Funktionell barnhylla: 6 DIY -idéer

En barnhylla, som du kan göra själv, kommer definitivt att vara till nytta i ett rum för förvaring av små saker En barnhylla, som du kan göra själv, kommer säkert att vara till nytta i ett rum för förvaring av små saker.Barnhyllan används som ett extra förvaringsutrymme. Det låter dig placera önskade eller vackra föremål på en framträdande plats. Oftast är det små saker: böcker, leksaker, fotografier, olika souvenirer. Sådana trevliga små saker finns inte bara alltid till hands, utan dekorerar också rummet. Och en hylla för dem kan göras med dina egna händer av improviserade material och spendera bokstavligen en dag på jobbet.

Originalhyllor i barnkammaren: ett urval av idéer

Vägghyllan har en okomplicerad struktur, därför är det nödvändigt att tänka över en intressant design när man gör den. Naturligtvis kan du göra med en vanlig bräda fäst vid hörnen på ytan, men en sådan produkt kommer inte att dekorera barnkammarens interiör och kommer säkert att uppröra barnet..

Du kan enkelt bekanta dig med intressanta alternativ för barnhyllor på Internet Du kan enkelt bekanta dig med intressanta alternativ för barnhyllor på Internet 

Innan du börjar göra hyllan måste du fråga din baby vilka leksaker han vill lägga på den. Du kan ställa frågor om strukturens färg, dess form etc. Barn från tidig ålder har stor fantasi, så en produkt tillverkad enligt deras idé kommer att vara riktigt original.

Inspiration för att skapa din egen hylla kan hämtas från ett litet urval av idéer:

 • Tänkt produkt. Inte den mest praktiska, men väldigt vackra hyllan, som är gjord med en sticksåg.
 • Hängande hus. Flickors favoritdesign för vikning av dockor och böcker.
 • Hängande hylla med rep eller remmar. Designerelement som kommer att bli en riktig dekoration för ett pojkrum.
 • Krok konstruktion. En funktionell hylla som passar barn i alla åldrar. Används som hängare för kläder, medaljer eller smycken.

För tillverkning av hyllor kan du använda alla tillgängliga material. Till exempel plywoodskivor, gips, lådor, gamla lådor, kistor och till och med skateboards. Ju mer oväntat materialvalet, desto mer original blir produkten..

Det är också viktigt att tänka på storleken på rummet. Den idealiska lösningen för ett litet rum skulle vara hemlagade hörnhyllor som gör att du kan få ut det mesta av utrymmet.. 

Smal hylla för böcker med egna händer från plankor

Böcker kan inte bara berika en människas inre värld utan också att dekorera ett rum. Ljusa lock på hyllan blir ett originellt dekorativt element som lockar all uppmärksamhet..

För att lagra små barnböcker kan du göra en smal hylla med brädor För att lagra små barnböcker kan du göra en smal hylla med brädor

Den idealiska lösningen för att placera böcker är att installera smala lameller. Ett särdrag hos sådana hyllor är deras bredd, vilket gör att du kan sätta bokomslaget först. Ett sådant bibliotek kommer definitivt att locka barnets uppmärksamhet, vilket bidrar till att väcka kärlek till läsning..

Smala remsor är konstruerade av tre delar: ett stödelement, en hyllyta och en liten kant. Fästs på väggen med vanliga självgängande skruvar. En sådan bokhylla kan också användas för att visa en samling skrivmaskiner eller förvara souvenirer..

Lockiga plywoodhyllor: fantasi på temat berg

Formade hyllor ger maximalt utrymme för kreativitet. Från plywood eller spånskiva kan du klippa ett moln, en lastbil och till och med ett helt landskap. Hyllor i form av djur eller blommor – alla barns fantasi kommer att gå i uppfyllelse. Du kan börja experimentera med enkla mönster, till exempel göra en produkt med en silhuett av berg..

En kreativ lockig plywoodhylla hjälper dig lite att dekorera interiören i barnrummet En kreativ lockig plywoodhylla hjälper dig lite att dekorera interiören i barnrummet

För arbete behöver du:

 • Plåtar av plywood eller flera plankor av mjukt trä;
 • Obehandlade trähållare;
 • Sandpapper;
 • Skruvar, pluggar;
 • Borra;
 • Nivå, linjal;
 • Penna och träfärg med pensel.

Först och främst är en ritning av bergen ritad på ena brädan, på den andra görs markeringar för skärning. Arbetsstyckena är fixerade på bordet, och en schematisk bild skärs ut med en sticksåg. Före montering bearbetas delarna med sandpapper.

Strukturen monteras med självgängande skruvar eller vanliga spikar. Det viktigaste är att fästpunkterna sammanfaller med hållarnas placering, vilket sedan döljer de oattraktiva elementen.

Efter montering målas eller lackeras produkten och får torka helt. Vid denna tidpunkt fästs hållarna på väggen: ett hål borras, pluggar sätts in och skruvar skruvas. Det bergformade ämnet placeras ovanpå och skruvas fast.

