A helyes megközelítés az integrált mosogatógép telepítéséhez

A beépített mosogatógép képes kecsesen elrejteni a konyhai egység homlokzata mögött anélkül, hogy megzavarná az általános kialakítást A beépített mosogatógép képes kecsesen elrejteni a konyhai egység homlokzata mögött, anélkül, hogy megsértené az általános kialakítást. A technológiai fejlődés nem ismer határokat. A tudósok, fejlesztők és gyártók fáradságos munkája minden nap kényelmesebbé és kényelmesebbé teszi az életünket. A háztartási elektromos készülékek iparában gyakran kínálunk új fejlesztéseket olyan ismert gyártóktól, amelyek időt takaríthatnak meg és megkönnyíthetik a házimunkát. A mosogatógép egy ilyen lény. Nem mindig van egy nehéz nap után ereje vagy ideje, hogy az esti étkezés után rendbe tegye a konyhát, vagy a vendégek fogadása után mosogatjon..

Pótolhatatlan asszisztens a konyhában

Bármilyen mosogatógép, még egy kicsi is, nemcsak a háziasszony idejét, hanem a vízfogyasztást is megtakaríthatja. A közművekre és a természeti erőforrások használatára vonatkozó jelenlegi díjakkal egy ilyen hasznos egység beszerzése csak néhány év működés után hozható meg. Ma sokak számára a mosogatógép a konyhai berendezések nélkülözhetetlen része, és azok számára, akik most vásárolták meg – a kívánt vásárlás. De annak érdekében, hogy az eszköz ne sérüljön meg idő előtt, és a lehető leghosszabb ideig szolgáljon, helyesen kell telepíteni.

A modern beépített technológia segít megtakarítani a háziasszony idejét A modern beépített technológia segít megtakarítani a háziasszony idejét

A mosogatógép saját kezű telepítése pénz- és időmegtakarítást eredményez, de nem sokan ismerik ennek a folyamatnak az összes finomságát és árnyalatait. A telepítési utasításokat minden modellhez csatolják, de általában bizonyos készségekkel és ismeretekkel rendelkező szakemberek számára készült..

Mosogatógép típusok

A modern mosogatógépek három fő típusra oszlanak:

 1. Asztal;
 2. Szabadon álló;
 3. Beágyazott.

A legkisebb autó az asztali modellekhez tartozik. Méretei lehetővé teszik az egység közvetlenül az asztallapra történő felszerelését. A szabadon álló modellekhez csak a tápegységhez és a kommunikációhoz kell csatlakozni; szállodai modulként vagy a konyhakészlet fülkéiben vannak felszerelve. A kommunikáció telepítésével és a gép telepítésével kapcsolatos legtöbb nehézséget pontosan a beépített modellek oldják meg, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk..

Az asztali mosogatógép a konyhaszekrény szekrényébe rejthető Az asztali mosogatógép elrejthető a konyhaszekrény szekrényébe A szabadon álló mosogatógépek a munkalap alá vannak szerelve A szabadon álló mosogatógépek a munkalap alá vannak szerelve

A beépített mosogatógép előnye más modellekkel szemben, hogy nem rombolják a tervező ötletének integritását, vagy egyszerűen nem sértik a helyiség belsejének esztétikáját. A beépített mosogatógépek a konyhai egység részét képező doboz alatt vannak elrejtve, homlokzatukat dekoratív homlokzatok borítják. Ha a konyhája kicsi, akkor a beépített modell az Ön számára.

Javasoljuk, hogy nézzen meg egy videót a mosogatógépek típusairól és azok jellemzőiről:

A mosogatógép víz és áram jelenlétében működhet, amelyekkel nem biztonságos a kölcsönhatás. Ezért az ilyen berendezések telepítése és csatlakoztatása a legfelelősebb üzlet..

Még egy új konyha megrendelésekor is megrendelhető a beépített mosogatógép felszerelése a szakemberektől. De ez nem mindig kényelmes a többletköltségek miatt. Ezenkívül annak érdekében, hogy helyesen fogadja el a munkát a további bajok elkerülése érdekében, gondosan be kell merülnie a telepítés árnyalataiba..

A „csináld magad” mosogatógép telepítése azt jelenti, hogy ismeri a telepítés összes árnyalatait A „csináld magad” mosogatógép telepítése azt jelenti, hogy ismeri a telepítés összes árnyalatait

Az autót saját kezűleg telepítheti, mert mindent, amit magának tesznek, kiváló minőségben végzik.

A telepítés fő árnyalatai

Néhány beépített modell a konyhakészlet további része. Görgőkkel vannak felszerelve, és az áramforráshoz és a kommunikációhoz való csatlakoztatás után könnyen csúsznak az asztallap alatti résbe.

