni kell annak műszaki paramétereire.

Ha van beépített tűzhelye, akkor érdemes beépített konyhai páraelszívót választani és felszerelni egy falra szerelhető konyhaszekrénybe..

Beépített páraelszívó: első pillantásra

A működési elv szerint a konyhai páraelszívók két típusból állnak:

 1. Folyó. A szennyezett levegőt megtisztítják a koromtól és a zsírtól, és a külső szellőzőrendszeren keresztül engedik el.
 2. Keringtető. A szennyezett levegőt szűrőrendszeren keresztül megtisztítják, és visszajuttatják a helyiségbe.

A beépített páraelszívók recirkulációs típusúak, a tűzhely feletti fali szekrénybe vannak felszerelve. A beépített motorháztető meglehetősen esztétikusnak tűnik, mivel teljesen el van rejtve. A beépített motorháztető köbös alakú, egyes modellek kihúzható panellel vannak felszerelve a levegő beszívási területének növelése érdekében.

Az átfolyó páraelszívó könnyen felszerelhető a tűzhely fölötti konyhaszekrénybe Az átfolyó páraelszívó könnyen felszerelhető a tűzhely fölötti konyhaszekrénybe

A beépített páraelszívó a legkompaktabb megoldás más típusokhoz képest.

A lapos alakú felfüggesztett burkolat a legegyszerűbb kialakítású beágyazott rendszerként is besorolható. Felszerelése a tűzhely fölé, az alsó részén elhelyezett függő szekrényre történik. A lapos páraelszívókat a legolcsóbb megoldásnak tekintik, amelyek teljesítményük tekintetében kielégítőek. Más modellekkel egyenrangúan eltávolítják a konyhából a felesleges gőzöket és szagokat..

Hogyan válasszuk ki a beépített motorháztetőt

A konyhához megfelelő beépített páraelszívó kiválasztásához figyeljen az olyan árnyalatokra, mint:

 • Kipufogómodul mérete és kialakítása;
 • A szűrők száma és típusa;
 • Ventilátor teljesítmény;
 • A rendszer teljesítményének beállítása;
 • Beépített típus;
 • További funkciók elérhetősége;

A megfelelő beépített páraelszívó kiválasztásához javasoljuk az alábbi videó megtekintését:

Hogyan válasszunk beépített páraelszívót a konyhához (videó)

A motorháztető mérete és kialakítása

A beépített páraelszívó annyira kompakt, hogy a tűzhely fölött található, nyitott aljú függesztett szekrénybe szerelhető. A kipufogófelület megnövekszik a visszahúzható szita miatt.

A fali szekrény teljesen elrejti a beépített motorháztetőt, amikor nincs használatban, anélkül, hogy megzavarná a konyha általános kialakítását.

A függőleges típusú beépített motorháztető nagyon kompakt, de funkcióit nem rosszabbul végzi, mint a kupola kipufogórendszer. A függőleges típusú beépített motorháztető nagyon kompakt, de funkcióit nem rosszabbul végzi, mint a kupola kipufogórendszer.

A kipufogómodul megjelenése és színei nem annyira relevánsak a beépített modell kiválasztásakor; nagyobb figyelmet kell fordítani az eszköz funkcionalitására és méreteire. Ha a konyhai egység már telepítve van, a páraelszívót a fali szekrény belső terének megfelelően kell kiválasztani. Ez lesz telepítve. A beépített motorháztetők különböző méretűek (45-90 cm), így nem lehet nehézséget okozni a választás során.

A beépített páraelszívót a főzőlapnak megfelelően kell megválasztani. A kipufogó sík területe nem lehet kisebb, mint a födém.

A standard tűzhelyek és főzőlapok szélessége 60-90 cm. A páraelszívó kiválasztásakor a következő elvet kell követnie: jobb, ha a kipufogófelület átfedi a főzőlapot, mint fordítva.

A teleszkópos motorháztető növeli a főzés során tisztítandó levegő mennyiségét A teleszkópos motorháztető növeli a főzés során tisztítandó levegő mennyiségét

A kipufogómodult egy fali szekrénybe kell felszerelni, olyan távolságra:

 • Gáztűzhelyeknél – legalább 75 cm;
 • Elektromos tűzhelyeknél – legalább 65 cm.

Ennek a szabálynak a figyelmen kívül hagyása, amely szerint a kipufogómodul be van szerelve, a készülék túlmelegedéséhez és tűzhöz vezethet – ennek következtében.

Szűrőrendszer

A beépített kipufogórendszerekben a tisztítandó légáramokat kétszer szűrjük:

 1. Idegen szagok eldobható szénszűrőkkel semlegesítik.
 2. Égéstermékek, zsír és korom rendszer megtartja az olajos részecskéket. Ennek a rendszernek a szűrői cserélhető műanyag kazetták, nem szőtt vagy szintetikus téli szűrővel. Egyes modellek acél- vagy alumíniumszűrőkkel rendelkeznek, amelyeket tisztítani kell, ha szennyeződnek.

Az egyszer használatos szűrőket rendszeresen ki kell cserélni.