Hur man gör en hylla på väggen med egna händer: design på bälten

Trähyllor med remmar är perfekta för förvaring av leksaker, telefon, böcker eller dagishantverk. Denna design kommer att vara ett bra komplement till inredningen i pojkrummet..

Hyllan, som är gjord av brädor och bälten, kännetecknas av sin originalitet och ovanliga design. Hyllan, som är gjord av brädor och bälten, kännetecknas av sin originalitet och ovanliga design.

För arbete behöver du:

 • Två läderbälten;
 • Styrelse;
 • Sandpapper;
 • Skruvar, borr.

Det första steget är att slipa brädet av rätt storlek tills det är helt slätt. Om så önskas målar eller lackerar du om så önskas.

Alla metalldelar tas bort från bälten: nitar, spännen etc. Bättre att ta en läderprodukt – fästet blir mer hållbart.

Små hål måste borras i båda ändar av varje bälte och sedan vikas på mitten för att bilda öglor. Fäst på väggen så att avståndet mellan dem inte är mycket mindre än hyllans längd. Sätt sedan in brädan parallellt med golvet. För bättre fastsättning kan remmen fästas med flera skruvar på undersidan av produkten.

DIY glödande trähylla

Den lysande gångjärnshyllan är en design som kommer att glädja ett barn i alla åldrar. För att göra en sådan magisk produkt behöver du inte ens sätta in glödlampor eller lysdioder. Allt du behöver är en gammal, sprucken, ojämn bräda och en blandning av polyesterhartser och fluorescerande pigment. Denna sammansättning bör hällas i materialets urtag och hålen bör förseglas med tejp..

En lysande hylla av trä som du kan göra med dina egna händer kommer säkert att glädja både vuxna och barn En lysande hylla av trä som du kan göra med dina egna händer kommer säkert att glädja både vuxna och barn

Under drift bör hyllan vara parallell med golvet, och blandningen får inte hälla över sprickornas kanter. Detta måste övervakas noggrant..

Efter torkning måste arbetsstycket slipas och lackeras i 10 lager. Installera på något sätt som passar dig över bordet eller sängen. Eller skapa ett helt system med sådana hyllor. På natten kommer bokhyllan att lysa mystiskt.

Hur man gör ett DIY -leksaksställ

Hyllor är de mest praktiska och originella mönster för förvaring av barns saker. Du kan montera en sådan möbel på olika sätt. Till exempel limma lådor eller lådor ihop. Eller klipp ut flera bitar av samma längd och bredd från plywood, som du sedan kan fästa och dekorera med dekorativa element efter eget tycke. Färdiga mönster i olika former och storlekar kan köpas i butiken..

Innan du fortsätter med tillverkningen av ett leksaksställ i trä bör du förbereda nödvändiga material och verktyg för arbete i förväg. Innan du fortsätter med tillverkningen av ett leksaksställ i trä bör du förbereda nödvändiga material och verktyg för arbete i förväg.

Ett ställ med fyrkantiga fack (eller ett helt system av dem) anses vara idealiskt för förvaring av leksaker. Denna design är mycket hållbar och rymlig, vilket är mycket viktigt för möbler avsedda för ett barnrum..

Lagringssystemet kan kompletteras med olika behållare och lådor. Tack vare så små element kommer alltid de minsta sakerna att finnas på plats..

Girly hylla hus: mästarklass på att göra

Det multifunktionella dockhuset kommer att vara en utmärkt present till en liten prinsessa. Denna design kan användas både för lek och förvaring av olika saker..

En ovanlig hushylla kommer att vara en bra present till en liten prinsessa En ovanlig hushylla kommer att vara en bra present till en liten prinsessa 

För att göra ett hyllhus behöver du:

 • Träsköldar;
 • Plywood (tjocklek 10 mm);
 • Euroskruvar;
 • Instrument;
 • Färga;
 • Material för dekoration.

Det första steget är att besluta om utformningen av det framtida huset. Det finns olika alternativ för ritningar på nätverket: du bör välja vilken som helst och göra delar från en träpanel baserad på den, som sedan fästs med euroskruvar.

Snåla inte med intressanta dekorativa föremål. Räcken och öppningar i huset kan tillverkas av trälinjaler; färdiga vridna delar kan användas för staketet. Fönsterramar måste dekoreras med hörn. Tack vare detta kommer produkten att få ett färdigt utseende..

Taket kan göras av plywood genom att lägga “kakel” av kartong ovanpå. Avsluta detaljerna med speciell akrylfärg. För realism kan du lägga till en ficklampa på verandan eller vinden i huset genom att göra den från en liten glödlampa och en lampskärm. Dölj batterier i en nisch under taket eller taket.

Vi gör en barnhylla med egna händer (videoinstruktion)

En barnhylla är inte bara ett förvaringsutrymme, utan också ett fullvärdigt dekorativt element som helt kan förvandla ett barns rum. Att göra en originaldesign med egna händer är inte svårt. Det räcker bara med de nödvändiga verktygen och önskan att översätta idén till verklighet. Glöm inte barnets åsikt: först och främst bör hyllan motsvara hans önskemål..

Hur man gör en barnhylla för leksaker (fotoexempel)