Baghete elegante pentru perdele: caracteristici și reguli de selecție

Cornișele baghete sunt folosite dacă ideea interioară generală necesită accent pe deschiderile ferestrelor Cornișele de baghetă sunt folosite dacă ideea interioară generală necesită accente pe deschiderile ferestrelor O baghetă este o fâșie de lemn, plastic, spumă sau alt material care ascunde îmbinarea dintre tavan și perete. Un alt nume pentru acest design este cornișa de tavan. Baghetele pentru perdele cu tavan întins ascund locul unde sunt atașate perdelele, ceea ce vă permite să măriți vizual înălțimea tavanului. Suprafața luminoasă solidă a tavanului arată atractivă și elegantă.

Baghetă pentru perdele: tipuri și avantaje

Care este avantajul modelelor de perdea față de tijele de perdea tradiționale? Fixare invizibilă, construcție monolitică cu tavanul, capacitatea de a picta bagheta în orice culoare potrivită și de a alege în mod independent lungimea suportului.

Care sunt baghetele în funcție de funcția lor?:

 • Elementele de fixare folosit cu tavane false;
 • Decorativ folosit ca element independent al interiorului.

Pentru ca bagheta cortinei să se amestece armonios într-un singur stil interior, trebuie să alegeți materialul potrivit din care este fabricată această cornișă Pentru ca bagheta cortinei să se amestece armonios într-un singur stil interior, trebuie să alegeți materialul potrivit din care este făcută această cornișă

Care sunt baghetele la punctul de atașare:

 • montate pe perete, instalat deasupra deschiderii ferestrei;
 • Tavan, instalat pe planul tavanului deasupra unui perete cu fereastră.

Pentru mulajele de perete, este necesară o consolă – un suport proeminent care aduce pânza cortină la distanța dorită de fereastră. Formele de tavan nu au nevoie de consolă, ci sunt fixate direct la tavan. Formele de tavan vă permit să delimitați o cameră oriunde, nu doar să închideți fereastra. Prin urmare, acestea sunt utilizate în mod activ în restaurante, cafenele și alte săli cu o suprafață mare. Partea frontală a baghetei poate fi închisă cu o cornișă, un panou decorativ.

O baghetă poate fi făcută la comandă din orice material, chiar și auriu. Dintre modelele disponibile spre vânzare, cele mai populare sunt baghetele din poliuretan, ipsos și plastic. O baghetă poate fi făcută la comandă din orice material, chiar și auriu. Dintre modelele disponibile spre vânzare, cele mai populare sunt baghetele din poliuretan, ipsos și plastic.

Aceste materiale sunt cele mai ușor de vopsit pentru a se potrivi cu camera, sunt cele mai ieftine, durabile și practice. Suprafața cornișei poate fi pe mai multe niveluri, plană sau în relief. Sunt vândute atât baghete deja vopsite, cât și albe, pe care le puteți vopsi singuri dacă doriți..

Revizuirea tijelor de cortină (video)

Cum să alegi o baghetă pentru perdele: nuanțe și secrete

Înainte de a cumpăra o baghetă, trebuie să faceți un plan dur pentru perdelele de pe fereastră. Baghetele vin sub forma unui șir, tub sau bară. Lamelele sunt de obicei din plastic, corzile sunt din metal, iar tuburile pot fi din orice material, precum aluminiu.

După numărul de șine, bara de baghetă poate fi:

 • Șină cu un singur rând, perdele concepute pentru o singură foaie sau pentru două foi, în proporții egale, care acoperă fereastra;
 • Rând dublu, de-a lungul căruia două perdele se pot mișca independent una de cealaltă;
 • Trei rânduri, folosit pentru perdele cu mai multe straturi sau pentru perdele cu căptușeală din tul.

Interioarele elegante cu perdele sofisticate și sofisticate necesită streașină estetică ridicată. În acest caz, cornișa de baghetă este cea mai potrivită. Interioarele elegante cu perdele sofisticate și sofisticate necesită streașină estetică ridicată. În acest caz, cornișa de baghetă este cea mai potrivită.

Pe baza modelului de perdea, trebuie să alegeți o baghetă cu numărul corect de șine. Baghetele cu coarde sunt pur și simplu două paranteze cu orice număr de corzi întinse între ele, de obicei 2. Acest design poate fi utilizat numai pentru perdelele din țesătură ușoară, orice solicitare semnificativă a corzilor poate duce la cădere. Toate celelalte baghete sunt un tub prin care sunt trecute inele cu perdele. În vorbirea de zi cu zi, acest tip se numește „cortină”.

Mecanismul de fixare a perdelelor este ascuns sub placa de baghete. Aceeași baghetă poate fi de tavan sau de perete Mecanismul de fixare a perdelelor este ascuns sub placa de baghete. Aceeași baghetă poate fi de tavan sau de perete

Cum se calculează parametrii ideali pentru baghetă:

 • Bagheta trebuie să se extindă peste limitele deschiderii ferestrei cu cel puțin 15 cm sau până la colțul camerei;
 • Dacă intenționați să utilizați un model de perete, trebuie să alegeți suporturi care să extindă perdelele la 10-15 cm de perete.

Baghetele moderne sunt produse nu numai în linii drepte, ci și în modele de colț care pot fi instalate în nișe. Alegerea deliberată a unei baghete va face fereastra care deschide un decor al camerei..

Baghetă cu perdea iluminată din spate (video)

Instalație de baghetă de perdea DIY: cum să atârnați corect

Pentru a asambla o baghetă, veți avea nevoie de o scară și un set de instrumente.

