Alegerea plantelor de interior nepretențioase pentru bucătărie

Plantele de apartament fac locuința confortabilă și hidratează bine aerul. Plantele de apartament fac casa confortabila si umezesc bine aerul. Plantele de interior creeaza confort in casa. Dar sunt valoroase nu numai pentru că sunt frumoase – în casele în care există multe plante, nu există niciodată aer uscat. Plantele creează un microclimat ideal în care poți respira ușor. Și sunt potrivite nu numai în dormitor și sufragerie. Plantele din bucătărie sunt o opțiune excelentă pentru decorul ei. Ce flori sunt cele mai potrivite aici?

De ce avem nevoie de flori în bucătărie

Plantele înflorite de pe pervaz vă pot înveseli în cea mai gri zi. Acest lucru este deosebit de important iarna și toamna târziu, când cerul înnorat și frigul provoacă depresie. Și un pervaz înflorit dimineața este capabil să stabilească un început bucuros de zi și să crească eficiența.!

Florile din bucătărie creează un microclimat favorabil Florile din bucătărie creează un microclimat favorabil

Plantele sunt deosebit de importante în bucătărie. Aici se întrunește toată familia dimineața și seara, aici iau micul dejun înainte de serviciu. Prin urmare, crearea stării dorite de dimineață ar trebui să înceapă din bucătărie. Iar florile o vor face cel mai bine.

În plus, florile sunt necesare în bucătărie, deoarece:

  • creează un microclimat bun;
  • absorbi în mod activ dioxidul de carbon generat în bucătărie în cantități mari în timpul arderii aragazului;
  • absorb în mod activ substanțe nocive;
  • saturați aerul cu oxigen.

Important: în bucătărie, multe flori se simt mai bine decât în ​​alte camere, deoarece aici se creează condițiile optime pentru creșterea lor. Aici este cald și umed – acest climat este ideal pentru oamenii din tropice..

Ce plante să alegi pentru bucătărie

Înainte de a alege plante înflorite și fără flori pentru amenajarea bucătăriei, trebuie să aflați dacă condițiile pentru întreținerea lor sunt potrivite pentru bucătărie. Să repetăm ​​că există o atmosferă specială în bucătărie – este cald aici și uneori chiar cald, există umiditate ridicată și un conținut crescut de dioxid de carbon în aer. Mai mult, aici se observă scăderi de temperatură și umiditate..

Nu orice plantă este capabilă să trăiască normal într-o bucătărie. Nu orice plantă este capabilă să trăiască normal într-o bucătărie. Plantele de bucătărie pot oferi unei persoane o dispoziție bună pentru întreaga zi de lucru. Plantele de bucătărie pot oferi unei persoane o dispoziție bună pentru întreaga zi de lucru. Plantele sunt mai potrivite pentru bucătărie care nu necesită condiții speciale de detenție. Plantele sunt mai potrivite pentru bucătărie care nu necesită condiții speciale de detenție.

Pe baza acestui fapt, devine clar că diverse plante tropicale și plante suculente se vor simți cel mai bine aici. Merită să vă concentrați asupra plantelor de interior nepretențioase care nu necesită condiții speciale de întreținere și îngrijire minuțioasă. Este mai bine să abandonați orhideele, ciclamenele și trandafirii capricioși în favoarea celor mai simple, dar nu mai puțin plante ornamentale. Acestea includ clorofit, plante suculente, cactuși, azalee, euforbie și așa mai departe..

Alegerea plantelor pentru bucătărie (video)

Unde se pun plantele

Unde să aranjezi flori în bucătărie? Dacă există un pervaz larg, atunci proprietarii de apartamente nu au nicio întrebare – aici este amenajată o adevărată grădină înflorită. Dar ce trebuie făcut dacă apartamentul nu se poate lăuda cu orice dimensiune inteligibilă a glafurilor?

