Cum să alegeți un ceas pentru bucătărie și ce tipuri există?

Pentru orice stil de interior al bucătăriei, puteți alege un ceas care să îl completeze armonios Pentru orice stil de interior al bucătăriei, puteți alege un ceas care să îl completeze armonios Ceasul este cel mai important accesoriu, fără de care este dificil să vă imaginați o casă modernă. Indiferent de stilul în care este decorat interiorul, puteți alege oricând un ceas care să se potrivească perfect acestuia și să îi evidențieze caracteristicile. În bucătărie, un ceas ar trebui să fie o necesitate – la urma urmei, atunci când gătiți, este întotdeauna important să țineți evidența timpului. Și aici telefoanele mobile și alte dispozitive moderne nu vor ajuta deloc. La urma urmei, uneori te uiți la cât durează repede, iar mâinile tale pot fi ocupate cu gătitul sau pur și simplu să fie murdare. Cum să alegi un ceas pentru bucătărie?

Scop și tipuri de ceasuri de bucătărie

Ceasul din bucătărie are multe roluri:

 • arată ora exactă;
 • acționează ca temporizator pentru gătit;
 • decora interiorul.

Există o mulțime de tipuri de ceasuri pentru bucătărie – acestea sunt modele clasice și lucruri originale și amuzante jucăușe. Dar cu o abundență de modele variate în bucătărie, se utilizează un număr destul de limitat de tipuri de ceasuri. Un ceas de bunic cu greu va fi potrivit aici, pentru care nu există cu greu un loc în bucătărie. Dar toate tipurile de ceasuri de perete, temporizatoare, opțiuni pentru desktop sunt potrivite.

Ceas de perete minim Ceas de perete minim "Timp" se potrivesc perfect în stilul loft, minimalism sau Hi-Tech Un ceas de bucătărie poate fi o piesă de mobilier caracteristică. Un ceas de bucătărie poate fi o piesă de mobilier caracteristică. Ceasurile de bucătărie pot avea scopuri foarte diferite. Ceasurile de bucătărie pot avea scopuri foarte diferite.

Unde să așezi ceasul

Unde să așezi ceasul în bucătărie? Confortul este important aici în primul rând. Ceasul de bucătărie ar trebui să fie amplasat într-un loc unde să puteți privi imediat când lucrați. Sau, pentru a vedea cât de lungă este, trebuie să vă întoarceți ușor. De regulă, ceasul este agățat de un perete situat în zona zonei de lucru sau a zonei de luat masa. Poate fi ceasuri de perete originale sau clasice în diferite stiluri..

Întrebarea unde să plasați ceasul este diferită pentru fiecare bucătărie. Întrebarea unde să plasați ceasul este diferită pentru fiecare bucătărie.

Important: Pe de o parte, ceasul este foarte important atunci când gătești și este tentat să-l așeze lângă aragaz. Pe de altă parte, grăsimea și funinginea se vor așeza apoi pe ele, ceea ce nu adaugă frumusețe ceasului. În acest caz, puteți fie să închideți ceasul pentru bucătărie cu sticlă, fie să plasați un cronometru în acest loc..

Dacă bucătăria este mică, atunci este suficientă doar o oră. Pot fi așezate pe perete, conectând zona de lucru și cea de luat masa. Atunci ceasul va fi vizibil de pretutindeni și de toată lumea. Dacă bucătăria este mare, atunci este potrivit să aveți câteva ore pe ea. În acest caz, puteți alege ceasuri de perete și de masă. Ceasul de masă poate fi amplasat pe zona de lucru, pe insulă sau pe bar.

Ceas de perete în bucătărie

Ceasurile de perete sunt cel mai popular tip de ceas din bucătărie. Funcția lor practică este de a arăta timpul. Dar, de fapt, rolul lor decorativ în bucătărie nu este mai puțin important. Uneori devin unul dintre cele mai vizibile și izbitoare elemente ale interiorului. Ceasurile de perete pot adăuga atât completitudine, cât și armonie interiorului și îl pot distruge complet, dacă sunt realizate într-un stil diferit de restul camerei..

Funcția practică a ceasului de perete din bucătărie este la fel de importantă ca și rolul său decorativ. Funcția practică a ceasului de perete din bucătărie este la fel de importantă ca și rolul său decorativ. Atunci când alegeți un ceas de perete pentru bucătărie, este important să țineți cont de stilul general al acestei camere. Atunci când alegeți un ceas de perete pentru bucătărie, este important să țineți cont de stilul general al acestei camere.

Atunci când alegeți un ceas, este important să decideți asupra stilului lor. Dacă camera este realizată într-un stil clasic, atunci ceasul ar trebui să fie strict, clasic. Dacă Art Nouveau domnește în jur, atunci decorul bogat, o abundență de ornamente și forme originale sunt binevenite. În bucătăriile de înaltă tehnologie, ceasurile cu un minim de elemente decorative, formele stricte, laconice vor arăta foarte impresionant. Un ceas foarte original – cu cadran transparent, creând iluzia săgeților pe perete. Sau, dimpotrivă, un ceas asimetric cu mâini abia sesizabile și fără numere.

