Baaritiski keittiössä: 7 järjestelyideaa, 8 suunnitteluvinkkiä ja 60 valokuvaa

Baaritiski on loistava lisä ruokapöytään tai arvokas korvaaja, kun keittiö on hyvin pieni. Kaikesta kompaktisuudestaan ​​huolimatta on kätevää syödä aamiaista, välipalaa, kokata, järjestää kotivastaanottoja ja jopa työskennellä sen takana. Ja hän voi myös taitavasti jakaa yhdistetyn tilan, esimerkiksi keittiö-olohuoneen, vyöhykkeisiin. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, kuinka suunnitella keittiön muotoilu baaritiskillä ja valita koko ja muotoiluun parhaiten sopiva vaihtoehto..

Baarimittarin sijainnin tyypeistä ja vaihtoehdoista

Useimmiten baaritiski on varustettu seuraavasti:

 • Niemimaalla paikallaan. Niemimainen baaripöytä lepää seinää vasten toisesta päästä. Tämä vaihtoehto sopii erityisen hyvin keittiöt studiossa tai keittiö yhdistettynä olohuoneeseen, ruokasali, käytävä tai loggia, koska se sijaitsee alueena alueiden välillä.

Peninsula -baari

Pieni baaritiski

Keittiö studiossa, jossa on baari

Baaritiski Hruštšovin keittiössä

Baaritiski keittiössä studiohuoneistossa Hruštšov

 • Ikkunalaudan perusteella. Ikkunalauta on melkein valmis baaritiski, koska se riittää vaihtamaan pöydän ja mahdollisesti asentamaan yhden tai kaksi jalkaa. Siten “baari -ikkunalauta” sallii paitsi tilan säästämisen myös ruokailun samalla kun ihailee näkymää ikkunasta. Kuitenkin myös mahdolliset haitat ovat mahdollisia – jalkoilla lepäävä jäähdytin, ikkunasta kylmä, tarve poistaa kaikki esineet pöydältä ennen ikkunan avaamista. Usein ikkunalautapalkki on rakennettu keittiösarjaan (tässä tapauksessa ikkuna nostetaan). Alla on valikoima valokuvaesimerkkejä ikkunalaudoista-pöydistä.
 • Ikkunalautapalkki
 • Ikkunalautapalkki

Ikkunalautapalkki

Ja tässä on esimerkki baaritiskistä, joka on leikattu seinään pienessä keittiössä “Hruštšovissa”.

Keittiö 5,6 neliömetriä metriä Hruštšovissa

Pienen keittiön suunnittelu baarilla ikkunan vieressä

Katso myös materiaali: Ikkunalauta ja sen muunnelmat – työtaso, baaritiski, pöytä.

 • Seinään kiinnitettävä on paikallaan oleva baaritiski, joka on asennettu seinää pitkin. Matalan syvyytensä ja vain yhden vapaan puolensa ansiosta se on erittäin kompakti. Kapeisiin ja pieniin keittiöihin – ihanteellinen.

Seinään asennettava baaritiski

Kapea keittiön sisustus baaritiskillä

Seinään asennettava baaritiski

Hyvin pienille keittiöille taittuva seinäpöytä sopii alla olevan kuvan mukaisesti..

Taitettava baaritiski

 • Island – teline, joka on osa monitoimista saaripöytää, johon voidaan rakentaa pesuallas, liesi ja muut kodinkoneet. Ihanteellinen tilaviin keittiö alkaen 20 m². m. Saaren muoto vastaa pääsääntöisesti huoneen muotoa, ja koko valitaan siten, että kulku pöydän ympäri ei ole kapeampi kuin 1 metri.

Island -baari

Bar Island

 • Kuulokkeisiin sisäänrakennettu teline, joka on rakennettu L- tai U-muotoiseen sarjaan ja kulkee keittiön työtasoon. Samaan aikaan se voidaan sijoittaa sekä ikkunan lähelle että seinää pitkin, ja sitä voidaan käyttää sekä niemimaana että lisäpintana.

Sisäänrakennettu baaritiski

Sisäänrakennettu baaritiski

Sisäänrakennettu baaritiski

 • Keittiö-olohuone, baari Baaripöytä keittiön ja olohuoneen välissä “stalinkassa”
 • Keittiö-olohuone, baariBaaripöytä keittiön ja olohuoneen välissä “stalinkassa”
 • Keittiö-olohuone, baari Baaripöytä keittiön ja olohuoneen välissä “stalinkassa”

Kuulokkeisiin sisäänrakennettu palkkilaskuri voi olla korkeampi kuin pöytälevy.