Apoi, există mai multe opțiuni de cazare:

  • ghivecele cu flori pot fi agățate pe fereastră, agățându-le sub perdele – astfel puteți crea o seră foarte originală și puteți decora fereastra;
  • ghivecele de flori sunt așezate pe rafturi articulate de-a lungul pereților bucătăriei;
  • ghivecele de flori sunt plasate în atașamente speciale care sunt atașate de pereți;
  • ghivecele sunt așezate pe dulap.

Plantele mari din căzi sunt adecvate numai în bucătăriile mari. În încăperile mici, așezarea plantelor în podea este imposibilă..

Pervazul ferestrei este unul dintre cele mai bune locuri pentru a amplasa plante de interior. Pervazul ferestrei este unul dintre cele mai bune locuri pentru a amplasa plante de interior.

Este bine să agățați plantele cățărătoare în ghivece pe pereți și să le puneți în gene în jurul perimetrului bucătăriei sau ferestrei. Tradescantia și diverse iedere vor arăta foarte frumos..

Important: Dacă bucătăria este suficient de mare și există un fereastră, atunci puteți crea o adevărată grădină de iarnă aici. Plantele ornamentale mari din cadele de podea vor arăta grozav în fereastra de golf. Este deosebit de interesant să așezi lămâie, cafea, monstera în bucătărie. Lămâii înfloriți vor crea o atmosferă specială. O floare bună pentru o astfel de bucătărie este ficusul lui Benjman. Mai ales dacă plantați mai multe plante într-o cadă și le răsuciți împreună, după ce ați primit un trunchi împletit extrem de decorativ..

Principalul lucru de reținut este că nu ar trebui să așezați plante acolo unde pot ajunge picături de apă cu săpun pe ele sau unde există căldură directă din sobă. Chiuveta și aragazul sunt locuri în care nu există loc pentru plante. Singura excepție este tradescantia. Este atât de nepretențios încât numai el poate fi așezat chiar deasupra aragazului. Puțin este inferior sparanghelului ei, care rezistă și la temperaturi ridicate..

Un dispozitiv de perete pentru flori are nevoie de un sistem de drenaj Un dispozitiv de perete pentru flori are nevoie de un sistem de drenaj Plantele de apartament pot fi așezate pe modulele superioare ale unității de bucătărie Plantele de apartament pot fi așezate pe modulele superioare ale unității de bucătărie

Și încă o condiție: plantele ar trebui să decoreze bucătăria, dar nu ar trebui să interfereze cu mișcarea și lucrul în jurul ei. Ghivecele trebuie să stea și să atârne, astfel încât să fie convenabil să deschideți dulapurile.

Pe pervaz, acestea nu trebuie să blocheze lumina de la fereastră. Prin urmare, nu ar trebui să alegeți exemplare înalte de tip lapte pentru bucătărie, deși este frumoasă și nepretențioasă. Mai bine să alegeți plante mici și mijlocii.

Util sau frumos?

Ce floare este mai bine să se așeze în bucătărie – frumoasă sau sănătoasă? Nici nu ar trebui să vă întrebați o astfel de alegere – există suficient spațiu în bucătărie pentru ambele..

Dacă doriți culori strălucitoare în serile lungi de iarnă, atunci ar trebui să acordați atenție plantelor de interior cu flori decorative fără pretenții. Acestea vor ajuta la amenajarea unui pervaz al ferestrei înflorit în diferite culori. Plantele cu bulbi vor fi un adevărat succes în acest caz. Printre acestea, amaryllis belladonna, care crește în orice condiții și înflorește cu flori violete aproape tot timpul anului, deține palma pentru nepretenție. Se simte bine în bucătărie și zambilă.

Amaryllis belladonna vă va înveseli interiorul bucătăriei Amaryllis belladonna vă va înveseli interiorul bucătăriei

Printre alte plante frumos înflorite, puteți alege azalee, begonii, diferite violete, mușcate. Geraniul sau pelargoniul din bucătărie se simt grozav și îl decorează cu umbrele de flori strălucitoare. În plus, mușcatul combină două funcții simultan – este atât frumos, cât și util. Aroma sa este extrem de neplăcută pentru insecte și mai ales pentru molii de fructe și alimente și furnici. Având în vedere că acești dăunători deranjează cel mai adesea gospodinele din bucătărie, devine clar de ce merită să plantezi pervazul cu aceste flori și să scapi de oaspeții neinvitați..