Sarcina informală a unui ceas de perete din bucătărie este să te înveselească înainte de o zi de lucru. Sarcina informală a unui ceas de perete din bucătărie este să te înveselească înainte de o zi de lucru.

Pentru bucătării, sunt deseori alese modele de ceasuri amuzante și cool. Și acest lucru nu este surprinzător – nu toată lumea este capabilă să se simtă veselă și proaspătă dimineața, pregătindu-se pentru muncă. Iar ceasul de perete este conceput pentru a vă înveseli înainte de a pleca la serviciu. Ceasurile cool pot avea diferite forme și culori – sub formă de tot felul de personaje amuzante, personaje de desene animate. Săgețile pot fi furculițe și linguri. Apropo, această tehnică – utilizarea unei furculițe și a unei linguri în bucătărie este adesea folosită. Și este posibil să nu fie doar săgeți. Puteți înlocui stilourile de pe căști și puteți alege modele reci sub formă de lingură și furculiță. Și apoi atârnă ceasul, unde furcile și lingurile reprezintă săgeți. Veți obține stilul finisat al camerei..

Ceas de perete original pentru bucătărie (video)

Fă-o singur

Apropo, puteți face singur un astfel de ceas. Pentru aceasta sunt potrivite cele mai frecvente furci și linguri de plastic de unică folosință, un capac de borcan din plastic, lipici și vopsele acrilice.

Puteți realiza un ceas original din vase de plastic de unică folosință și o ceasornicie veche. Puteți realiza un ceas original din vase de plastic de unică folosință și o ceasornicie veche.

În acest caz, furculițele cu linguri sunt cadrane, nu mâini. Furcile, lingurile, cuțitele sunt fixate pe capacul de plastic într-un cerc. Apoi totul se acoperă cu vopsea.

Important: Cel mai bine este să folosiți vopseaua într-o cutie de pulverizare. Apoi se așează uniform și se dovedește foarte frumos și nu manual. Vopsele spray creative sunt disponibile pentru lucrări decorative. Cu ajutorul lor, puteți crea lucruri reale de design..

După ce vopseaua s-a uscat, este atașat un mecanism de ceas cu mâini, care poate fi preluat de pe un ceas vechi.

Ceasul original creativ se înveselește, de asemenea. Ceasul de perete sub formă de ouă amestecate, cu bucătari și pisici cu ochii mișcați, nu lasă aproape pe nimeni indiferent. Dacă doriți creativitate, dar nu doriți kitsch-ul, atunci puteți alege un ceas în care cadranul este alcătuit din boabe de cafea și alte cereale..

DIY ceas de bucatarie “furculita-linguri” (video)

Ceas stil Provence

Ceasurile în stil Provence sunt demne de o atenție specială. În general, stilul Provence este o variantă a stilului popular. Provence se caracterizează prin materiale naturale, culori pastelate, abundență de lumină, o simplitate ostentativă. Principalul lucru este că Provence se bazează pe elemente decorative. O abundență de vase ceramice în tonuri de albastru și alb, rafturi deschise, perdele și fețe de masă cu modele florale, mobilier vopsit în flori mici și dungi.

Ceasurile în stil Provence trebuie să fie neapărat rotunde, accentuate printr-o formă simplă. Pot fi vopsite într-un model mic sau îmbătrânite artificial. Ceasurile în stil Provence nu ar trebui să fie luminoase și vizibile – ar trebui să se țesă organic în interior.

Ceasul de perete în stil Provence se va potrivi armonios în interiorul oricărei bucătării Ceasul de perete în stil Provence se va potrivi armonios în interiorul oricărei bucătării

Cum să alegi ceasul potrivit

Desigur, în primul rând, ceasul este ales în același stil ca și decorul întregii bucătării. În caz contrar, camera va arăta grozav. Dar atunci când aleg un ceas, țin cont nu numai de stilul în care sunt confecționate..

Pentru a face bucătăria să pară organică, acordați atenție următoarelor puncte:

 • Ceasul trebuie să se potrivească cu culoarea interiorului. Ele sunt fie realizate în culori de companie, fie, dimpotrivă, într-o culoare contrastantă cu culoarea principală a pereților..

Culoarea ceasului trebuie să se potrivească cu paleta de culori a întregului interior. Culoarea ceasului trebuie să se potrivească cu paleta de culori a întregului interior. Materialul din care este fabricat ceasul trebuie să fie practic Materialul din care este fabricat ceasul trebuie să fie practic Pentru o bucătărie mică, un cadran mic este acceptabil sau absența sa completă Pentru o bucătărie mică, un cadran mic este acceptabil sau absența sa completă Alegeți un ceas de bucătărie care să se potrivească stilului bucătăriei dvs. Alegeți un ceas de bucătărie care să se potrivească stilului bucătăriei dvs.