 • Studio -huoneisto, jossa on baari keittiössä
 • Studio -huoneisto, jossa on baari keittiössä
 • Sisäänrakennettu kaksitasoinen baaritiskiKaksitasoinen baaritiski
 • Sisäänrakennettu kaksitasoinen baaritiski Kaksitasoinen baaritiski

Baarimittari voidaan rakentaa paitsi kuulokkeisiin pöytälevyn jatkeena myös tällaiseen matalaan kaappi-pylväslohkoon.

Baaritiski pienessä keittiössä kapealla

 • Palkkimuuntaja. Tähän luokkaan kuuluvat taitettavat, ulosvedettävät, taitettavat, ulosvedettävät ja siirrettävät pöydät. Muunnettava pöytä voi korvata ruokapöydän minikeittiössä, täydentää työtasoa tai tarvittaessa lisätä istumapaikkoja kiinteän laskurin takana.

Ulosvedettävä baaritiski

Palkkimuuntaja

Taitettava baaripöytä

Taitettava baaritiski

 • Sisäosion läpiviennissä oleva laskuri on epätyypillinen vaihtoehto kaksipuolisen baaritiskin järjestämiseen, kun pöytälevy on ikkunassa.

Keittiön baaritiski yhdistettynä käytävään

Baaritiski keittiön ja olohuoneen välissä

Keittiön baaritiski yhdistettynä käytävään

Bar -laskuri osiossa

Noin baaritiskin ja baarituolien koko

Työtason vähimmäissyvyyden tulisi olla vähintään 35 cm ja mieluiten 55-60 cm tai enemmän, jos keittiötila sallii. Tärkeintä on, että etäisyys istuvan henkilön jaloista seinään tai tukeen on vähintään 25 cm.

Kapea baaritiski

Yhden istuimen koko pöydässä ja vastaavasti baarituolin on oltava vähintään 60 cm leveitä.

 • Tangon vakiokorkeus keskikorkeudella on noin 110-120 senttimetriä. Tällöin vakiopalkkituolien korkeuden tulisi olla 75-85 cm.

Jos teline on valmistettu epätavallisesta korkeudesta, esimerkiksi jos se on rakennettu pöytätason alle, tuolit valitaan säädettävällä korkeudella ja ne säädetään seuraavien perusteella: pöydän korkeus miinus 35-40 cm.

Katso myös materiaali: Baaritiskin mitat.

Tietoja työtasojen ja tukien materiaaleista

Baaripöydän jalat ovat yleensä puuta, MDF -levyä tai terästä, mutta alusrunko voidaan taittaa lähes mistä tahansa vahvasta rakennusmateriaalista, esimerkiksi tiilistä, vaahtolohkoista, kipsilevystä tai vanerista.

Island -baaripöytä tiilipohjalla

Saaripöytä tiilipohjalla

Työtaso on valmistettu seuraavista:

 • Puu (öljyn, lakan tai maalin alla). Puinen työtaso on hyvä sen luonnollisen kauneuden, kestävyyden, monipuolisuuden, lämmön ja restaurointimahdollisuuden vuoksi. Se on myös helpompi hoitaa, koska se hylkii pölyä.

Baaripöytä puusta, IKEA

Taitettava baari ja tuolit puusta IKEA: lta

 • MDF on budjettimateriaali, joka jäljittelee puuta tai kiveä. Se on iskunkestävä ja kosteutta kestävä. MDF: n haittoja voidaan kutsua sen koristepäällysteen, erityisesti reunojen, myrkyllisyydeksi ja hauraudeksi. Jos reuna irtoaa, työtaso vapauttaa formaldehydiä..
 • Lastulevy on edullisin ja vähiten vahva materiaali, joka on lisäksi myrkyllistä.

Lastulevypalkki

Baaritiski lastulevyllä ja kromatulla metallijalalla

 • Lasikansi on hyvä sen “kevyen” ja tyylikkään ulkonäön, kosteuden ja palonkestävyyden vuoksi. Mutta sitä on vaikeampi ylläpitää ja vähemmän mukava käyttää materiaalin sointi, kylmyys ja läpinäkyvyys. Lisäksi lasi on melko hauras ja iskunkestävä..
 • Luonnonkivi on kallis, kestävä ja erittäin kaunis materiaali, mutta valitettavasti ei ihanteellinen. Marmori pelkää happoja, rasvaa ja elintarvikevärejä, ja graniitti voi olla radioaktiivinen.

Marmoripalkki

 • Tekokivi on erinomainen materiaali työtasoille, koska se on kestävä, käytännöllinen ja kaunis. Voidaan asentaa saumattomasti.

8 vinkkiä keittiön suunnitteluun, baarivalintaan ja järjestelyyn

Vinkki 1. Palkki ja työtaso valitaan useimmiten vastaamaan keittiön työtasoja – samasta materiaalista ja samalla sävyllä. Se voi kuitenkin sopia myös seinien, ikkunalaudan, esiliinan ja minkä tahansa muun sisustuksen värin väriin..