Alapvetően a beépített mosogatógépek fix méretekkel rendelkeznek:

 • Szélesség 450 vagy 600 mm;
 • Magasság 820 mm;
 • Mélység 550 mm.

Annak érdekében, hogy a mosogatógép beépíthető legyen a bútorok méretének és alakjának megváltoztatása nélkül, a beépített modellek gyártói néhány millimétert vonnak le a tipikus méretekből. A beépített készülékek dobozait is kis árréssel állítják elő. Az összes felszereléssel együtt elemi utasításokat tartalmaz a saját kezű telepítéséhez.

A beépített mosogatógép beszerelésére vonatkozó szabályok 50 mm-es szellőzőrést feltételeznek a készülék hátsó fala mögött..

A beépített mosogatógépek elején lyukak vannak az elülső rögzítéshez A beépített mosogatógépek elején lyukak vannak az elülső rögzítéshez

Egyes mosogatógép -telepítési sémák speciális sablonokat tartalmaznak, amelyek szerint lyukakat fúrnak a dekoratív dobozajtók felakasztásához. Ugyanakkor az elektromos készülék vezérlőmodulja az egység “natív” ajtajának végső részében található. Általános szabály, hogy minden helyhez kötött háztartási elektromos készülék állítható lábakkal van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy szorosan illessze a gépet a dobozhoz, és helyesen állítsa be a horizontot. A merevebb rögzítés érdekében egyes mosogatógép-modellek rögzítőkonzolokat tartalmaznak, amelyekkel az egységet öncsavarokkal rögzítik a dobozhoz..

Javasoljuk, hogy nézzen meg egy oktatóvideót a mosogatógép saját telepítéséről:

Hogyan integrálható a mosogatógép a kész konyhába (videó)

Hely kiválasztása mosogatógéphez

A modern konyhai szettek speciális fülkéket tartalmaznak, beépített szerelvényekkel a beépített készülékekhez. De vannak olyan beépített mosogatógépek, amelyek nem szabványos típusú rögzítéssel rendelkeznek. Ezért, ha egy ilyen gépet egy kész konyhába kíván telepíteni, akkor bútor vásárlásakor ügyeljen az útlevelére, amely jelzi a mosogatógépek gyártóit és a rögzítőelemek típusait, amelyeket a kiválasztott kialakítású doboz típusával kombinálnak. ..

A tolltartóban elhelyezett mosogatógép kényelmesebb a használatához A tolltartóban elhelyezett mosogatógép kényelmesebb a használata A beépített mosogatógép hagyományos helye a munkalap alatt van A beépített mosogatógép hagyományos helye a munkalap alatt van

Ha valamilyen oknál fogva a bútorok vagy mosogatógépek vásárlása során ez a pillanat kimaradt, csavarhúzóval áthelyezheti a rögzítőcsíkokat a doboz belsejébe.

Eszközök és anyagok

Mielőtt saját kezűleg elkezdené beépíteni a beépített mosogatógépet, mindent fel kell készíteni, amire szüksége van. A szükséges anyagokból:

 • Német szabványú foglalat (“euro aljzat”);
 • Hárommagos kábel, 1,5 mm keresztmetszettel;
 • Vízelvezető doboz;
 • Hidegvíz -ellátó tömlő;
 • Leeresztő tömlő;
 • Csatorna tee;
 • Hullámosítás gumi mandzsettával;
 • Mellbimbó;
 • Adapter;
 • Sarokcsap;
 • Szifon további leeresztő nyílással;
 • 16 Egy gép;
 • Háromutas szelep;
 • Injekció;
 • Bilincs;
 • Vontató vagy fum szalag;
 • Csatlakozó lefolyó- és bemeneti tömlőkhöz;
 • Szűrő durva és finom víztisztításhoz;
 • Aqua-stop rendszer (feltéve, hogy nincs beépítve a beépített elektromos készülékbe).

Szükséges eszköz:

 • Gáz kulcs;
 • Csavarhúzó;
 • Az épület szintje;
 • Yardstick;
 • Fogó.

Beépített mosogatógép bekötési rajza Beépített mosogatógép bekötési rajza

 A készülék csatlakoztatása az elektromos vezetékekhez

A beépített mosogatógép áramellátása érdekében megbízható német szabványú aljzatokat használnak, megbízható földelő vezetékkel felszerelve. Többszintes épületekben a földelővezeték a föld helyett nulla nullához van csatlakoztatva. Ha a lakás aljzatai még nincsenek földelve, akkor szükség van egy szakember bevonására ebben az iparágban..

