Asymmetrisk bad: 5 fordele og tips til valg

Moderne badekar findes i forskellige former. Asymmetrisk badekar er en forholdsvis ny udvikling Moderne badekar findes i forskellige former. Asymmetrisk badekar er en forholdsvis ny udvikling Moderne tendenser inden for indretning og planlægning fokuserer på en afvigelse fra standardformer og designs. Dette gælder også badeværelsets design. I stedet for accenter på efterbehandlingsmaterialer og farver, råder designere i stigende grad til at bygge et badeværelsesdesign omkring et af de vigtigste elementer i VVS -udstyr – badeværelset. Den mest moderne løsning ville være at vælge et asymmetrisk design. Sådan vælger du et asymmetrisk bad – læs herunder.

Moderne asymmetrisk badekar: fordele

Et asymmetrisk badekar er et populært element i interiør, fremstillet i enhver stil. På grund af sit stilfulde udseende kan et asymmetrisk badekar blive et centralt element i indretningen, hvilket gør det usædvanligt og unikt..

Asymmetrisk badekar - en original løsning til ikke -standardinteriør Asymmetrisk badekar – en original løsning til ikke -standardinteriør

Ud over sit attraktive udseende har et asymmetrisk badekar fordele som:

  1. Funktionalitet. De nyeste badekar er ofte udstyret med komfortable nakkestøtter og armlæn, håndtag og hylder til produkter til personlig pleje, hydromassage og luftmassagestråler. Sådanne designs giver mulighed for rutinemæssige hygiejneprocedurer med det højeste komfortniveau..
  2. Bred vifte af former og størrelser. I dag tilbyder produktionen af ​​VVS -udstyr et stort udvalg af badekar, forskellige i volumen, antal vinkler og sideform. Dette giver dig mulighed for med succes at placere en asymmetrisk struktur i et rum med ethvert layout..
  3. Evnen til at vælge en struktur fra det nødvendige materiale i den ønskede farve.

I dag kan du let finde både klassiske snehvide badekar og modeller med gennemsigtige glas sider, usædvanlig belysning, en futuristisk stålkrop, som giver dig mulighed for at passe designet til ethvert interiør.

Det moderne asymmetriske badekar er synonymt med stil og komfort.

Hjørne asymmetrisk badekar

Det mest populære i dag betragtes som et asymmetrisk hjørnebad, hvis to sider udgør en ret vinkel. På grund af sin form passer hjørnebadekaret let selv i et lille rum, mens det forbliver behageligt og rummeligt.

Et standard badekar reducerer det anvendelige areal i rummet, så den bedste løsning ville være at installere et asymmetrisk hjørnebadekar. Et standard badekar reducerer det anvendelige areal i rummet, så den bedste løsning ville være at installere et asymmetrisk hjørnebadekar.

I et lille badeværelse skal hjørnestrukturen placeres langs en kort væg: på denne måde vil rummets område blive brugt så effektivt som muligt..

Oftest vælges hjørnestrukturer på 90×90 cm i små badekar: de sparer plads til andet VVS-udstyr. Ulempen ved strukturer er, at en voksen skal sidde for at kunne udføre hygiejneprocedurer. Design med sidelængder på 130×70 cm og 150×100 cm betragtes som mere bekvemt..

Asymmetrisk rektangulært badekar

Et trapezformet badekar er en struktur, hvis kontur består af to sider, der danner en ret vinkel og to med forskellige længder. Oftest har en asymmetrisk trapez en længde på 150×70 cm: denne størrelse er velegnet til små værelser, mens et sådant bad er behageligt for en gennemsnitlig voksen.

Trapezformede badekar er bedst installeret i rektangulære rum, både små og rummelige. Trapezformede badekar er bedst installeret i rektangulære rum, både små og rummelige.

Trapezformede badekar – indsnævret på den ene side. Dette giver dig mulighed for rentabelt at bruge rummet i rummet ved at placere en vask eller et sanitæranlæg nær et smalt område..

Dimensioner: asymmetrisk badekar 120×90

Når du vælger et asymmetrisk bad, skal du først og fremmest tage højde for dets dimensioner: volumen, højde og længde af skrifttypen. Afhængig af størrelsen kan strukturerne rumme fra 100 til 1000 liter vand.

Asymmetrisk bad 120x90 er fantastisk til et lille værelse Asymmetrisk bad 120×90 er fantastisk til et lille værelse

Den mest komfortable mulighed for et lille badeværelse vil være et badekar med en sidelængde på 120×90 cm: i et sådant design vil det være muligt at placere hvilestol, mens det ikke fylder meget.