 • Dimensiunea ceasului este selectată în funcție de dimensiunea bucătăriei. Într-o bucătărie mică, dimensiunile cadranului ar trebui să fie, de asemenea, mici – un ceas de „stație” cu un diametru de până la 50 -100 cm va arăta extrem de ridicol într-o bucătărie de 7 metri. În mod similar, în bucătăriile mari, ceasurile de perete mici se poate pierde complet pe perete.
 • Materialul din care este fabricat ceasul pentru bucătărie trebuie să fie igienic și să reziste la curățarea umedă. Deoarece bucătăria este un loc în care se prepară în permanență mâncarea, este mai mult decât probabil să obțineți fum gras pe articolele de uz casnic. Prin urmare, ceasul va trebui șters mai des decât în ​​sufragerie. Și folosiți detergenți în timp ce faceți acest lucru. Pentru bucătărie, plasticul, metalul, sticla sunt materiale mai potrivite..

Temporizator de ceas pentru bucătărie

Ceasul cu temporizator este un must-have pentru bucătărie. Și chiar dacă la început se pare că puteți face cu ușurință fără ele, dar de îndată ce apare un cronometru în bucătărie, încep să-l folosească foarte activ.

În prezent de vânzare:

 • cronometru mecanic;
 • cronometru electronic de bucatarie.

Un cronometru electronic este foarte asemănător cu un ceas electronic de birou. Poate funcționa pe baterii sau de la rețea.

Plusuri ale unui temporizator electronic:

 • compactitate – datorită dimensiunilor reduse, un astfel de cronometru poate fi transportat dintr-o cameră în alta, chiar și în buzunar. În acest caz, puteți ști întotdeauna exact cât mai rămâne pentru a pregăti vasul;
 • precizie ridicată a lucrului – cronometrul numără în jos timpul până la o secundă;
 • aspect estetic.

Cronometrul electronic pentru bucătărie este foarte compact și precis în funcționare. Cronometrul electronic pentru bucătărie este foarte compact și precis în funcționare.

Dezavantajele temporizatoarelor electronice includ faptul că trebuie să schimbați bateriile. Și uneori nu mai funcționează datorită faptului că au uitat să o facă la timp..

Un cronometru mecanic este adesea încorporat în plită. Există un model de temporizator mecanic care poate fi transportat și așezat pe masă.

Avantajele unui temporizator mecanic sunt de asemenea incontestabile:

 • este extrem de ușor de utilizat;
 • nu se rupe;
 • durată lungă de viață;
 • nu este nevoie să cheltuiți bani pentru cumpărarea bateriilor.

În ciuda simplității sale, un cronometru mecanic poate înfrumuseța bucătăria – producătorii încearcă să ofere cronometrelor un aspect estetic..

Principiul de funcționare al temporizatorului este simplu – există un arc în interiorul dispozitivului, care este înfășurat cu un mâner și începe să se relaxeze treptat, numărând timpul în jos. După ce a trecut timpul stabilit, cronometrul emite un sunet.

Există temporizatoare încorporate. Sunt încorporate în electrocasnice – multicooker, cuptor cu microunde, aragaz. Temporizatorul încorporat are un singur dezavantaj – nu poate fi reportat..

Un cronometru mecanic de bucătărie este mai durabil decât unul electronic Un cronometru mecanic de bucătărie este mai durabil decât unul electronic Cronometrul de tip mecanic este foarte ușor și ușor de utilizat Cronometrul de tip mecanic este foarte ușor și ușor de utilizat

Producătorii încearcă să atragă atenția asupra produselor lor și să creeze temporizatoare foarte originale care pot îndeplini diferite funcții. De exemplu, există temporizatoare cu termometru. Aceste temporizatoare au un senzor pe spiță. Acul de tricotat este scufundat într-un vas și setat la o anumită temperatură la care vasul este considerat gata. Când această temperatură este atinsă, cronometrul dă un semnal. Cu acest cronometru, nu vă puteți teme să gătiți prea mult carne sau pește..

Cronometrul pentru ouă poate fi scufundat în apă împreună cu ouă adevărate de pui. Va emite un sunet imediat ce ouăle sunt fierte. Există chiar și un cronometru care informează simultan despre disponibilitatea spaghetelor și despre numărul așteptat de porții..

Prin natura fixării, cronometrele sunt:

 • montate pe perete;
 • desktop;
 • fixat pe un perete vertical cu ventuză.

Este deosebit de important din ce material este fabricat temporizatorul. Deoarece bucătăria este un loc în care există medii agresive, cronometrul trebuie să fie rezistent la umezeală și curățare umedă. În plus, cronometrul este adesea luat cu mâinile murdare. Prin urmare, suprafețele sale trebuie să fie dintr-un material care nu ar fi afectat de acest lucru. Cel mai bun material este oțelul inoxidabil și plasticul.

Dar, deoarece temporizatoarele devin și ele un element al interiorului, este important să se potrivească stilului general. Pentru bucătăriile de înaltă tehnologie sunt potrivite modelele electronice cu un ecran LCD mare, iar pentru interioarele clasice și interioare în stil Provence – modele mecanice sub formă de legume și fructe.

Ceas original pentru bucătărie cu propriile mâini (video)

Concluzie

Indiferent de ceasul pe care îl alegeți, acesta vă va ajuta întotdeauna să urmăriți timpul. Și, desigur, decorați bucătăria!