Ha a szabványos csatlakozót a mosogatógép vezetékén lecseréli egy egyszerűsített dugaszra, az érvényteleníti az elektromos készülékre vonatkozó garanciát, és életveszélyes a készülék működése során..

A mosogatógép áramellátáshoz való csatlakoztatásához további aljzatot kell felszerelni a padlószinttől 250 – 350 mm távolságra. A tápkábel rövid okból kifolyólag rövid: nem csatlakoztathatja a gépet a szokásos konnektorhoz. A mosogatógép konnektorát egy 16 amperes megszakítón keresztül lehet elvezetni a fő érintkező csatlakozóról. Ez szükséges biztonsági intézkedés a készülékkel való munkavégzés során..

Csatlakozás a vízellátó rendszerhez

Egy szögcsappal ellátott póló van felszerelve a vízállványra, ahol egy csapteleppel ellátott ágat használnak a mosogatógép csatlakoztatásához. Ez az ág köti össze a beömlő tömlőt, amelyet a csomag tartalmaz. Ha merev csöveket használnak a gép csatlakoztatásához, akkor az elzárószelep elé durva szűrőt kell felszerelni. Erre azért van szükség, hogy a mosogatógép fűtőelemét a lehető legrövidebb idő alatt ne kelljen kicserélni..

A mosogatógép csatlakoztatása vízellátó és csatornahálózathoz saját kezével egyszerű folyamat A mosogatógép csatlakoztatása vízellátó és csatornahálózathoz saját kezével egyszerű folyamat

A mosogatógépet a vízellátáshoz egyszerűbben csatlakoztathatja, ha közvetlenül a mosogató csaphoz csatlakoztatja a bemeneti tömlőt.. Ennek a módszernek a hátrányai:

 • A daru elérése korlátozott lesz a gépciklus alatt.
 • A csapon lévő tömlő nem tűnik esztétikusnak..

Ez a módszer egyszerűsége miatt nem túl kényelmes, de átmeneti lehetőségként elfogadható..

Azt is javasoljuk, hogy nézzen meg egy videót a mosogatógép helyes csatlakoztatásáról:

Víz elvezetése

A mosogatógépnek a szennyvízrendszerhez való csatlakoztatásához ki kell cserélnie a szifont a mosogató alatt. A hagyományos szifon helyett egy kiegészítő vízelvezető rendszerrel ellátott szifont kell felszerelni. A szifon beszerelésekor az egység leeresztő tömlője, amely a csomagban található, csatlakozik a kiegészítő kimenethez..

A leeresztő tömlő csatlakoztatásakor kerülje a megtörést. Ez károsíthatja a mosogatógép szivattyúját..

A burkolat felszerelése

Az áramellátásra és a kommunikációra történő csatlakoztatás után a mosogatógép vízszintes a lábak magasságának beállításával. Mielőtt beágyazná egy bútorkészletbe, el kell végezni a próbaüzemet edények nélkül, de mosószerrel.. A mosogatógép megfelelő integrálásához ügyeljen néhány pontra:

 • Javasoljuk, hogy a bútorházat belülről párazáró réteggel illessze be annak élettartamának meghosszabbítása érdekében.
 • Ha a gép alapja nem a padló, hanem a fülhallgató alapja, akkor erősnek kell lennie, és vízszintes szinten kell felszerelni..
 • Nem ajánlott a kosarat mosogatógéppel a tűzhely vagy elektromos sütő közelében elhelyezni..
 • A gép magasságának beállításakor fontos figyelembe venni azt a tényt, hogy a mosogatógép magasságának meg kell egyeznie a munkalap szintjével..

A mosogatógép normál működéséhez testének szigorúan vízszintesnek kell lennie A mosogatógép normál működéséhez testének szigorúan vízszintesnek kell lennie

Annak érdekében, hogy elrejtse a mosogatógépet a kíváncsi szemek elől, egy dekoratív homlokzat van felszerelve a gép ajtajára. A beépített mosogatógépekkel ellátott készlet speciális sablonokat tartalmaz, amelyek szerint a homlokzat rögzítve van. A rögzítőelemeket a géptest hornyaiba és a dekoratív panelt vagy ajtót szerelik be.

A mosogatógép előlapjának felszerelése (videó)

következtetéseket

Annak érdekében, hogy a mosogatógépet önállóan integrálja a konyhabútor -készletbe, és helyesen csatlakoztassa az áramforráshoz és a kommunikációhoz, ismernie kell az egység telepítésének és csatlakoztatásának bizonyos árnyalatait, és nem kell félnie attól, hogy valamit rosszul csinál, mert a hibák alapján , az élettapasztalat fejlődik.