Kalanchoe nu este mai puțin ușor de păstrat, înflorind pe tot parcursul anului cu flori vesele portocalii. Nu este pretențios în ceea ce privește iluminarea și udarea și este capabil să crească în aproape orice condiții..

Chlorophytum purifică aerul și îl umple cu oxigen Chlorophytum purifică aerul și îl umple cu oxigen Pelargonium poate fi păstrat perfect în bucătărie Pelargonium poate fi păstrat perfect în bucătărie

Cu siguranță, plantele utile includ chlorophytum și sansivierria – coada știucii sau limba soacrei în limbajul comun. Chlorophytum absoarbe substanțe nocive din atmosferă și eliberează în mod activ oxigen. În plus, distruge microorganismele, ceea ce este foarte util pentru bucătărie. Mulți specialiști în cosmoenergie susțin că chlorophytum este capabil să transforme energia proastă în una bună, utilă. Bambusul, mușcatul poate absorbi energia negativă.

Deținătorul recordului pentru producția de oxigen și absorbția dioxidului de carbon este sansivierria. În plus, ambele plante sunt absolut nepretențioase și sunt calme în legătură cu faptul că sunt uitate de apă..

Alegerea unui loc pentru plante (video)

Picant și parfumat

Locul în bucătărie este pentru plante picante și parfumate, care vor decora pervazul și vor merge la supă! Pentru a crește ierburi ornamentale în bucătărie, puteți lua o cutie de răsad. Nu toate plantele de grădină sunt de acord să crească în condiții restrânse. Prin urmare, trebuie să le alegeți pe cele care pot crește ca cele din interior. Puteți încerca să crească mărar subdimensionat, pătrunjel, ceapă verde, muștar. Rozmarinul crește foarte bine pe pervaz. Farmecul său este că este o plantă perenă și crește pe pervaz de ani de zile, aprovizionând gazda cu frunze parfumate pe tot parcursul anului. Rozmarinul este nepretențios și nu necesită udare specială.

În bucătărie, puteți păstra catnip, care este, de asemenea, o plantă perenă veșnic verde. Grădinarii pot merge mai departe și toamna sapă un tufiș de ardei dulci în țară și îl plantează într-o oală acasă. Acasă, piperul este o plantă perenă: va continua să crească liniștit pe pervazul ferestrei din apartament, încântând pe toată lumea cu fructele sale.

Catnip este o plantă perenă și nu își pierde niciodată culoarea verde. Catnip este o plantă perenă și nu își pierde niciodată culoarea verde.

Suculent

Suculentele nepretențioase din bucătărie se simt mai mult decât bine. Frunzele lor groase sunt capabile să stocheze apă în sine pentru o lungă perioadă de timp și, prin urmare, suculentele nu se tem de întreruperi în udare. Ei preferă iluminarea moderată, astfel încât aproape toate ferestrele din latitudinile noastre nordice li se vor potrivi..

Există multe tipuri de suculente. Și toate diferă unele de altele nu numai prin forma frunzelor, ci și prin culoarea lor. Prin urmare, compoziții foarte decorative și interesante pot fi create din plante suculente dacă plantați specii diferite într-o singură cutie..

Ce plante sunt potrivite pentru bucătărie (video)

Concluzie

Florile din bucătărie arată întotdeauna bine. Dacă veniți și cu oale potrivite pentru ele, atunci interiorul bucătăriei va beneficia doar de acest lucru. Nu aruncați ceainicele vechi, căni, șervețele din porțelan. Este mai bine să plantați plante de dimensiuni adecvate acolo – iar bucătăria va străluci cu culori noi.!