Bucătării încorporate convenabile pentru bucătărie: optimizarea spațiului

Mobilierul și aparatele încorporate sunt o opțiune bună pentru o bucătărie mică, deoarece spațiul este folosit la minimum. Mobilierul și aparatele încorporate sunt o opțiune bună pentru o bucătărie mică, deoarece spațiul este folosit la minimum Dacă bucătăria a achiziționat un cuptor cu microunde, o cafetieră sau o mașină de spălat vase, atunci echipamentul ar ocupa cel mai proeminent loc. Proiectarea aparatelor electrice în acei ani a fost cea mai ultramodă și modernă, astfel încât s-ar putea încadra armonios în orice interior, chiar și în cea mai obișnuită bucătărie. Anii au trecut și s-au schimbat multe. Astăzi, abordarea alegerii aparatelor de uz casnic este complet diferită: în primul rând nu este designul dispozitivului, ci eficiența și funcționalitatea acestuia..

Ce este o bucătărie încorporată

Un astfel de concept ca o bucătărie încorporată înseamnă un proiect de mobilier proiectat individual pentru o cameră specifică și aparate multifuncționale ascunse în spatele fațadelor decorative sau majoritatea acesteia..

Toate echipamentele necesare pot fi ascunse în spatele fațadelor bucătăriei încorporate Toate echipamentele necesare pot fi ascunse în spatele fațadelor bucătăriei încorporate

Caracteristicile bucătăriei cu aparate încorporate:

 • Ergonomic. O bucătărie bine planificată și bine proiectată, cu aparate de uz casnic ascunse, este foarte convenabilă din punct de vedere al funcționării și nu ocupă spațiu inutil. Concepute special pentru o cameră specifică, setul cu cască este proiectat în așa fel încât, în procesul de utilizare, tot ceea ce este important este la îndemână și se realizează fără probleme. Seturi de colț – cea mai bună cale de ieșire într-o bucătărie mică.
 • Funcționalitate. Amenajarea corectă a mobilierului și a electrocasnicelor este cheia unei lucrări de succes. Dacă mai devreme plita era un bloc masiv, căruia i s-a atribuit un anumit loc, atunci cuptoarele moderne încorporate, plitele și panourile domino pot fi instalate în orice acces. De exemplu, cuptorul din partea de jos a modulului nu este convenabil pentru toată lumea, iar astăzi poate fi complet abandonat prin înlocuirea cuptorului obișnuit cu un cuptor cu microunde multifuncțional. Bucătăriile mici nu au spațiu suplimentar, astfel încât aparatele încorporate sunt cea mai bună alegere pentru ele..
 • Design elegant. Aparatele încorporate moderne sunt concepute pentru a fi cât se poate de utile și în același timp practic invizibile. În plus, dimensiunile sale generale sunt fundamental diferite de generația anterioară de analogi..

Bucătăriile de colț și liniare convenabile și aparatele încorporate sunt renumite pentru atractivitatea, performanța și performanța lor..

Designul unei bucătării cu aparate încorporate poate fi absolut orice: aparatele ascunse în spatele fațadelor nu afectează designul stilistic al bucătăriei Designul unei bucătării cu aparate încorporate poate fi absolut orice: aparatele ascunse în spatele fațadelor nu afectează designul stilistic al bucătăriei

Mai mulți factori afectează designul și funcționalitatea viitoare a bucătăriei încorporate:

 • Mărimea bugetului;
 • Proiect cu cască acceptat pentru implementare;
 • Dimensiunile generale ale bucătăriei.

Pentru o zonă mică, se recomandă planificarea căștilor de colț. Ele extind vizual spațiul și sunt mai spațioase..

Proiectare bucătărie încorporată (video)

Bucătării încorporate: avantaje și dezavantaje

Bucătăriile din colț sunt dominate de spațiul lor, în timp ce cele liniare sunt dominate de simplitate și modestie. Căștile mici nu aglomerează spațiul, iar cele voluminoase sunt mai funcționale. Orice echipament și mobilier are propriile sale dezavantaje și avantaje..

Avantajele bucătăriilor încorporate includ:

 • Echipament selectat. Într-o astfel de bucătărie, doar ceea ce este necesar și acolo unde este convenabil își va găsi un loc pentru sine. Pentru o bucătărie mică, acest avantaj este o prioritate..
 • Design optim. Aparatele încorporate sunt bune în sensul că nu vor afecta interiorul bucătăriei. Orice aspect al setului cu cască este ales – dispozitivele vor fi ascunse în spatele fațadelor sale.
 • Fără goluri. Dimensiunile bucătăriei sunt planificate clar pentru dimensiunile camerei și dimensiunile dispozitivelor tehnice, prin urmare, nu pot exista inconsecvențe sau goluri și, în principiu,.