Længden af ​​modeller til rummelige værelser afhænger af lejlighedsejernes præferencer, deres økonomiske muligheder, værelseslayout og kan variere fra 180 cm til 300 cm. I store rum kan badekarret blive en forlængelse af gulvtrinnet på flere niveauer og afsluttes med det samme materiale som gulvet: en sådan løsning vil understrege rummets luksus og rigdom..

Asymmetrisk badekar i støbejern

Støbejern er et utroligt pålideligt materiale med lav varmeledningsevne: vand i en sådan struktur vil beholde sin temperatur i lang tid. Hertil kommer, at nogle producenter, for at øge slidstyrken af ​​produktet, tilføjer sølv, titanium til støbejernsbelægningen.

Støbejernsbade er meget tunge, hvilket gør transport, installation og demontering ekstremt ubelejlig Støbejerns bade er meget tunge, hvilket gør transport, installation og demontering ekstremt ubelejlig

Et moderne støbejerns badekar kan enten være mat eller blank. Med hensyn til formen er der ikke meget valg her: støbning af materialet er en kompleks proces. Kun importerede modeller kan prale af ikke-standardiserede løsninger.

Asymmetrisk badekar i stål: hvad du skal vide, når du vælger

Stålbadekaret er et robust, holdbart og attraktivt badeelement til en overkommelig pris. På grund af stålets egenskaber er det muligt at lave et badekar i næsten enhver form af det, så det vil være meget lettere at finde en passende asymmetrisk stålkonstruktion end støbejern. Derudover vil stålbadet appellere til dem, der er på vagt over for polymere materialer, fordi alle egenskaberne er blevet kendt og undersøgt i lang tid..

Sammenlignet med et støbejerns badekar er et stålbadekar to gange lettere, hvilket betyder, at installationen og transporten af ​​en sådan model ikke er særlig problematisk. Sammenlignet med et støbejerns badekar er et stålbadekar to gange lettere, hvilket betyder, at installation og transport af en sådan model ikke er særlig problematisk.

Jo tykkere udførelsesmateriale, jo længere vil strukturen vare: et bad med en ståltykkelse på mindre end 2 mm vil bøje under vægten af ​​en person og opsamlet vand, hvorfra belægningen vil revne og blive ubrugelig hurtigere.

Ulempen ved et stålbad er dets “støj” ved opsamling af vand. Samtidig holder stål, især tyndt, ikke varmen godt, så vand i et stålbad vil afkøle hurtigere end i et støbejern.

Akrylbad: fordele

Det asymmetriske badekar i akryl er en klassisk moderne mulighed. Akrylkonstruktionen kan sammenlignes positivt med, at den passer godt ind i ethvert design og glæder sine ejere i mere end et dusin år.

Et badekar i akryl betragtes som det letteste. Vandet i et sådant bad vil opretholde sin temperatur i lang tid. Et akryl badekar betragtes som det letteste. Vandet i et sådant bad vil opretholde sin temperatur i lang tid.

Derudover har et badekar i akryl følgende fordele:

  1. Du kan lave en struktur af absolut enhver størrelse og form af akryl, som giver dig mulighed for at vælge et unikt og uforligneligt badekar til et værelse med alle parametre.
  2. Akryl har en lav varmeledningsevne, fordi vand i en sådan beholder vil holde temperaturen meget længere end i nogen anden. Dette sparer forbruget af varmt vand, gas eller elektricitet..
  3. Den skinnende belægning ser moderne og stilfuld ud og er i stand til at bevare sine egenskaber gennem hele strukturens levetid.
  4. Hvis belægningen er beskadiget, kan ridser, revner og endda store revner let repareres med egne hænder..

En anden fordel ved bade med akrylskåle er deres relativt lave vægt, hvilket i høj grad forenkler transport og installation. Desuden støjer sådanne strukturer ikke ved opsamling af vand..

Asymmetriske bademuligheder (video)

I dag er et simpelt badekar mindre og mindre almindeligt i det indre af badeværelser: dem, der værdsætter alsidighed, kompakthed, styrke og ikke-standardudseende, vælger asymmetriske designs af akryl eller stål. Og det moderne VVS -marked giver dig mulighed for at vælge et bad af enhver form, størrelse og farve med enhver funktionalitet. Vælg et design efter dine egne ønsker og parametre for badeværelset, og nyd det komfortable og attraktive udseende af dit eget bad!

Design af asymmetriske badekar (foto i interiøret)