Kuulokkeisiin sisäänrakennettu ikkunalaudan baari

Mustan palkin laskuri

Keittiö-olohuone, jossa musta palkki

Katso aiheeseen liittyviä materiaaleja:

 • Miksi muovinen työtaso on loistava ratkaisu keittiöön?
 • Kiviset työtasot keittiössä – käytännöllisyys ja luonnollinen viehätys
 • Keittiötason valinta – suosittujen materiaalien edut ja haitat

Vinkki 2. Muista, että pienimmätkin muruset, vesipisarat ja tahrat näkyvät mustilla, tummanharmailla ja tummanruskeilla pinnoilla. Kevyet ja keskikylläiset työtasot sopivat paljon paremmin baaritiskille.

Vinkki 3. On hyvä, jos baaritiskin pohja on varustettu hyllyillä, laatikoilla, ehkä jopa viinikaapilla.

Baaritiski hyllyillä

 • Baaritiski hyllyillä
 • Baaritiski hyllyillä

Työtason lisävarusteiden kanssa sinun on kuitenkin oltava varovainen ja tiedettävä, milloin lopettaa – loppujen lopuksi ripustettavien järjestelmien, hyllyjen ja karusellien runsaus voi ylikuormittaa sisätiloja ja luoda epäjärjestyksen tunteen. Ja on melko vaikeaa seurata avointen säilytyspaikkojen järjestystä. Mielestämme useimmissa tapauksissa kapea seinäkaappi, kuten alla olevassa kuvassa, riittää usein käytettyjen lasien, lasien ja muiden baari- / keittiöesineiden asettamiseen..

 • Minibaari Hruštšovin keittiössä Keittiö, jossa on baaritiski, yhdistettynä olohuoneeseen asunnossa “Hruštšovissa”
 • Minibaari Hruštšovin keittiössä Keittiö, jossa on baaritiski, yhdistettynä olohuoneeseen asunnossa “Hruštšovissa”

Lue lisää lisävarusteiden valitsemisesta baaritiskille, lue lisää täältä.

Vihje 4. On toivottavaa, että 110-120 cm korkeassa tangotiskissä on poikkipalkki jalkojen tukemiseksi. Jos tällaista poikkipalkkia ei ole, baarijakkarassa on oltava se..

Vinkki 5. Jotta et osuisi työtason kulmaan silloin tällöin, tee siitä pyöreä.

Pyöristetty baaritiski

Pyöristetty baaritiski

Jos keittiö on hyvin ahdas, kaventamalla työtasoa sinne, missä sitä tarvitaan, ja laajentamalla sitä siellä, missä alue sallii, teet keittiöstä helpompaa liikkua. Esimerkki tällaisesta ratkaisusta on seuraavassa kuvan liukusäätimessä..

 • Baaritiski pienessä keittiössä
 • Baaritiski pienessä keittiössä
 • Baaritiski pienessä keittiössä

Vinkki 6. Jotta baarin kokoontumiset olisivat viihtyisät ja mukavat, sen tulee olla asianmukaisesti valaistu. Pienet riipukset, lamput, täplät ja minikattokruunut sopivat tähän tarkoitukseen parhaiten..

 • Ihannetapauksessa valonlähteen tulisi sijaita suoraan baaritiskin yläpuolella 70 cm (tai enemmän) korkeudella työtasosta.

Baaritiskin valaistus

Baaritiskin valaistus

Vinkki 7. Aamiaisista ja välipaloista tulee paljon miellyttävämpiä, jos koristat pöydän vieressä olevan seinän jollakin sisustuksella. Esimerkiksi kello, juliste, pari valokuvakehystä tai kapea hylly kynttilöillä ja muilla söpöillä pienillä asioilla. Tärkeintä ei ole liioitella sitä korujen määrällä..

Baarialueen sisustus

Toinen loistava idea on koristaa baarialue peilillä. Hänen ansiosta keittiö näyttää kevyemmältä ja visuaalisesti tilavammalta..

Baaritiski keittiö-olohuoneessa

Baaritiski keittiön ja olohuoneen välissä peilillä

Baaritiski keittiö-olohuoneessa

Baaritiski keittiön ja olohuoneen välissä peilillä

Vinkki 8. Haluatko, että baaritiski sotkee ​​sisätiloja mahdollisimman vähän? Valitse kompakti malli, jossa on ohuet jalat, ja täydennä sitä läpinäkyvällä polykarbonaatti -baarijakkaralla. Baaritiski ei myöskään sotke tilaa, jos se on sisustettu seinien mukaan..

Valkoinen baaripöytä