Aparatele și bucătăriile încorporate în funcție de dimensiunile individuale sunt mult mai scumpe decât omologii lor simplificați. Mulți consideră că costul ridicat este un dezavantaj, dar, după cum știți, trebuie să plătiți pentru confort și calitate..

Numai bucătăriile încorporate la colț pot avea un dezavantaj clar. Numai bucătăriile încorporate la colț pot avea un dezavantaj clar.

De regulă, camerele mici sunt echipate cu structuri similare pentru a economisi spațiu. Seturile de colțuri sunt o soluție staționară și rearanjările frecvente nu sunt în mod clar pentru ele. Dacă proiectul de proiectare este dezvoltat într-o anumită ordine, nu se recomandă modificarea regulilor de instalare a mobilierului și de fixare a corpurilor de iluminat, deoarece acest lucru va duce la o scădere a utilizabilității bucătăriei..

Dacă un dispozitiv tehnic nu reușește și nu poate fi reparat, nu este atât de ușor să găsești un analog care să fie complet potrivit în ceea ce privește dimensiunea și locațiile de montare de-a lungul anilor..

Cu abilitățile de tâmplărie, puteți face o bucătărie încorporată cu propriile mâini. Pentru a dezvolta independent un proiect de proiectare, determinați aspectul optim și instalați un aparat electric. Instalarea de la „A” la „Z”, precum și instalarea unei bucătării încorporate și a unei conexiuni de echipament de bricolaj vor arăta o clasă video master.

Bucătării încorporate DIY (video)

Instalare personalizată și conectarea aparatelor încorporate în bucătărie

Pentru a conecta și instala un aparat de bucătărie într-o nișă gata făcută, ascundeți-l cu o fațadă și conectați-l corect, nu este necesar să implicați specialiști în asistență. Această lucrare simplă se află în puterea fiecărui proprietar..

Dacă știți secvența de lucru și toate nuanțele conectării fiecărui aparat electric, puteți face totul singur.

Pentru a avea o idee mai obiectivă despre instalarea și conectarea aparatelor încorporate în bucătărie, să analizăm procesul folosind exemplul aparatelor electrocasnice de bază din bucătărie..

Procesul de instalare a aparatelor încorporate este descris luând în considerare faptul că furnizarea necesară de comunicații pentru conectare este furnizată în prealabil.

Plita

Un astfel de dispozitiv tehnic de neînlocuit poate fi gaz, electric sau combinat Un astfel de dispozitiv tehnic de neînlocuit poate fi gaz, electric sau combinat

Pentru a-l instala și conecta cu propriile mâini, este realizat un decupaj în blat clar la dimensiunea plitei. Pentru a face acest lucru, marcajul corect se face pe masă și o gaură este tăiată cu un ferăstrău. Marginile tăiate sunt prelucrate cu bandă de etanșare, panoul este fixat cu clemele furnizate. Pentru o etanșare îmbunătățită, îmbinările sunt umplute cu silicon.

Aproximativ același principiu este folosit pentru a instala o coajă de mortasă (cu excepția unor nuanțe) și panouri domino Aproximativ același principiu este folosit pentru a instala o coajă de mortasă (cu excepția unor nuanțe) și panouri domino

Plita este conectată în diferite moduri, în funcție de tipul acesteia:

 • Furtunul de gaz este utilizat pentru conectarea panoului la conducta de gaz;
 • Pentru a alimenta panoul, priza trebuie să fie la o distanță sigură și să fie împământată..

Hood

Există două tipuri de sisteme de evacuare a bucătăriei: cupolă (clasică) și recirculare (mai compactă). Hota trebuie atașată de plită la o distanță de 600 – 900 mm (în funcție de tipul plitei).