Meg kell jegyezni, hogy a kipufogórendszerek szénszűrő nélkül is működhetnek. A zsírszűrő jelenléte ilyen körülmények között kötelező, mivel annak nem használata a kipufogómodul belső mechanizmusának szennyeződéséhez vezethet..

A beépített páraelszívó szinte láthatatlan. Jelenléte a tűzhely felett csak a konyhaszekrény alja alá nézve határozható meg. A beépített páraelszívó szinte láthatatlan. Jelenléte a tűzhely felett csak a konyhaszekrény alja alá nézve határozható meg.

Nagyon ritkán eladóak olyan költségvetési modellek, amelyek szűrők nélkül működnek. Működési elvük, hogy a szennyezett levegőt egy külső szellőzőrendszeren keresztül távolítsák el, ehelyett friss levegő érkezik az utcáról. Telepítésük is rejtett módon történik, azonban nem könnyű ilyen modelleket találni az értékesítésben..

A keringtető típusú kipufogórendszer 6 perc alatt 95% -kal képes megtisztítani a helyiség levegőjét, de teljesítménye a hajtóelem teljesítményétől függ.

Ventilátor teljesítmény

A motorháztető kapacitása teljes mértékben a kapacitástól és a beépített ventilátorok számától függ. A teljesítményszint határozza meg a tisztítandó levegő mennyiségét egy bizonyos időegység alatt. A modern kipufogórendszerek általában óránként 180-700 köbméter szennyezett levegőt képesek megtisztítani..

Minél nagyobb a motorháztető teljesítménye, annál nagyobb zaj keletkezik működés közben..

A konyhához szükséges páraelszívó helyes kiszámításához ki kell vonni a bútorok és háztartási gépek teljes térfogatát a konyha teljes térfogatából, majd megszorozni a kapott értéket 10 -gyel.

A SNIP szabványok szerint a konyhai levegőt óránként 10-12 alkalommal kell cserélni..

A beépített páraelszívó legalább 75 cm távolságra van rögzítve a gáztűzhelytől vagy főzőlaptól A beépített páraelszívó legalább 75 cm távolságra van rögzítve a gáztűzhelytől vagy főzőlaptól Domino paneleket használó sziget típusú konyhához a legjobb megoldás a függőleges típusú beépített páraelszívó Domino paneleket használó sziget típusú konyhához a legjobb megoldás a függőleges típusú beépített páraelszívó

Vezérlőpult és teljesítmény beállítás

A kipufogórendszer minden funkcióját egy elektronikus modul vezérli, amelynek panelje a motorháztető elején látható.

A kézi vezérlés típusa szerint a panel:

 • Nyomógomb. Ebben minden gomb megfelel a készülék egy bizonyos üzemmódjának..
 • Csúszka. A páraelszívó szükséges üzemmódját a panel síkja mentén mozgatott mechanikus csúszka segítségével választják ki.
 • Szenzoros. A vezérlés úgy történik, hogy ujjával megérinti a panel kívánt területét. A parancs elfogadásának tényét a világító LED jelzi.

Az érintőképernyős vezérlőpanelt sokan preferálják a motorháztető kiválasztásakor, de az ilyen modellek költségei jóval magasabbak.

A fali szekrény, amelybe a motorháztető be van szerelve, teljesen elrejti a kezelőpanelt a homlokzata mögött.

További funkciók

A beépített kipufogórendszerek egyes modelljei további funkciókkal vannak felszerelve:

 1. Interval aktiválás. A kipufogóberendezés időről időre bekapcsol, állandó friss levegőellátást biztosítva.
 2. Maradt stroke. A motorháztető kikapcsolása után a ventilátor rövid ideig (5–15 perc) működik, és szinte tökéletes levegőtisztítást ér el.

Az olyan funkciókra, mint a meteorológiai rendszer, amelyek lehetővé teszik a reggeli időjárás előrejelzését a reggeli során, nagyon nagy igény lehet. Az olyan funkciókra, mint a meteorológiai rendszer, amelyek lehetővé teszik a reggeli időjárás előrejelzését a reggeli során, nagyon nagy igény lehet.

A legújabb modellek és magasabb árkategóriák kipufogórendszerei felszerelhetők „atipikus” funkciókkal:

 • LCD képernyő PC vagy CD -DVD -lejátszó csatlakoztatásának lehetőségével.
 • “Meteo” rendszer. A motorháztető csatlakozik a házon kívül elhelyezett időjárás -állomáshoz, és továbbítja az időjárás -előrejelzést a kijelzőn.

Következtetés

A konyhába beépített páraelszívó kiválasztása csak első pillantásra egyszerű feladat. Először is helyesen kell kiszámítania a ventilátor teljesítményét vagy teljesítményszintjét annak érdekében, hogy megtudja, melyik páraelszívóért megy a háztartási gépek boltjába. És amikor kiválasztja, ügyeljen a panelre és az egyszerű kezelhetőségre, a kipufogó sík területére, valamint a szükséges kiegészítő funkciók jelenlétére. A motorháztetőt saját kezével telepítheti a konyhaszekrénybe, az utasításokat követve.