Cutia de instrumente ar trebui să includă:

 • Perforator și șurubelniță;
 • Dibluri și șuruburi;
 • Nivel, măsurătoare cu bandă, creion pentru semne.

Imaginea indică parametrii care trebuie luați în considerare la selectarea sau comandarea unei baghete pentru perdele, precum și la instalarea acesteia. Imaginea indică parametrii care trebuie luați în considerare la selectarea sau comandarea unei baghete pentru perdele, precum și la instalarea acesteia.

Instalarea baghetei are următorii parametri:

 • Dispunere simetrică în centrul deschiderii ferestrei;
 • Marginile baghetei se extind dincolo de contururile deschiderii ferestrei cu 10-25 cm;
 • Distanța de la partea proeminentă a pervazului ferestrei în plan orizontal – cel puțin 2-5 cm.

Glafurile sunt disponibile în lățimi diferite. Și atunci când instalați un model de perete, trebuie să țineți cont de cât de departe suporturile duc perdelele înainte. Forma de tavan trebuie de asemenea poziționată la distanța corectă de perete..

În cazul în care pervazul ferestrei este foarte larg, consolele sunt scurte sau forma de tavan este instalată prea aproape de perete, perdelele vor atârna inegal În cazul în care pervazul ferestrei este foarte larg, consolele sunt scurte sau forma de tavan este instalată prea aproape de perete, perdelele vor atârna inegal

Pentru măsurători, puteți lua un fir cu orice greutate, de exemplu, o piuliță. Din locul unde se presupune a fi atașat bagheta, coborâți firul cu piulița în jos. Dacă distanța de la fir până la marginea proeminentă a pervazului ferestrei este de 2-5 cm, totul este în ordine. Dacă firul atinge pervazul ferestrei, trebuie să măriți indentarea de la perete.

Instalarea unui model de perete, instrucțiuni pas cu pas:

 • Găuriți 2-3 găuri în perete cu un perforator;
 • Introduceți o diblă în fiecare gaură;
 • Fixați consolele folosind șuruburi autofiletante;
 • Introduceți bara de baghetă; dacă bara este cu inele, puneți inelele în avans;
 • Dacă bagheta are finisaje decorative, instalați-le ultima..

Când atașați o cornișă de baghetă, trebuie să țineți cont de greutatea perdelelor, deoarece structura va transporta această sarcină în fiecare zi. Pentru perdelele grele, alegeți elemente de fixare armate Când atașați o cornișă de baghetă, trebuie să țineți cont de greutatea perdelelor, deoarece structura va transporta această sarcină în fiecare zi. Pentru perdelele grele, alegeți elemente de fixare armate

Instrucțiuni pas cu pas pentru instalarea unui model de tavan:

 • Găuriți 2-3 găuri în tavan cu un pumn;
 • Instalați diblurile și fixați bara de baghetă cu șuruburi autofiletante;
 • Agățați perdelele și bucurați-vă de vederea superbă a camerei.

Numărul de găuri de montare diferă în funcție de model. Dacă intenționați să atârnați perdele foarte grele, trebuie să faceți găuri suplimentare în baghetă, altfel fericirea dintr-o nouă reparație vă poate lovi în cap în cel mai neașteptat moment.

Cum arată o baghetă pentru perdele cu ochiuri?

Ochelele sunt inele care se introduc direct în țesătura perdelelor. Țesăturile de perdele groase și dense sunt utilizate cu ochiuri. O baghetă cu ochiuri este doar o bandă pe care este pusă perdeaua..

Instalarea unei baghete cu ochiuri se efectuează simultan cu perdelele.

Atunci când alegeți o baghetă pentru perdelele de pe garnituri, este important să luați în considerare lățimea tubului și diametrul inelelor. Atunci când alegeți o baghetă pentru perdelele de pe garnituri, este important să luați în considerare lățimea tubului și diametrul inelelor.

Ochelele protejează țesătura perdelelor de orice deteriorare, designul este extrem de simplu și convenabil de utilizat. Perdelele alunecă de-a lungul scândurii cu ușurință, fără efort și fără întârziere.

Cum să alegi baghete de perdea pentru un tavan întins

Dacă reparația are loc odată cu instalarea unui tavan întins, trebuie să aveți grijă de modalitățile de atașare a perdelelor în prealabil. O turnare în tavan necesită instalarea unei scânduri din lemn pentru fixare chiar înainte de întinderea tavanului. Apoi șuruburile autofiletante sunt înșurubate în această bară.

Este necesar să calculați locația exactă a structurii încorporate atunci când instalați în prealabil un tavan întins Este necesar să calculați locația exactă a structurii încorporate atunci când instalați în prealabil un tavan întins

O opțiune mai ușoară este instalarea unui model de perete într-o cameră cu tavan întins. Nu va fi dificil, chiar dacă reparația a fost deja finalizată..

Cum să închizi bagheta cortinei

Partea frontală a baghetei poate fi acoperită cu un panou decorativ, cornișă.

Tavanele și cornișele de perete sunt realizate din diferite materiale:

 • Plastic din clorură de polivinil;
 • Lemn din lemn natural și așchii din lemn presat;
 • Tencuială;
 • Poliuretan;
 • Pânză, vine cu perdele, de obicei confecționate din aceeași țesătură.

Tavan întins cu o baghetă pentru perdele: instalare (video)

Cum să alegeți cornișa potrivită vă va spune stilul general al camerei. Cornisa ar trebui să se potrivească armonios în interior și să creeze impresia dorită atunci când se uită la deschiderea ferestrei.

Baghetă pentru perdele în interior (foto)