Atât aspirația cupolă, cât și cea de recirculare pot fi încorporate Atât aspirarea cupolei, cât și cea de recirculare pot fi încorporate

Instalarea hotei personalizate:

 • Sistem de evacuare dom este complet ascuns în dulapul de deasupra aragazului, conducta de ventilație care duce la sistemul central de ventilație este ascunsă de o cutie decorativă. Hota încorporată este fixată pe pereții dulapului cu șuruburi, ondulația este ascunsă în dulap și dusă într-o cutie decorativă. O priză electrică pentru conectarea hotei, de regulă, este instalată mai aproape de tavan, pe o rază de 1 m de aparat.
 • Hota de recirculare tipul încorporat este atașat la pereții interiori ai dulapului și conectat la rețea. Hote de acest tip sunt cele mai mici, deci este important ca ecranul extensibil să acopere întreaga zonă a plitei.

Cuptor electric sau cuptor cu microunde

Cuptoarele cu microunde și electrice din bucătăriile moderne nu sunt instalate sub aragaz, ci la o înălțime mai convenabilă într-o cutie de creioane sau un raft de nișă.

Amintiți-vă că o nișă pentru un cuptor cu microunde sau electric ar trebui să fie cu 200 mm mai mare și mai lată decât aparatul în sine. Acest lucru este necesar pentru a asigura un flux complet de aer către dispozitiv..

Aburitorul, televizorul sau aparatul de cafea încorporat sunt instalate în același mod Aparatul de aburi încorporat, televizorul sau aparatul de cafea este instalat în același mod

Un cuptor cu microunde sau electric este instalat în interiorul dulapului, iar partea sa frontală este fixată cu un cadru decorativ. Priza pentru conectarea dispozitivului la rețea trebuie să fie pe o rază de 1 m de dispozitiv. Poate fi instalat în interiorul unui dulap adiacent sau pe perete.

Un cuptor cu gaz este montat cel mai adesea sub plită. Principiul atașamentului său nu este mult diferit de analogii de mai sus. Conectarea la conducta de gaz se face folosind un furtun flexibil.

Mașină de spălat sau mașină de spălat vase

Multe bucătării moderne sunt echipate cu mașini de spălat vase. Instalarea unei mașini de spălat în bucătărie nu este, de asemenea, neobișnuită. În unele apartamente, băile sunt atât de mici încât chiar și o chiuvetă nu poate fi așezată în ea. O mașină de spălat sau o mașină de spălat vase este plasată, de regulă, sub blatul mai aproape de chiuvetă. Instalarea și conectarea mașinii de spălat și a mașinii de spălat vase sunt aproape identice.

Pentru a instala o mașină de spălat sau o mașină de spălat vase cu propriile mâini, trebuie să faceți trei tipuri de conexiuni:

 • Conectarea la sistemul de alimentare cu apă. Conectarea modulului la alimentarea cu apă cu propriile mâini nu este atât de dificilă pe cât pare. Alimentarea cu apă a mașinii poate fi realizată folosind un accesoriu, un tee sau o virulă. Principalul lucru este tratarea articulațiilor cu silicon sau remorcare.
 • Conexiune canalizare. Furtunul de evacuare poate fi introdus în teul de canalizare fără mari dificultăți. Garniturile din silicon și cauciuc sunt utilizate pentru etanșare.
 • Conexiune electrica. Mufele electrice pentru modulele încorporate sub blatul de lucru sunt instalate pe peretele zonei de lucru, la o distanță de 100 până la 300 mm de podea. Priza trebuie izolată și împământată.

Aparatele încorporate sunt mai convenabile de utilizat decât omologii lor modulari Aparatele încorporate sunt mai convenabile de utilizat decât omologii lor modulari

După conectare, partea din față a modulului este acoperită cu o fațadă decorativă. Pe partea din față a mașinii de spălat sau a mașinii de spălat vase există elemente de fixare speciale pentru uși.

Frigider

Frigiderul încorporat este instalat în cutia pregătită pentru acesta. Fațadele sunt atașate de uși. Multe bucătării încorporate sunt echipate cu funcții de pantograf și sisteme de balamale. Acest lucru face posibilă deschiderea ușilor ușor și liniștit..

Bucătărie încorporată (video)

Bucătăria încorporată este o opțiune foarte funcțională. Utilizarea ergonomică a spațiului, ușurința de utilizare și concizia externă sunt principalele sale caracteristici. Mobilierul de bucătărie pentru aparate este capabil să ascundă orice aparat în sine, indiferent de sfera de utilizare a acestuia. Pentru aparatele încorporate, bucătăria poate fi realizată în orice stil: aspectul mobilierului nu afectează în niciun fel funcționalitatea acestuia.

Exemple de bucătării încorporate pentru bucătărie (foto)